Eurovision 2022: Τα 5 μεγάλα φαβορί του φετινού διαγωνισμού

Eurovision 2022: Τα 5 μεγάλα φαβορί του φετινού διαγωνισμού
Η Chanel με τους χορευτές της (Ισπανία 2022) instagram @chanelterrero

Ποιες χώρες θεωρούνται τα μεγάλα φαβορί για τη νίκη, λίγες ημέρες πριν τη διεξαγωγή των ημιτελικών της Eurovision.

Ο Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision 2022 αναμένεται να λάβει χώρα στο Τορίνο της Ιταλίας, έπειτα από την νίκη της χώρας στον Διαγωνισμό του 2021 στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας, με το συγκρότημα Måneskin και το τραγούδι “Zitti e buoni”.

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στο Pala Alpitour, και θα αποτελείται από δύο ημιτελικούς που θα διεξαχθούν στις 10 και 12 Μαΐου και τον μεγάλο τελικό στις 14 Μαΐου 2022. Συνολικά σαράντα χώρες θα λάβουν μέρος στον φετινό διαγωνισμό.

Παρουσιαστές και των τριών ζωντανών σόου θα είναι ο παρουσιαστής Αλεσάντρο Κατελάν, η τραγουδίστρια Λάουρα Παουζίνι και ο Mika.

Το τραγούδι “Die Together” θα ερμηνεύσει η Αμάντα Γεωργιάδη τον ερχόμενο Μάιο στο Τορίνο για την Ελλάδα. Πρόκειται για μια εσωτερική μπαλάντα, που αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο τις φωνητικές δυνατότητες της 25χρονης τραγουδίστριας.

Το τραγούδι αποτελεί σύνθεση της ίδιας, μαζί με τον Νορβηγό συνεργάτη της Bjorn Helge. Τη σκηνοθετική επιμέλεια του video clip, που γυρίστηκε στη Σύμη, ανέλαβε ο Κώστας Καρύδας.

Η συμμετοχή της Ελλάδας έχει εντυπωσιάσει τους eurofans, με τις προσδοκίες για ένα καλό πλασάρισμα στον Τελικό της Eurovision να είναι μεγάλες!

Ας δούμε παρακάτω, λίγες ημέρες πριν τη διεξαγωγή των δύο ημιτελικών της Eurovision 2022, ποιες χώρες (πλην της Ελλάδας) θεωρούνται τα μεγάλα φαβορί του φετινού διαγωνισμού.

Ουκρανία: Kalush Orchestra – “Stefania”

Η συμμετοχή της Ουκρανίας στη Eurovision 2022 βρέθηκε για αρκετό καιρό υπό αμφισβήτηση, λόγω της ρωσικής εισβολής στη χώρα, ωστόσο τελικά το συγκρότημα “Kalush Orchestra” θα μπορέσει να ταξιδέψει στο Τορίνο για τον διαγωνισμό τον ερχόμενο Μάιο.

Η μπάντα δημιούργησε μια μοναδική μίξη rap με folk στοιχεία, διατηρώντας ένα βαθμό από την ουκρανική της αυθεντικότητα – ή όπως τους αρέσει να το λένε: folk and groove. Στην μπάντα προστέθηκαν οι Tymofii Muzychuk και Vitaliy Duzhyk και οι Kalush μετατράπηκαν σε Kalush Orchestra, με τη δύναμη δύο ακόμη μουσικών: των Tymofii Muzychuk και Vitaliy Duzhyk. Το 1ο τους single “Shtomber Womber” κυκλοφόρησε το Δεκέμβριο του 2021.

Το “Stefania”, με το οποίο θα εμφανιστούν στη σκηνή της Eurovision στο Τορίνο, αποτελείται από rap κουπλέ σε συνδυασμό folk ρεφραίν και hip hop beats, ενώ το τραγούδι είναι αφιερωμένο στις μητέρες των μελών του συγκροτήματος.

Ισπανία: Chanel – “SloMo”

Το “SloMo” της εκρηκτικής Chanel Terrero διαγωνίστηκε στο Benidorm Fest 2022, ένα φεστιβάλ τραγουδιού που χρησιμοποιήθηκε για την επιλογή της συμμετοχής της Ισπανίας στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision.

Το “SloMo” κέρδισε τον πρώτο ημιτελικό με 110 βαθμούς και στη συνέχεια κέρδισε τον τελικό με 96 βαθμούς.

Πρόσφατα η ολλανδική εφημερίδα BD, αποκάλυψε ότι το SloMo αρχικά προοριζόταν για την Jennifer Lopez. Ο Ολλανδός παραγωγός Arjen Thonen έγραψε το τραγούδι έχοντας στο νου του την παγκοσμίου φήμης καλλιτέχνιδα.

Η Jennifer Lopez και η ομάδα της δεν απάντησαν ποτέ στην πρόταση του Thonen και έτσι το “SloMo” βρήκε το δρόμο του για τη σκηνή της Eurovision μέσα από την Chanel.

Η… Φουρέιρα της Ισπανίας έχει τρελάνει ήδη την Ευρώπη με το λίκνισμά της και τώρα πια μένει να κερδίσει και τις ψήφους του κοινού και των επιτροπών τον ερχόμενο Μάιο.

Ιταλία: Mahmood & Blanco – “Brividi”

Το “Brividi” (“Ανατριχίλα”) είναι το τραγούδι με το οποίο η Ιταλία κυνηγάει το back to back στον φετινό διαγωνισμό. Οι Mahmood και Blanco κέρδισαν το εισιτήριο για το Τορίνο μέσα από το Φεστιβάλ Μουσικής του Σαν Ρέμο 2022 και θεωρούνται το μεγάλο φαβορί για τη φετινή Eurovivsion.

Να σημειωθεί ότι το “Brividi” έσπασε το ρεκόρ των περισσότερων streams σε μια μέρα στο Spotify στην Ιταλία.

Σουηδία: Cornelia Jakobs – “Hold Me Closer”

Το “Hold me closer”, σε σύνθεση και στίχους των Isa Molin, David Zandén, Cornelia Jakobsdotter και σε ερμηνεία της Cornelia Jakobs είναι το νικητήριο τραγούδι του σουηδικού Melodifestivalen και η συμμετοχή της Σουηδίας στη Eurovision 2022.

Η Σουηδία για ακόμη μια χρονιά φιγουράρει ως μεγάλο φαβορί, με τους φαν του διαγωνισμού να κάνουν λόγο για ένα κομμάτι που μπορεί να φτάσει εύκολα στη νίκη.

Η Σουηδία διαγωνίζεται στον Δεύτερο Ημιτελικό της Eurovision 2022 (Πέμπτη 12 Μαΐου 2022).

Ηνωμένο Βασίλειο: Sam Ryder – “Space Man”

Ο σταρ του TikTok, Sam Ryder θα εκπροσωπήσει το Ηνωμένο Βασίλειο στον φετινό διαγωνισμό τραγουδιού Eurovision. Ο Ryder θα διαγωνιστεί στο Τορίνο με το τραγούδι “Space Man”.

«Είμαι θαυμαστής του διαγωνισμού Eurovision από τότε που ήμουν παιδί, νιώθω μεγάλη τιμή που μου δόθηκε η ευκαιρία να τραγουδήσω σε μια εκδήλωση δίπλα σε μερικούς από τους πιο ταλαντούχους δημιουργούς, ερμηνευτές και τραγουδοποιούς της Ευρώπης» δήλωσε ο ίδιος.

Ο τραγουδιστής εξέφρασε την ελπίδα να τραγουδήσει καλά και να κάνει περήφανο το Ηνωμένο Βασίλειο τονίζοντας ότι έγραψε το τραγούδι μαζί με φίλους του το περασμένο καλοκαίρι και αυτό κάνει όλη την εμπειρία ακόμα πιο ξεχωριστή.

Ο Ryder έγινε γνωστός όταν άρχισε να δημοσιεύει βίντεο με διασκευές και τραγούδια καραόκε από το σπίτι του στην αρχή του lockdown λόγω πανδημίας, τον Μάρτιο του 2020. Μέχρι το τέλος του έτους, έγινε ο καλλιτέχνης με τον πιο δημοφιλή λογαριασμό στο TikTok.

Το τραγούδι του για τη Eurovision 2022 θεωρείται ένα από τα μεγάλα φαβορί για το τρόπαιο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα