Μουσείο Λούβρου: Άνδρας μεταμφιεσμένος σε γυναίκα πέταξε τούρτα στη “Μόνα Λίζα”

Μουσείο Λούβρου: Άνδρας μεταμφιεσμένος σε γυναίκα πέταξε τούρτα στη “Μόνα Λίζα”
Στιγμιότυπα λίγο μετά το περιστατικό twitter @PopBase

Νεαρός άνδρας, φορώντας περούκα, μπήκε στο Λούβρο και έριξε γλυκό στη "Μόνα Λίζα", λερώνοντας το προστατευτικό τζάμι του έργου. Τα κίνητρα του δράστη.

Ένας άνδρας, νεαρής ηλικίας, από τη Γαλλία μεταμφιέστηκε σε γυναίκα σε αναπηρικό αμαξίδιο και επισκέφθηκε το μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι, ώστε να… πετάξει τούρτα στο πιο διάσημο έκθεμά του…

Εικόνες και βίντεο που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου δείχνουν τον πίνακα του Leonardo da Vinci γεμάτο… σαντιγί, ωστόσο, ευτυχώς, το μόνο που λερώθηκε ήταν το προστατευτικό τζάμι που βρίσκεται μπροστά από το έργο τέχνης για λόγους προστασίας.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο δράστης μπήκε στην αίθουσα όπου εκτίθεται το έργο με αναπηρικό αμαξίδιο και φορώντας περούκα. Ξαφνικά σηκώθηκε όρθιος, πλησίασε τη “Μόνα Λίζα” και εκτόξευσε εναντίον της την τούρτα…

Το προσωπικό ασφαλείας του μουσείου έτρεξε αμέσως και απομάκρυνε τον άνδρα από την αίθουσα, ενώ ο κόσμος συνέχιζε να τραβάει βίντεο και να βγάζει φωτογραφίες.

Ευτυχώς το συμβάν έληξε γρήγορα, χωρίς την παραμικρή ζημιά για τον πίνακα, ο οποίος καθαρίστηκε από τη σαντιγί!

Αναρτήσεις στα social media κάνουν λόγο για ενέργεια του δράστη με «ακτιβιστικά κίνητρα», καθώς όπως φαίνεται ο στόχος του ήταν να διαμαρτυρηθεί για την κλιματική αλλαγή.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα