Στέφανος Κορκολής: 'Στη μουσική δεν υπάρχουν πρέπει'

Στέφανος Κορκολής: 'Στη μουσική δεν υπάρχουν πρέπει'

Ο Στέφανος Κορκολής έδωσε μια εφόλης της ύλης συνέντευξη στην εκπομπή του Ηλία Μπενέτου στο Ραδιόφωνο 24/7.

Ο συνθέτης, ο τραγουδοποιός, η φωνή που μας έπεισε να αγαπήσουμε μέχρι και τα σημάδια του σκορπιού, ο Στέφανος Κορκολής ήταν καλεσμένος το απόγευμα του Σαββάτου στο στούντιο του Ραδιοφώνου 24/7 στην εκπομπή του Ηλία Μπενέτου "Ένα μύθο θα σας πω"

Οι ακροατές  έμαθαν γνωστές και άγνωστες ιστορίες του καλλιτέχνη που μας χάρισε μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά τραγούδια της δεκαετίας του '90.

Ερωτώμενος ααν μπορεί να ορίσει τη μουσική του, ο γνωστός μουσικός απάντησε: "Δεν ξέρω τι ακριβώς είναι αυτό που κάνω αλλά το κάνω με αγάπη και χαρά. Ποτέ δεν κάθισα να σκεφτώ ότι πρέπει να κάνω. Στη μουσική δεν υπάρχει κανένα πρέπει, είναι ένα απέραντο χωράφι, στο οποίο μπορείς να κάνεις ό,τι θέλεις. Αρκεί να το κάνεις αυθόρμητα, επειδή σου βγαίνει κι όχι επειδή σου είπαν ή στο επέβαλαν ή επειδή πουλάει ή δεν πουλάει."

ADVERTISING

Για το τραγούδι του "Λατέρνα", ο κ. Κορκολής ανέφερε: "Η λατέρνα κάποτε έβαζε την ποίηση μέσα στα μπαλκόνια. Από τα ανοιχτά παράθυρα μάθαινε ο κόσμος ποιητές όπως ο Θεοδωράκης, ο Λοίζος. Πήγα και ηχογράφησα μία μία νότα από έναν λατερνατζή που πέτυχα με ένα κασετόφωνο. Πήγα στο στούντιο και προσπάθησα να αναπλάσω αυτόν τον ήχο. Είναι από τα κομμάτια μου που συμπαθώ και αγαπώ."

"Οι δημιουργοί ειδικά τώρα με αυτά που περνάμε θα πρέπει να αναφέρονται" υπογράμμισε ο Στέφανος Κορκολής σχετικά με την ΑΕΠΙ. "Έχουμε φάει πιστολιά και δεν έχουμε προλάβει να ρίξουμε τη δική μας" πρόσθεσε.

Ακούστε τη συνέντευξη του Στέφανου Κορκολή:

SHARE:

24Media Network