Στριμάρουν τώρα: H Ιζαμπέλ Ιπέρ κάνει δουλειές με φούντες και η πιο φαν ταινία τρόμου τη χρονιάς

Στριμάρουν τώρα: H Ιζαμπέλ Ιπέρ κάνει δουλειές με φούντες και η πιο φαν ταινία τρόμου τη χρονιάς

Σινεμά από το σπίτι, κάθε εβδομάδα. Οι τοπ επιλογές, διαλεγμένες κάθε εβδομάδα από το NEWS 24/7.

Πολλές οι streaming επιλογές στο ελληνικό ίντερνετ, γι’αυτό κι εμείς διαλέγουμε κάθε εβδομάδα τους τοπ τίτλους που αξίζει να δοκιμάσεις. Σήμερα, η πιο πρόσφατη ταινία της Ιζαμπέλ Ιπέρ γίνεται διαθέσιμη, μαζί με τον επιβλητικό “Πράσινο Ιππότη” και την απίθανη ταινία τρόμου “Malignant”, αλλά και το “Χέρι του Θεού” μετά την πρεμιέρα του στις αίθουσες. Συν μία σειρά που αξίζει να ανακαλύψεις.

***

Η Νονά της Νύχτας

Μια μεταφράστια της δίωξης ναρκωτικών αποφασίζει να βοηθήσει τον γιο μιας αγαπημένης της γυναίκας όταν διαπιστώνει πως είναι μπλεγμένος. Όμως ύστερα από μια σειρά γεγονότων, καταλήγει η ίδια διακινήτρια, κάτω από τη μύτη των συνεργατών της. Όχι ακριβώς “Breaking Bad”, αλλά περισσότερο κοντά στον κωμικά ανάλαφρο αλλά και ταυτόχρονα αρκούντως δραματικό τόνο του “Weeds”. Δεν γίνεται ποτέ βαρετή, αν και ποτέ δεν απογειώνεται κιόλας, είτε ως κωμωδία ή ως αγωνιώδες δράμα. Όμως διαθέτει κάτι πολύ πιο σημαντικό: Είναι μια ταινία για την οποία μπορείς να πεις «η Ιζαμπέλ Ιπέρ είναι η Mama Weed».

Στριμάρει: Viva.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Μιλάμε από κοντά με την Ιζαμπέλ Ιπέρ για την πολιτική και την τέχνη (της)

Το Χέρι του Θεού

Νέα, αυτοβιογραφική ταινία για τον Πάολο Σορεντίνο, μια ιδέα που πάντα κουβαλούσε μέσα του σκοπεύοντας να πραγματοποιήσει, αλλά διαρκώς ανέβαλε μέχρι σήμερα. Βαθιά προσωπική ταινία για τον αγαπητό Ιταλό σκηνοθέτη, κάτι σαν το δικό του “Roma”, ακολουθεί την εφηβεία ενός αγοριού στη Νάπολη των ‘80s το καλοκαίρι που ο Μαραντόνα ήρθε στην πόλη και υπό μία έννοια, κατά τον ίδιο τον Σορεντίνο, του έσωσε τη ζωή.

Χωρίς τις συνήθεις αφηγηματικές και αισθητικές εκρήξεις του Σορεντίνο, και δομημένη ως σειρά μικρών, οικείων επεισοδίων, λειτουργεί ως μια (αυστηρά vintage και ΑΚΡΩΣ ‘80s Ιταλική) ματιά στο χρόνο, και στην ενηλικίωση ενός αγοριού καθώς μαθαίνει να πιστεύει στα όνειρα. Παλιομοδίτικο, αλλά καλοφτιαγμένο.

Στριμάρει: Netflix

Η Ενσάρκωση του Κακού

Μια γυναίκα βρίσκεται αντιμέτωπη με φονικά οράματα που τη φέρνουν πρόσωπο με πρόσωπο με ένα ακαθόριστα εφιαλτικό πλάσμα την ώρα που διαπράττει φόνους. Είναι αποκύημα της φαντασίας της ή συμβαίνει κάτι το μεταφυσικό; Ο μετρ του σύγχρονου εμπορικού τρόμου Τζέιμς Γουάν (“Insidious”, “Conjuring”) επιστρέφει με την νέα του δουλειά που συνδέει με εξωφρενικό τρόπο τη μεταφυσική εικονογραφία (την παράδοση της οποίας υπηρετεί στη φιλμογραφία του) με μια πιο κυριολεκτική αποτύπωση αυτού του είδους τρόμου. Επιτηδευμένη b-movie αισθητική τρόμου με αναφορές και κλεψιές από και προς παντού, σε μια διαβολεμένα διασκεδαστική άσκηση ύφους που είτε σου αρέσει είτε όχι, αποκλείεται να μην σε κάνει να περάσεις τέλεια.

Στριμάρει: Google Play | YouTube

Ο Πράσινος Ιππότης

Βασισμένο σε ένα ποίημα του 14ου αιώνα, το φιλμ εξιστορεί την περιπέτεια του απρόσεκτου ανιψιού του βασιλιά Αρθούρου, Γκάουεν (Ντεβ Πατέλ στο ρόλο), ο οποίος ένα χρόνο μετά την μονομαχία του με τον Πράσινο Ιππότη, θα πρέπει τώρα να τον συναντήσει ξανά και να υπερβεί μια σειρά από θανάσιμες δοκιμασίες. Ο Ντέιβιντ Λάουρι (“A Ghost Story”, “Ain’t Them Bodies Saints”) προσεγγίζει με νέα σκοπιά ένα κλασικό κείμενο, το οποίο φαντάζεται ως μια μουντή εξερεύνηση του ίδιου μας του εαυτού υπό συνθήκες εξωτερικής πίεσης. Καταφέρνει να δημιουργήσει μια υπνωτιστική ατμόσφαιρα που σέβεται την παράδοση του θρύλου, ακόμα κι αν δεν ξεφεύγει από μια κινηματογραφική μονοτονία επαναλαμβανόμενων οπτικών κι αισθητικών ιδεών. Για θεατές σε ένα πάρα πολύ συγκεκριμένο mood, κατά το οποίο οπωσδήποτε θα εκτιμήσουν την ατμόσφαιρα, το ρυθμό και την εικαστική διάσταση του ιπποτικού παραμυθιού που δημιουργεί ο Λάουρι.

Στριμάρει: Viva.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Ο σκηνοθέτης Ντέιβιντ Λάουρι μιλά για τις αναφορές και το έργο του

Junior

Ένα 13χρονο αγοροκόριτσο με μοναδική αίσθηση του χιούμορ περνά μια περίεργη διαδικασία μεταμόρφωσης. Το μικρού μήκους ντεμπούτο της βραβευμένης με Χρυσό Φοίνικα Ζουλιά Ντικουρνό χρησιμοποιεί τον σωματικό τρόπο προκειμένου να εξερευνήσει κάθε λογής εφηβικό άγχος και αγωνία, καθώς και τις σωματικές αλλά ναι νοητικές αλλαγές που περνάν τα κορίτσια στην εφηβεία. Μια ταινία σε απευθείας διάλογο με το μετέπειτα έργο της Ντικουρνό, το θαυμάσιο “Raw” όπως φυσικά και το “Titane” που θριάμβευσε στις Κάννες.

Στριμάρει: Mubi | Τα “Raw” και “Titane” στριμάρουν στο Cinobo

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Η Ζουλιά Ντουκουρνό σε μια συζήτηση για το σινεμά, το σώμα και τον φεμινισμό, πριν τον Χρυσό Φοίνικα

+ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ

Yellowjackets (1η σεζόν)

Μίξη gory ιστορίας επιβίωσης, δραματικής ιστορίας ενηλικίωσης, εφηβικής σαπουνόπερας και σειράς μυστηρίου, το “Yellowjackets” δεν φοβάται ούτε τα πιο αιχμηρά συναισθήματα των ηρωίδων του, ούτε την ωμότητα της εικόνα του, ούτε την pulp υφή του. Ξετυλίγοντας το νήμα μιας ιστορίας σε τρεις παράλληλες χρονικές περιόδους, συμπληρώνοντας έτσι κομμάτι κομμάτι το παζλ όχι μόνο του μυστηρίου, αλλά και των δεσμών μιας ομάδας κοριτσιών σε συνθήκες απόλυτης κρίσης.

Το «τι συνέβη σε αυτό το απομονωμένο νησί» ενός “Lost” μετατρέπεται σε «τι συνέβη σε αυτά τα απομονωμένα όρη» με τρόπο ουσιαστικό και άφοβο, καθώς ένα φανταστικό καστ (που συμπεριλαμβάνει Μέλανι Λίνσκι, Τζούλιετ Λιούις και Κριστίνα Ρίτσι) ζωντανεύει μια καθηλωτικά σκηνοθετημένη ιστορία (ο πιλότος είναι σε σκηνοθεσία της Κάριν Κουσάμα του “Destroyer) που σμίγει άγρια μεταξύ τους αφηγηματικά είδη και ψυχοσυνθέσεις σε αναζήτηση αλήθειας. Και που, κυριότερα, δεν φοβάται να δείξει ό,τι είναι αυτό που τελικά ανακαλύπτει.

Στριμάρει: Cosmote TV

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα