Όσκαρ 2021: Τα “Μήλα” του Χρήστου Νίκου είναι η ταινία που στέλνει η Ελλάδα

Όσκαρ 2021: Τα “Μήλα” του Χρήστου Νίκου είναι η ταινία που στέλνει η Ελλάδα
Στιγμιότυπο από την ταινία "Μήλα" του Χρήστου Νίκου Youtube

Η Επιτροπή του υπουργείου Πολιτισμού επέλεξε τα "Μήλα", "για την καλή φωτογραφία, την οικουμενικότητα και την επικαιρότητα του θέματος που τη διακρίνει". Δείτε το τρέιλερ.

H ταινία “Μήλα” του Χρήστου Νίκου θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στις διαδικασίες της 93ης διοργάνωσης των Οσκαρ, διεκδικώντας το βραβείο Όσκαρ Διεθνούς Ταινίας Μεγάλου Μήκους.

Η ταινία είναι μία παραγωγή του Ηρακλή Μαυροειδή (Boo productions) και μία συμπαραγωγή Ελλάδας, Πολωνίας, Σλοβενίας.

Η Επιτροπή του υπουργείου Πολιτισμού επέλεξε κατά πλειοψηφία τη συγκεκριμένη ταινία “για την καλή φωτογραφία, την οικουμενικότητα και την επικαιρότητα του θέματος που τη διακρίνει”.

Το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού θα μεριμνήσει για την έγκαιρη ολοκλήρωση των διαδικασιών εκπροσώπησης της Ελλάδας στην 93η διοργάνωση των Βραβείων OSCAR, σύμφωνα με τους κανονισμούς της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, ενημερώνει το ΥΠΠΟΑ.

Πλοκή: Μια αναπάντεχη επιδημία, που προκαλεί ξαφνική αμνησία στους ανθρώπους, βρίσκει τον Άρη, ένα άνδρα γύρω στα 40, (Άρης Σερβετάλης) να ακολουθεί ένα πρόγραμμα αποκατάστασης που έχει ειδικά σχεδιαστεί για να χτίσει ένας αμνησιακός μια καινούργια ζωή. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει καθημερινές αποστολές που είναι ηχογραφημένες από τους γιατρούς του. Μετά την ολοκλήρωση κάθε αποστολής, ο Αρης βγάζει μια φωτογραφία polaroid ως αποδεικτικό στοιχείο. Προσπαθώντας να δημιουργήσει μια νέα ζωή και αναμνήσεις θα συναντήσει την Άννα (Σοφία Γεωργοβασίλη), μια γυναίκα που βρίσκεται στο ίδιο πρόγραμμα.

Σκηνοθεσία: Χρήστος Νίκου, Σενάριο: Χρήστος Νίκου, Σταύρος Ράπτης, Παραγωγή: Ηρακλής Μαυροειδής, Αγγελος Βενέτης, Αρης Ντάγιος, Νίκος Σμπιλίρης (executive producer), Εταιρεία παραγωγής: Boo Productions.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα