Eurovision 2021: Όταν οι Måneskin τραγουδούσαν στους δρόμους της Ρώμης

Eurovision 2021: Όταν οι Måneskin τραγουδούσαν στους δρόμους της Ρώμης
Måneskin Instagram @maneskinofficial

Η απίστευτη ιστορία μια παρέας συμμαθητών, που από μουσικοί του δρόμου, έφτασαν στην κορυφή της Eurovision.

Οι Måneskin και -κυρίως- ο γοητευτικός frontman του συγκροτήματος Damiano David έχουν ήδη βρεθεί στο επίκεντρο της επικαιρότητας, μετά τη νίκη τους στη φετινή Eurovision.

Ωστόσο, ο δρόμος της επιτυχίας δεν ήταν πάντα στρωμένος με ροδοπέταλα. Τα μέλη του συγκροτήματος, το οποίο δημιουργήθηκε από τέσσερις συμμαθητές και φίλους, έπαιζαν μουσική στους δρόμους της συνοικίας Colli Portuensi της Ρώμης και δύσκολα θα μπορούσαν να φανταστούν ότι κάποια μέρα θα κέρδιζαν τη Eurovision 2021.

Ο τραγουδιστής Νταμιάνο Ντάβιντ, η μπασίστα Βικτόρια Ντε Αντζελις, ο κιθαρίστας Τόμας Ράτζι, και ο ντράμερ Ίθαν Τόρκιο απέκτησαν φήμη αφού κατέληξαν στη δεύτερη θέση στην ενδέκατη σεζόν του ιταλικού X Factor το 2017.

Η ροκ μπάντα κέρδισε το Φεστιβάλ Μουσικής Sanremo του 2021 και εκπροσώπησε την Ιταλία στο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2021 με το τραγούδι “Zitti e buoni” με το οποίο κέρδισε την 1η θέση με 524 βαθμούς.

Τα μέλη της μπάντας συναντήθηκαν πρώτα ως μαθητές του ίδιου γυμνασίου. Το 2016, ενώ ήταν μαθητές του liceo scienceo J.F. Kennedy στο Monteverde της Ρώμης, αποφάσισαν να δημιουργήσουν συγκρότημα. Το όνομα της μπάντας επιλέχθηκε όταν έπρεπε να εγγραφούν στο Pulse, έναν τοπικό διαγωνισμό μουσικής για νέες μπάντες.

Από τη Βικτώρια, η οποία είναι μισή Δανέζα, ζήτησαν οι συμμαθητές της να πει μερικές δανικές λέξεις και τελικά κατέληξαν στο Måneskin, που σημαίνει σεληνόφως.

Οι νεαροί έπαιζαν μουσική στους δρόμους της συνοικίας Colli Portuensi της Ρώμης, καθώς και στο ιστορικό κέντρο της Ρώμης, συμπεριλαμβανομένης της Via del Corso. Δείτε παρακάτω βίντεο από τα πρώτα βήματα του συγκροτήματος:

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα