Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Παρακολούθησε την παράσταση της θεατρικής ομάδας αστέγων "Walkabout"

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου EUROKINISSI

Το έργο "Εκείνος κι Εκείνος" του Κώστα Μουρσελά παρουσιάστηκε από τη θεατρική ομάδα Αστέγων “Walkabout” με τη σκηνοθετική ματιά του Παναγιώτη Δορλή.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου παρακολούθησε στο Ανοικτό Θέατρο Κολωνού την παράσταση «Εκείνος και Εκείνος» του συγγραφέα Κώστα Μουρσελά από την θεατρική ομάδα αστέγων «Walkabout» του μη κερδοσκοπικού οργανισμού «Equal Society - Κοινωνία Ίσων Ευκαιριών», σύμφωνα με ανακοίνωση Τύπου της προεδρίας η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα χθες.

Την κυρία Σακελλαροπούλου υποδέχθηκαν η πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων Άννα Ροκοφύλλου και ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Equal Society Σπύρος Φρεμεντίτης, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

ADVERTISING

Λίγα λόγια για το έργο

Το έργο παρουσιάστηκε ως σατιρική σειρά στην ελληνική κρατική τηλεόραση τα τελευταία χρόνια της δικτατορίας στην Ελλάδα. Το έξυπνο και αλληγορικό ύφος του συγγραφέα δεν άφησε κανένα περιθώριο για λογοκρισία, ενώ ταυτόχρονα πέρασε με τον πλέον διασκεδαστικό και επαναστατικό  τρόπο όλα τα κακώς κείμενα της εποχής τόσο σε πολιτικό όσο και κοινωνικό επίπεδο.

Δύο περιθωριακοί, απροσάρμοστοι και «αφελείς» τύποι, τους οποίους ενσάρκωσαν μοναδικά οι Βασίλης Διαμαντόπουλος και Γιώργος Μιχαλακόπουλος, διασχίζουν την πόλη και σατιρίζουν, σχολιάζουν, παρατηρούν τους πάντες και τα πάντα. Με βαθιά φιλοσοφική διάθεση, αυτοκριτική και πολλές δόσεις χιούμορ, προσπαθούν να κατανοήσουν όλα τα προβληματικά στοιχεία της σύγχρονης μεγαλούπολης. Μιας μεγαλούπολης που τρέχει αγχωμένα με την ταχύτητα του φωτός παρασέρνοντας τους πάντες. Τους πάντες; Όχι! Οι ήρωές μας φρενάρουν τον κόσμο γύρω τους δημιουργώντας μια επαναστατική παραφωνία που δεν αφήνει κανέναν αδιάφορο. Με σαφείς επιρροές από το θέατρο του παραλόγου, το έργο «Εκείνος κι Εκείνος», πέρασε στη σφαίρα της ιστορίας και της διαχρονικότητας.

Η θεατρική ομάδα αστέγων «Walkabout» της Equal Society, αποτελεί τη μοναδική θεατρική ομάδα στην Ελλάδα, που την απαρτίζουν συμπολίτες μας, που οι συγκυρίες τους οδήγησαν στην αστεγία και την κοινωνική περιθωριοποίηση. Μέσα από τη δραματοθεραπεία κατάφεραν να σταθούν και πάλι στα πόδια τους.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Θέατρο, Άστεγοι, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, Πρόεδρος Δημοκρατίας
SHARE:

24Media Network