Δεληβοριάς, Βλάχος, Σάττι και πολλοί καλλιτέχνες στη συναυλία αλληλεγγύης στο Τσίλερ – “Δε φεύγουμε – Τώρα θα μας ακούσετε”

Δεληβοριάς, Βλάχος, Σάττι και πολλοί καλλιτέχνες στη συναυλία αλληλεγγύης στο Τσίλερ – “Δε φεύγουμε – Τώρα θα μας ακούσετε”
Διαμαρτυρία σπουδαστών έξω από το Εθνικό Θέατρο ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI

Συναυλία αλληλεγγύης διοργανώνεται σήμερα το απόγευμα στις 19:00 στο κατειλημμένο  Εθνικό Θέατρο (κτίριο Τσίλερ), σε συμπαράσταση στον αγώνα των καλλιτεχνών ενάντια στο Προεδρικό Διάταγμα.

Συναυλία αλληλεγγύης διοργανώνει το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, σήμερα (9/2) το απόγευμα στο κτίριο Τσίλερ στο Εθνικό Θέατρο, σε στήριξη του αγώνα των καλλιτεχνών (σπουδαστών/τριών και καθηγητών/τριών) ενάντια στο Προεδρικό Διάταγμα, που υποβαθμίζει τις καλλιτεχνικές σχολές, εξισώνοντας τα συγκεκριμένα πτυχία με απολυτήρια Λυκείου, ενώ υπομονεύοντας παράλληλα τα εργασιακά τους δικαιώματα.

Υπενθυμίζουμε πως οι καθηγητές της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου έχουν υποβάλλει την παράιτησή τους, ενώ το απόγευμα της Πέμπτης ο καλλιτεχνικός διευθυντής, Γιάννης Μόσχος, και το Διοικητικό Συμβούλιο του Εθνικού Θεάτρου με κοινή τους ανακοίνωση τάχθηκαν στο πλευρό τους, αλλά και στο πλευρό των σπουδαστών.

Στη συναυλία με τίτλο “Δε φεύγουμε. Τώρα θα μας ακούσετε”, θα τραγουδήσουν, μεταξύ άλλων, ο Φοίβος Δεληβοριάς, ο Σπύρος Γραμμένος, ο Πάνος Βλάχος, η Μαρίνα Σάττι, οι Magic De Spell, η Μάρθα Φριντζήλα, οι Twinsanity, ο ΤΑΦ Λαθος και άλλοι.

Το ΣΕΗ αναφέρει στην ανακοίνωσή του,

“Παρασκευή, 10/2/2023
ΔΕ ΦΕΥΓΟΥΜΕ από την κατάληψη του κτηρίου Τσίλλερ στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου.

Συγκεντρωνόμαστε από τις 19:00 και συμμετέχουμε στην “μικρή” συναυλία αλληλεγγύης που διοργανώνει το Σωματείο μας.
Όσο η Κυβέρνηση συνεχίζει να μας προκαλεί με ψέματα, non paper και διαρροές, εμείς βρίσκουμε κι άλλους τρόπους ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΣΟΥΝ.

Παρασκευή, 10/02/2023 και ώρα 19:00

Όλες, όλοι, όλα εκεί!”

Σημειώνεται ότι την Τετάρτη (8/2) παραιτήθηκε σύσσωμο το διδακτικό προσωπικό του Εθνικού Θεάτρου, αφού εξέπνευσε η προθεσμία που είχαν δώσει προς την κυβέρνηση Μητσοτάκη για την τροποποίηση του Προεδρικού Διατάγματος 85/22 ενώ χτες, Πέμπτη (9/2) παραιτήθηκαν και οι καθηγητές της Δραματικής σχολής του ΚΘΒΕ.

“Είμαστε στη δυσάρεστη θέση, συνειδητά και υπεύθυνα να υποβάλουμε την παραίτησή μας” αναφέρουν οι 21 καθηγητές της σχολής, αναφέροντας τη στήριξη τους πως “Πρώτα απ’ όλα στις σπουδάστριες και τους σπουδαστές μας στη Δραματική Σχολή του ΚΘΒΕ, αλλά και στους συναδέλφους μας της δραματικής σχολής του Εθνικού Θεάτρου και τους δικούς τους μαθητές”, ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους.

Υπογραμμίζεται ακόμα ότι από τα ξημερώματα της Τετάρτης (8/2) όλο το Εθνικό τελεί υπό κατάληψη (κτίριο Τσίλερ & Ρεξ).

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα