Ο Γιάννης Διονυσίου μάς θυμίζει τι σημαίνει αυθεντικότητα στο ελληνικό τραγούδι

Διαβάζεται σε 3'
Ο Γιάννης Διονυσίου
Ο Γιάννης Διονυσίου Λάμπρος Καζάν

Ο Γιάννης Διονυσίου μιλά στο NEWS 24/7 με αφορμή τις εμφανίσεις του στον Σταυρό του Νότου Plus.

Ο Γιάννης Διονυσίου, ο εντυπωσιακός ερμηνευτής έχει δώσει ήδη τα διαπιστευτήρια του σπάνιου ταλέντου του με τις επιτυχημένες ζωντανές εμφανίσεις του και απολαμβάνει την εμπιστοσύνη σημαντικών καλλιτεχνών που έχουν μοιραστεί μαζί του το έργο τους επί σκηνής.

Με μια «καθαρή» φωνή που αποφεύγει τα περιττά τερτίπια και με μια αντίστοιχα δωρική εμφάνιση και ερμηνεία στις συναυλίες του, μάς θυμίζει την εποχή των μεγάλων ερμηνευτών του παρελθόντος.

Η καταγωγή του είναι από την Κύπρο και ασχολείται με τη μουσική από τότε που θυμάται τον εαυτό του. Σπούδασε Βυζαντινή Μουσική, παίζει βιολί και τώρα διδάσκει Δημοτικό Τραγούδι στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, ενώ «χτίζει» γρήγορα ένα όλο και αυξανόμενο ακροατήριο που αναζητά την αυθεντικότητα στο τραγούδι.

Ο Γιάννης Διονυσίου
Ο Γιάννης Διονυσίου Λάμπρος Καζάν

Ο ίδιος ανέφερε στο NEWS 24/7 για τη σειρά συναυλιών του

“Για ακόμα μια χρονιά επιστρέφουμε στο φιλόξενο χώρο του Σταυρού του Νότου Plus για να παρουσιάσουμε ένα πρόγραμμα με αγαπημένα τραγούδια. Τραγούδια από την πρώτη μου προσωπική μουσική συλλογή «Πρώτη Βόλτα», σε στίχους του Κώστα Φασουλά και μουσική επτά διαφορετικών συνθετών, αλλά και τραγούδια που έχω ερμηνεύσει κατά καιρούς σε συνεργασία με άλλους συντελεστές όπως ο Βασίλης Πετρίδης, ο Αστέρης Κωνσταντίνου και η Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας Βόλου.

Το πρόγραμμα συμπληρώνουν τραγούδια από το «έντεχνο» μουσικό ρεύμα του 60’ αλλά και μια εκτενής αναφορά στην αστική λαϊκή τραγουδοποιία των τελευταίων εκατό χρόνων, τα οποία αντιπροσωπεύουν τα ακούσματά μου από την παιδική μου ηλικία μέχρι σήμερα, σε μια προσπάθεια να ανακαλύψω τον πλούτο της ελληνικής μουσικής.

Όλα αυτά και άλλα πολλά, συμβαίνουν κάθε Σάββατο στη σκηνή του Σταυρού του Νότου Plus με εξαιρετικούς συνοδοιπόρους, με τους οποίους μοιραζόμαστε το ταξίδι, το πατάρι, το βαν και τις στιγμές, τα τελευταία τρία χρόνια. Ο Γιώργος Γεωργόπουλος παίζει μπουζούκι, ο Fausto Sierakowski παίζει άλτο σαξόφωνο, ο Αθηνόδωρος Καρκαφίρης παίζει κιθάρα, ο Κώστας Αρσένης παίζει κοντραμπάσο και ο Στρατής Σκουρκέας παίζει κρουστά. Ο Γιάννης Ταβουλάρης φροντίζει τον ήχο μας. Ο Παναγιώτης Κακαράς και η Melodica Art Productions όπως πάντα είναι δίπλα μας οργανώνοντας και φροντίζοντας την παραγωγή. Τους ευχαριστώ όλους!”

INFO

Γιάννης Διονυσίου Live- Σταυρός του Νότου
Πότε: Σάββατα 6, 13, 20, 27/04
Ώρα Έναρξης: 22.30
Γενική Είσοδος: 14€
Προπώληση: more.com

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα