Eurovision 2023: Αποκαλύφθηκε η σκηνή του Λίβερπουλ

Eurovision 2023: Αποκαλύφθηκε η σκηνή του Λίβερπουλ
Kalush Orchestra - Eurovision 2022 AP Photo/Luca Bruno

Έγιναν τα αποκαλυπτήρια της εντυπωσιακής σκηνής που θα φιλοξενήσει τον 67ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision.

Τρεις περίπου μήνες πριν από τη διεξαγωγή της Eurovision 2023, οι διοργανωτές αποκάλυψαν τις πρώτες εικόνες από τη σκηνή που θα φιλοξενηθεί ο 67ο διαγωνισμός τραγουδιού.

Ο Julio Himede, ο σκηνογράφος της M&S Bank Arena του Λίβερπουλ, έχει βασίσει το σχέδιο της σκηνής στις αρχές της “συντροφικότητας, της γιορτής και της κοινότητας”.

Το εμβαδόν της σκηνής είναι μεγαλύτερο των 450 τετραγωνικών μέτρων, ενώ 220 τετραγωνικά μέτρα ανεξάρτητων κινούμενων και περιστρεφόμενων οθονών βίντεο συμπληρώνουν το σκηνικό. Την ίδια στιγμή, θα υπάρχουν περισσότερα από 700 πλακίδια βίντεο ενσωματωμένα στο δάπεδο και πάνω από 1500 μέτρα φώτα LED.

Ο Andrew Cartmell, εκτελεστικός παραγωγός του διαγωνισμού δήλωσε: Θέλαμε ένα σκηνικό που οι άνθρωποι θα θυμούνται για χρόνια. Είναι πολύ σημαντικό οι αποστολές να έχουν τον μεγαλύτερο δυνατό χώρο για να εργαστούν. Θέλαμε να τους δώσουμε ένα σκηνικό που να έχει πολλές επιλογές για σκηνοθεσία”.

Υπενθυμίζεται πως η Ελλάδα που εκπροσωπείται φέτος από τον Victor Vernicos, θα διαγωνιστεί στον Β ημιτελικό και συγκεκριμένα στο πρώτο μισό του ημιτελικού, ενώ και η Κύπρος με τον Andrew Lambrou θα διαγωνιστεί στον Β ημιτελικό και συγκεκριμένα στο πρώτο μισό του ημιτελικού.

Παρακάτω, οι πρώτες εικόνες από τη φετινή σκηνή:

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα