Eurovision 2021: Απόψε ο Ά Ημιτελικός – Η ώρα της Κύπρου έφτασε

Eurovision 2021: Απόψε ο Ά Ημιτελικός – Η ώρα της Κύπρου έφτασε

Στον σημερινό πρώτο ημιτελικό της Eurovision διεκδικούν μία θέση για τον Τελικό δεκαέξι χώρες, ανάμεσα στις οποίες και η Κύπρος. Όσα πρέπει να ξέρετε.

Δύο χρόνια μετά την τελευταία διοργάνωση που παρακολουθήσαμε και ένα χρόνο χωρίς Eurovision live, ήρθε η στιγμή που οι φαν του θεσμού περιμέναν με ανυπομονησία: Η διεξαγωγή του Πρώτου Ημιτελικού.

Η Ολλανδία και συγκεκριμένα το πανέμορφο Ρότερνταμ ανοίγουν τις πύλες τους και υποδέχονται όλη την Ευρώπη και όχι μόνο, για ένα φαντασμαγορικό σόου. Για την Ολλανδία, είναι η πέμπτη φορά που έχει τον ρόλο της οικοδέσποινας χώρας, μετά τις διοργανώσεις των διαγωνισμών του 1958, 1970, 1976 και 1980, ενώ για το Ρότερνταμ είναι μόλις η πρώτη.

Με το σύνθημα “Open up” οι Ολλανδοί υποδέχονται φέτος στο Rotterdam Ahoy και συγκεκριμένα στο Ahoy Arena μέλη από τις 39 φετινές αποστολές – επί της ουσίας 38, μιας και η αποστολή της Αυστραλίας δεν κατάφερε να ταξιδέψει λόγω των μέτρων της πανδημίας, καθώς και δημοσιογράφους, αλλά και περιορισμένο αριθμό θεατών. Κεντρικοί παρουσιαστές του διαγωνισμού επιλέχθηκαν η Edsilia Rombley, η Chantal Janzen, ο Jan Smit και η NikkieTutorials.

Όπως γράφει ο OGAEGREECE, στον σημερινό πρώτο Ημιτελικό διαγωνίζονται και διεκδικούν μία θέση για τον γύρο του Τελικού δεκαέξι χώρες, ανάμεσα στις οποίες και η Κύπρος, με την Έλενα Τσαγκρινού. Οι δέκα από αυτές που θα καταφέρουν να συγκεντρώσουν την υψηλότερη βαθμολογία, θα κερδίσουν το εισιτήριο για τη βραδιά του Σαββάτου.

Το αποτέλεσμα θα κριθεί όπως κάθε χρόνο κατά 50% από την ψηφοφορία του κοινού μέσω televoting και SMS ενώ το υπόλοιπο 50% μέσα από τις βαθμολογίες των κριτικών επιτροπών. Υπενθυμίζουμε στο σημείο αυτό πως οι βαθμολογίες των επιτροπών έχουν ήδη συγκεντρωθεί μιας και τα μέλη τους έχουν ήδη ψηφίσει παρακολουθώντας τη χθεσινή γενική πρόβα του ημιτελικού. Το κοινό θα μπορέσει να ψηφίσει κατά τη διάρκεια της αποψινής βραδιάς. Επιπλέον, δικαίωμα ψήφου στον αποψινό ημιτελικό έχουν οι χώρες του τελικού Γερμανία, Ιταλία και Ολλανδία.

Κατά την έναρξη της βραδιάς, ο νικητής του διαγωνισμού του 2019, Duncan Laurence θα ερμηνεύσει το “Feel something”. Πρόκειται για το πέμπτο κατά σειρά single του από το παρθενικό του ολοκληρωμένο album με γενικό τίτλο “Small town boy” που κυκλοφόρησε σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες στις 6 Νοεμβρίου 2020. Για τις ανάγκες του τραγουδιού ο Laurence συνεργάστηκε με τον παγκοσμίου φήμης Ολλανδό DJ και μουσικό παραγωγό Armin van Buuren.

Το διάλειμμα του πρώτου ημιτελικού, κατά τη διάρκεια του οποίου δίνεται χρόνος στους τηλεθεατές να ψηφίσουν, θα το αναλάβουν οι Davina Michelle και Thekla Reuten (τραγουδίστρια και ηθοποιός αντίστοιχα) οι οποίες θα παρουσιάσουν το “The Power of Water”.

Ο Πρώτος Ημιτελικός θα μεταδοθεί στην Ελλάδα ζωντανά από την ΕΡΤ1 στις 22:00 ώρα Ελλάδος. Διαδικτυακά μπορείτε να δείτε τον διαγωνισμό μέσω του επίσημου καναλιού της Eurovision, αλλά και μέσω του WebTv του κρατικού μας καναλιού. Την τηλεοπτική μετάδοση θα κάνουν για λογαριασμό της ΕΡΤ ο Γιώργος Καπουτζίδης και η Μαρία Κοζάκου.

Οι δεκαέξι χώρες που διαγωνίζονται στον αποψινό, πρώτο Ημιτελικό – με σειρά εμφάνισης – είναι:

Λιθουανία – “Discoteque” – The Roop

Σλοβενία – “Amen” – Ana Soklič

Ρωσία – “Russian woman” – Manizha

Σουηδία – “Voices” – Tusse

Αυστραλία – “Technicolour – Montaigne

Βόρεια Μακεδονία – “Here I Stand” – Vasil

Ιρλανδία – “Maps” – Lesley Roy

Κύπρος – “El Diablo” – Έλενα Τσαγκρινού

Νορβηγία – “Fallen angel” – Tix

Κροατία – “Tick-Tock” – Albina

Βέλγιο – “The wrong place” – Hooverphonic

Ισραήλ – “Set me free” – Eden Alene

Ρουμανία – “Amnesia” – Roxen

Αζερμπαϊτζάν – “Mata Hari” – Efendi

Ουκρανία – “Shum” – Go_A

Μάλτα – “Je me casse” – Destiny

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα