Ρωμαίος και Ιουλιέτα: Μήνυση από τους πρωταγωνιστές της ταινίας για παιδική – σεξουαλική κακοποίηση

Ρωμαίος και Ιουλιέτα: Μήνυση από τους πρωταγωνιστές της ταινίας για παιδική – σεξουαλική κακοποίηση
Καρέ από την ταινία "Ρωμαίος και Ιουλιέτα" Youtube

Οι Ολίβια Χάσεϊ και Λέοναρντ Γουάιτινγκ κατηγορούν την εταιρεία Paramount, ότι τους έβγαλε γυμνούς στην ταινία του Φράνκο Τζεφιρέλι, ενώ ήταν ανήλικοι. Τι αναφέρει η μήνυση.

Οι διάσημοι ηθοποιοί Ολίβια Χάσεϊ (Olivia Hussey) και Λέοναρντ Γουάιτινγκ (Leonard Whiting), οι οποίοι πρωταγωνίστησαν στην εμβληματική κινηματογραφική ταινία “Ρωμαίος και Ιουλιέτα” (Romeo and Juliet), μηνύουν την εταιρεία παραγωγής Paramount Pictures, σχεδόν 55 χρόνια μετά.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Independent, οι δύο πρωταγωνιστές κατηγορούν την εταιρεία ταινιών για σεξουαλική παρενόχληση, απάτη, σεξουαλική κακοποίηση και σκόπιμη πρόκληση συναισθηματικής δυσφορίας.

Η μήνυση, που επαληθεύτηκε από το People, αφορά μία σκηνή με γυμνό, η οποία φέρεται να γυρίστηκε χωρίς τη συγκατάθεσή των δύο ηθοποιών, που τότε ήταν 15 και 16 χρονών, δηλαδή ανήλικοι.

Η σκηνή είχε εικόνες από τους γλουτούς του 72χρονου σήμερα Λέοναρντ Γουάιτινγκ και το γυμνό στήθος της 71χρονης σήμερα Ολίβιας Χάσεϊ.

Η αγωγή αναφέρει ότι και οι δύο ηθοποιοί ζητούν αποζημίωση “που πιστεύεται ότι ξεπερνά τα 500.000.000 δολάρια” για να αντιστοιχεί στο ποσό που έχει κερδίσει η ταινία από το 1968.

Στην καταγγελία τους ισχυρίζονται ότι ο αείμνηστος σκηνοθέτης Φράνκο Τζεφιρέλι είπε στους πρωταγωνιστές ότι η ταινία δεν θα περιλάμβανε γυμνό, αλλά κατέληξε να αθετήσει τον λόγο του.

“Αυτό που τους είπαν και αυτό που συνέβη ήταν δύο διαφορετικά πράγματα”, είπε ο Tony Marinozzi, μάνατζερ των ηθοποιών, σε δήλωση του στο Variety.

“Εμπιστεύτηκαν τον Φράνκο. Στα 16 τους, ως ηθοποιοί, πίστεψαν ότι δεν θα παραβίαζε την εμπιστοσύνη που του είχαν”.

Ο Φράνκο ήταν φίλος τους και ειλικρινά, στα 16 τους, τι κάνουν; Δεν υπάρχουν επιλογές. Δεν υπήρχε #MeToo“, πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο δικηγόρος των δύο ηθοποιών, Solomon Gresen, είπε με τη σειρά του: “Οι ηθοποιοί ήταν πολύ μικρά αφελή παιδιά στη δεκαετία του ’60, που δεν είχαν καταλάβει τι επρόκειτο να τους συμβεί”.

Ξαφνικά έγιναν διάσημοι σε ένα επίπεδο που ποτέ δεν περίμεναν, και επιπλέον παραβιάστηκαν με τρόπο που δεν ήξεραν πώς να το αντιμετωπίσουν, είπε.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα