Eurovision 2021: Στον Τελικό η Ελλάδα με τη Στεφανία – Ποιες χώρες προκρίθηκαν

Eurovision 2021: Στον Τελικό η Ελλάδα με τη Στεφανία – Ποιες χώρες προκρίθηκαν
eurovision.tv

Δεκαεπτά χώρες, μεταξύ αυτών και η Ελλάδα με την Στεφανία Λυμπερακάκη, διαγωνίστηκαν στον B' ημιτελικό. Ποιες συμμετοχές πήραν τα 10 "εισιτήρια" για τον Τελικό της Eurovision.

Ο Β’ ημιτελικός του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision 2021 έλαβε χώρα το βράδυ της Πέμπτης (20/05) σε live μετάδοση από το Ρότερνταμ της Ολλανδίας, μετά την νίκη του Ντάνκαν Λόρενς με το τραγούδι “Arcade”, το 2019.

Η Ολλανδία είχε προγραμματιστεί να φιλοξενήσει το Διαγωνισμό Τραγουδιού 2020, προτού ακυρωθεί λόγω της πανδημίας. Αυτή είναι η πέμπτη φορά που η Eurovision διεξάγεται στην Ολλανδία, ενώ η τελευταία φορά ήταν το μακρινό 1980.

Τριάντα εννέα χώρες συμμετέχουν στον διαγωνισμό, που πρόκειται για τον μικρότερο αριθμό χωρών από τον διαγωνισμό του 2014. Ο διαγωνισμός διεξάγεται στο Rotterdam Ahoy και αποτελείται από δύο ημιτελικούς που πραγματοποιήθηκαν στις 18 και 20 Μαΐου και τον Τελικό του Σαββάτου στις 22 Μαΐου.

Μετά τον Ά ημιτελικό και την πρόκριση της Κύπρου με την Έλενα Τσαγκρινού και το El Diablo, απόψε παρακολουθήσαμε και τον Β’ ημιτελικό, ένα φαντασμαγορικό σόου, γεμάτο λάμψη, χορό και δυνατές ερμηνείες.

Δεκαεπτά χώρες, μεταξύ αυτών και η Ελλάδα με την Στεφανία Λυμπερακάκη με την εντυπωσιακή της εμφάνιση, διαγωνίστηκαν στον Β’ ημιτελικό, ενώ δικαίωμα ψήφου είχαν και τρεις χώρες από τις “BIG 5”, που προκρίνονται παραδοσιακά αυτόματα στον τελικό, μαζί με τη διοργανώτρια χώρα.

Η Γαλλία, η Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο ψήφισαν, λοιπόν, μαζί με τις δεκαεπτά χώρες του Β’ ημιτελικού και ανέδειξαν τις καλύτερες συμμετοχές.

Κοινό και κριτικές επιτροπές αποφάσισαν και έδωσαν τα 10 “εισιτήρια” στις παρακάτω χώρες, τις οποίες αναφέρουμε με τη σειρά που ανακοινώθηκαν:

1) Αλβανία

2) Σερβία

3) Βουλγαρία

4) Μολδαβία

5) Πορτογαλία

6) Ισλανδία

7) Σαν Μαρίνο

8) Ελβετία

9) Ελλάδα

10) Φινλανδία

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα