Eurovision 2022: Χάος στην πρόβα της Σουηδίας – Χτύπησε ρεύμα την τραγουδίστρια πάνω στη σκηνή

Eurovision 2022: Χάος στην πρόβα της Σουηδίας – Χτύπησε ρεύμα την τραγουδίστρια πάνω στη σκηνή
Cornelia Jakobs - Σουηδία EBU / NATHAN REINDS

Τεχνικά προβλήματα, ανοργανωσιά και προχειρότητα από τους Ιταλούς στη φετινή Eurovision. Η "Οδύσσεια" της σουηδής ερμηνεύτριας κατά τη διάρκεια της δεύτερης πρόβας της.

Ένα ατελείωτο μπάχαλο επικρατεί στις πρόβες της Eurovision 2022 στο Τορίνο της Ιταλίας, με τους διοργανωτές να αποδεικνύονται κατώτεροι των περιστάσεων.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της προχειρότητας, όσα συνέβησαν στη δεύτερη τεχνική πρόβα της Σουηδίας το απόγευμα της Παρασκευής.

Να σημειωθεί ότι η εκπρόσωπος της χώρας, Cornelia Jakobs, θα ερμηνεύει το Hold Me Closer στη σκηνή του Τορίνο και φιγουράρει ήδη ανάμεσα στα μεγάλα φαβορί.

Ωστόσο, τα τεχνικά προβλήματα στην πρόβα της ήταν αμέτρητα, τα λάθη στον ήχο δημιούργησαν σοβαρό θέμα στην απόδοση της ερμηνεύτριας, ενώ σαν να μην έφταναν όλα αυτά, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, χτύπησε ρεύμα την εκπρόσωπο της χώρας πάνω στη σκηνή…

Όπως αναφέρει ο ogaegreece, το μικρόφωνο της Cornelia δεν λειτουργούσε κανονικά και για αυτό τον λόγο υπήρξαν πολλές διακοπές.

Μετά από καθυστέρηση ξεκίνησε να τραγουδά καθισμένη και ξυπόλητη μπροστά την ίδια κυκλική οθόνη προβολής. Στην αρχή του πρώτου ρεφραίν σταμάτησε και να τραγουδά, καθώς υπήρξε πάλι πρόβλημα με το μικρόφωνο.

Η πρόβα ξεκίνησε και πάλι, με την Cornelia να τραγουδά αλλά να εξακολουθεί να αντιμετωπίζει προβλήματα με τον ήχο και το μικρόφωνό της, όπως ανέφερε η ίδια βιαστικά σε μία παύση του τραγουδιού.

Και στο δεύτερο run η Cornelia σταμάτησε να τραγουδά λόγω νέων προβλημάτων. Στο τέλος έγινε χρήση πυροτεχνημάτων, ενώ η ερμηνεύτρια δεν πρόλαβε να τραγουδήσει τρίτη φορά ολόκληρο το τραγούδι, λόγω των συνεχόμενων διακοπών.

Δείτε παρακάτω απόσπασμα από την πρόβα της Σουηδίας:

Eurovision 2022: Μπάχαλο τα έχουν κάνει οι Ιταλοί, αγανακτισμένες οι χώρες

Πολλά μας έταξαν για τη φετινή Eurovision οι Ιταλοί, αλλά τελικά φαίνεται πως -μέχρι στιγμής- διοργανώνουν έναν μέτριο θεσμό, με πολλά τεχνικά προβλήματα και καθυστερήσεις, γεγονός που έχει δημιουργήσει μεγάλη αναστάτωση στις αποστολές των χωρών.

Το σημαντικότερο πρόβλημα αφορά τον κινητικό “ήλιο” που υπάρχει στο πίσω μέρος της σκηνής, ο οποίος αντί να κινείται και να αλλάζει πλευρές, έχει μείνει στάσιμος και παραμένει μαύρος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των διοργανωτών ένα τεχνικό πρόβλημα έχει ακινητοποιήσει τον “ήλιο” και το πρόβλημα δεν είναι δυνατόν να επιλυθεί, βυθίζοντας στο σκοτάδι τις εμφανίσεις των χωρών.

Eurovision 2022: Το σατιρικό βίντεο με την… έκρηξη του “ήλιου” στη σκηνή

Την ίδια ώρα, προβλήματα υπάρχουν τόσο με τον ήχο, όσο και με τα πλάνα, τα οποία από τις πρώτες εικόνες δείχνουν να μην είναι τόσο εντυπωσιακά.

Ευτυχώς, η Ελλάδα δεν επέλεξε να βασίσει την παρουσίαση του τραγουδιού στον “ήλιο” και γλύτωσε από τη… μαυρίλα.

Υπενθυμίζεται ότι η χώρα μας πραγματοποίησε το απόγευμα της Τετάρτης την δεύτερη πρόβα της, με τα σχόλια των eurofans να είναι ιδιαιτέρως θετικά.

Η Αμάντα Γεωργιάδη πραγματοποίησε τη δεύτερη πρόβα της με επιτυχία και μέσα από τον ogaegreece έγιναν γνωστές οι λεπτομέρειες της σκηνικής παρουσίας της νεαρής ερμηνεύτριας, αλλά και τα σκηνοθετικά ευρήματα που θα παρακολουθήσουμε για πρώτη φορά στον Α ημιτελικό την Τρίτη (10/05).

Η Αμάντα Γεωργιάδη φοράει το ίδιο μακρύ, ασημί-λευκό φόρεμα που είδαμε και στην πρώτη τεχνική πρόβα, που έχει την υπογραφή της σχεδιάστριας Σήλιας Κριθαριώτη.

Ξεκινά να τραγουδά με κλειστά μάτια που τα ανοίγει μετά από λίγα δευτερόλεπτα. Στο κουπλέ βλέπουμε τρία κοντινά πλάνα στο πρόσωπό της. Στο πρώτο ρεφραίν η κάμερα απομακρύνεται και βλέπουμε να κάθεται σε μια μπλε καρέκλα από την οποία και σηκώνεται στη συνέχεια.

Στο δεύτερο κουπλέ πηγαίνει στο αριστερό μέρος της σκηνής. Βλέπουμε πολλές καρέκλες που δίνουν την αίσθηση ότι λιώνουν και βυθίζονται μέσα στη σκηνή- “θάλασσα”. Στα γραφικά βλέπουμε επίσης τις φιγούρες ενός ζευγαριού που χορεύει.

Στη γέφυρα του τραγουδιού βλέπουμε την Αμάντα να γονατίζει για λίγο και ένα πανοραμικό πλάνο με τις καρέκλες.

Στο τέλος του τραγουδιού βρίσκεται στην άκρη της σκηνής και λευκές δέσμες φωτός λούζουν τη σκηνή. Φωνητικά και εκφραστικά, όπως αναφέρεται στο ogaegreece ήταν πάρα πολύ καλή πραγματοποιώντας μια εμφάνιση στην οποία ήχος και εικόνα εναρμονίζονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ιδιαίτερα θερμή ήταν και η ανταπόκριση στο press center.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα