Eurovision 2023: Η EBU αρνήθηκε στον Ζελένσκι να απευθύνει χαιρετισμό

Eurovision 2023: Η EBU αρνήθηκε στον Ζελένσκι να απευθύνει χαιρετισμό
Βολοντίμιρ Ζελένσκι Yves Herman/Pool / AP IMAGES

Στο Λίβερπουλ πραγματοποιείται η φετινή Eurovision, λόγω της αδυναμίας της περσινής νικήτριας, της Ουκρανίας, να κάνει τη διεξαγωγή. Γιατί δεν άφησαν τον Ζελένσκι να μιλήσει.

Η Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση (EBU) αρνήθηκε το αίτημα του Βολοντίμιρ Ζελένσκι να απευθύνει χαιρετισμό στην Eurovision 2023, παρόλο που η Ουκρανία ήταν η νικήτρια του περσινού διαγωνισμού.

Ο 67ος Ευρωπαϊκός Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision πραγματοποιείται στο Λίβερπουλ του Ηνωμένου Βασιλείου, μετά την αδυναμία της χώρας να αναλάβει την διοργάνωση, λόγω του πολέμου από τη Ρωσία.

Η φετινή διοργάνωση ενσωματώνει πολλά στοιχεία της κουλτούρας της Ουκρανίας, ενώ αρκετά κομμάτια του σχεδιασμού της Eurovision 2023, συμφωνήθηκαν και δημιουργήθηκαν και από τις δύο χώρες.

Ωστόσο, η EBU εξέδωσε δελτίο τύπου στο οποίο αναφέρει πως αρνήθηκε στον Ουκρανό πρόεδρο να απευθύνει χαιρετισμό στο κοινό της Eurovision 2023, καθώς αυτό αντίκειται στους κανονισμούς του διαγωνισμού.

Η ανακοίνωση της EBU

“Η Eurovision είναι ένα ψυχαγωγικό σόου παγκόσμιας εμβέλειας, το οποίο και τελεί υπό αυστηρούς κανόνες και αρχές που έχουν εγκαθιδρυθεί από τη δημιουργία του. Μια από αυτές τις αρχές, ένας ακρογωνιαίος λίθος του διαγωνισμού είναι ο μη πολιτικός χαρακτήρας του.

Αυτή η αρχή απαγορεύει να κάνει κανείς δηλώσεις πολιτικού χαρακτήρα ως μέρος του διαγωνισμού.

Το αίτημα του κύριου Ζελένσκι να απευθύνει χαιρετισμό στο κοινό κατά τη διάρκεια της Eurovision, παρόλο που έγινε με καλές προθέσεις, δυστυχώς δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί από την EBU γιατί αντίκειται στους κανόνες του διαγωνισμού”.

Η EBU έχει εξασφαλίσει από τη στιγμή που συμφωνήθηκε ότι το BBC θα φιλοξενούσε τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision του 2023 εκ μέρους του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα της Ουκρανίας UA:PBC ότι η Ουκρανία, η μουσική, η κουλτούρα της και η δημιουργικότητά της θα εμφανιστούν έντονα και στις τρεις ζωντανές εκπομπές.

Τουλάχιστον 11 Ουκρανοί καλλιτέχνες, συμπεριλαμβανομένων των περσινών νικητών Kalush Orchestra, θα εμφανιστούν ή θα συμμετάσχουν είτε στους Ημιτελικούς είτε στον Μεγάλο Τελικό.

Το artwork του logo για την εκδήλωση δημιουργήθηκε από κοινού με ένα ουκρανικό πρακτορείο σχεδιασμού και η παρεπόμενη μουσική που εμφανίστηκε σε όλη την παράσταση συντέθηκε επίσης σε συνεργασία με Ουκρανούς μουσικούς.

Επιπλέον, 37 τοποθεσίες σε όλη την Ουκρανία θα εμφανίζονται στις «καρτ ποστάλ», ταινίες μικρού μήκους που παρουσιάζουν κάθε έναν από τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες πριν ανέβουν στη σκηνή.

Πιστεύουμε ότι αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος να σκεφτούμε και να γιορτάσουμε τη νίκη της Ουκρανίας στο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision και να δείξουμε ότι είμαστε “United By Music” σε αυτές τις δύσκολες στιγμές”.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα