20 χρόνια “Φως Ήχων και Λέξεων” στην Πάτμο

20 χρόνια “Φως Ήχων και Λέξεων” στην Πάτμο
Μουσικό ταξίδι με την μπάντα του πολεμικού ναυτικού https://www.sacredmusicfestivalofpatmos.gr/

Tο Πνευματικό Κέντρο Πάτμου διοργανώνει το 20ο Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής, με τίτλο “Φως Ήχων και Λέξεων”, στον υπαίθριο Χώρο του Ιερού Σπηλαίου της Αποκάλυψης.

Το 20ο Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής Πάτμου διοργανώνεται από το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Πάτμου, σε συνδιοργάνωση με τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον υπαίθριο Χώρο του Ιερού Σπηλαίου της Αποκάλυψης από την 1η έως τις 5 Σεπτεμβρίου 2022.

Το Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής Πάτμου, ο ξεχωριστός καλλιτεχνικός θεσμός που μας φέρνει πιο κοντά στην ιδιαίτερη τέχνη της θρησκευτικής μουσικής, κλείνει φέτος τα 20 χρόνια του.

Μια χρονιά ορόσημο για την εξέλιξή του με επιρροές από τα 100 χρόνια Μικρασιατικού ξεριζωμού αλλά και τις απώλειες των μεγάλων καλλιτεχνών Μίκη Θεοδωράκη και Βαγγέλη Παπαθανασίου που δίνουν το έναυσμα για να θυμηθεί το κοινό το “φως” των δημιουργημάτων τους.

Φέτος, το ζητούμενο είναι το “Φως” και η Πάτμος είναι το πιο αντιπροσωπευτικό νησί φωτός, πολιτισμού και ήχων. Το γαλάζιο και ο αέρας του Αιγαίου συνομιλούν με το ιερό τοπίο της Πάτμου. Η μουσική ως “φως, ήχων και λέξεων” όπως είναι ο φετινός τίτλος του Φεστιβάλ, θα ενώσει και θα ταξιδέψει τους ακροατές σε μυσταγωγικά μονοπάτια και μελωδικά ηχοδρόμια.

Την καλλιτεχνική διεύθυνση του 20ου Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής Πάτμου μοιράζονται από κοινού οι καταξιωμένοι μουσικοί Δρ. Σωτήρης Δεσπότης και Τάνια Σικελιανού. Το Φεστιβάλ πλαισιώνουν η Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού, η Χορωδία Χίου υπό τη διεύθυνση της Φαίδρας Γιαννέλου, οι Ιλισιώτες Ψάλτες με χοράρχη και διδάσκαλο τον Γρηγόριο Αναστασίου, ο βραβευμένος πιανίστας Κωνσταντίνος Δεστούνης και το ντουέτο των Alexandre Brussilovsky και Aleksandra Dzenisenia.Το φεστιβάλ θα παρουσιάσει η δημοσιογράφος Βίκυ Φλέσσα.

Η διεθνούς φήμης ζωγράφος Μαρίνα Καρέλλα δημιούργησε φέτος την επετειακή αφίσα της 20ης διοργάνωσης. 20ο Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής

Το Πρόγραμμα

  • Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου

Μουσικό ταξίδι με την μπάντα του πολεμικού ναυτικού / Μουσική Διεύθυνση: Πλωτάρχης (Ε) Αντώνιος Καραγουδάκης ΠΝ, Αρχιμουσικός ΠΝ. / Τραγουδούν: Μαρίζα Σακελλαρίου, Ναύτης ΕΠΟΠ (ΜΟΥΣ) Ανδρέας Καραούλης, Ναύτης ΟΒΑ (Τ/ΔΟΜ) Μανώλης Κοκκώνης.

  • Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου

Μελωδήματα, ψάλματα και άσματα / Ψάλλουν οι Ιλισιώτες Ψάλτες με χοράρχη και διδάσκαλο τον Γρηγόριο Αναστασίου.

  • Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου

Χορωδία Χίου /Διεύθυνση: Φαίδρα Γιαννέλου

  • Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου

Ρεσιτάλ Πιάνου / Κωνσταντίνος Δεστούνης

  • Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου

Cordes Sensibles / Διεύθυνση & Βιολί: Alexandre Brussilovsky, Τσίμπαλο: Aleksandra Dzenisenia

Info: 20ό Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής Πάτμου– Πάτμος, Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου – Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2022, Υπαίθριος χώρος Ιερού Σπηλαίου Αποκαλύψεως, Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version