Eurovision: Στον “αέρα” η Ουκρανία – Κατηγορούν την καλλιτέχνιδα ότι τραγούδησε στη Ρωσία

Eurovision: Στον “αέρα” η Ουκρανία – Κατηγορούν την καλλιτέχνιδα ότι τραγούδησε στη Ρωσία
Η Alina Pash youtube printscreen

Κίνδυνος ακύρωσης για τη συμμετοχή της Ουκρανίας στη Eurovision 2022. Η τραγουδίστρια κατηγορείται ότι έχει πραγματοποιήσει εμφανίσεις σε ρωσικά εδάφη.

Η Alina Pash, νικήτρια του ουκρανικού εθνικού τελικού για τον φετινό διαγωνισμό της Eurovision, κατηγορείται για παραβίαση των κανονισμών της εθνικής επιλογής της χώρας.

Μετά τον τελικό του Σαββάτου υπήρξαν πολλές κατηγορίες ότι η τραγουδίστρια έχει βρεθεί σε ρωσικά εδάφη στο παρελθόν, πραγματοποιώντας συναυλίες.

Πιο συγκεκριμένα, οι κατηγορίες αφορούν μια εμφάνιση της τραγουδίστριας στην Κριμαία, σε ιδιωτικό πάρτι Ουκρανών υπηκόων. Με βάση τους κανονισμούς της Ουκρανίας, κάθε καλλιτέχνης που συμμετέχει στην εθνική επιλογή, δεν πρέπει να έχει πατήσει σε ρωσικό έδαφος και κατεχόμενες περιοχές από τις 15/03/2014 και έπειτα. Η συμμετοχή σε συναυλίες ή ιδιωτικές εκδηλώσεις εκεί επίσης απαγορεύεται.

Εκείνος που θα επιλεγεί, θα πρέπει να μη σχεδιάσει εκεί εμφανίσεις μετά την επιλογή του στον εθνικό τελικό και σίγουρα όχι μέχρι την ημερομηνία διεξαγωγής της Eurovision. Μάλιστα, οι θα πρέπει να προσκομίσουν έγγραφα όλοι οι διαγωνιζόμενοι που να εγγυώνται τα παραπάνω. Όσοι δεν συμμορφώνονται με τους κανονισμούς αυτούς, δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής.

Η κρατικός φορέας της Ουκρανίας έχει και στο παρελθόν αποκλείσει συμμετέχοντες που δεν έχουν συμμορφωθεί με τους παραπάνω κανονισμούς. Οι κανονισμοί είναι ίδιοι για όλους και δεν υπάρχουν εξαιρέσεις. Με βάση το κρατικό κανάλι, το καθήκον κάθε ουκρανού εκπροσώπου είναι να εκπροσωπεί τη χώρα και την ιδεολογία της στο διαγωνισμό. Δεν επιθυμεί να συνεργάζεται με καλλιτέχνες οι οποίοι έχουν ανεπτυγμένη δραστηριότητα στη Ρωσία ή την Κριμαία.

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει κρατικό νομικό πλαίσιο που να αποτρέπει τα παραπάνω, ωστόσο το κρατικό κανάλι τα έχει εντάξει στους κανονισμούς επιλογής του εκπροσώπου της χώρας στη Eurovision.

Στην περίπτωση του φετινού εθνικού τελικού, η παραγωγή απηύθυνε ερωτηματολόγια στους συμμετέχοντες, ώστε να διαπιστώσει ενδεχόμενη παραβίαση των παραπάνω κανονισμών. Μάλιστα, ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Ουκρανίας έκανε έκκληση και στην Υπηρεσία Φύλαξης Ουκρανικών Συνόρων, για την διασταύρωση των απαντήσεων στα ερωτηματολόγια. Ωστόσο, δεν δόθηκαν στοιχεία, καθώς τα έγγραφα αυτά θεωρούνται αυστηρώς εμπιστευτικά.

Η Alina Pash εγγυήθηκε πως δεν παραβίασε τους κανονισμούς της εθνικής επιλογής. Η ίδια είπε ότι πέρασε τα σύνορα από ουκρανικό έδαφος και όχι από ρωσικό, ενώ συμμετείχε απλά σε μια ιδιωτική εκδήλωση. Ως απόδειξη, η ομάδα της Pash έδωσε στην παραγωγή επίσημο έγγραφο από την Υπηρεσία Φύλαξης των Ουκρανικών Συνόρων, που γράφει ξεκάθαρα ότι η τραγουδίστρια δεν βρέθηκε σε ρωσικό έδαφος.

Όπως γράφει ο OGAEGREECE, μετά από εξέταση των απαραίτητων εγγράφων πριν τον εθνικό τελικό, δεν βρέθηκε από το κρατικό κανάλι παραβίαση των κανονισμών από την Alina Pash. Ωστόσο, πλέον υπάρχουν κατηγορίες για πλαστογράφηση του εγγράφου που προσκόμισε η τραγουδίστρια από την Υπηρεσία Φύλαξης Ουκρανικών Συνόρων. Ο κρατικός φορέας έχει ξεκινήσει έρευνα, ώστε να επαληθεύσει την εγκυρότητα του εγγράφου. Μέχρι τότε, δεν θα υπογραφεί συμφωνία συμμετοχής της Alina Pash στη Eurovision.

Η εμφάνιση της Alina Pash στον εθνικό τελικό:

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα