O Ville Valo των HIM για δύο συναυλίες στην Ελλάδα

Διαβάζεται σε 3'
Ville Valo
Ο Ville Valo, που σφράγισε με τους ΗΙΜ τις μουσικές αναμνήσεις μιας ολόκληρης γενιάς, έρχεται για πρώτη φορά σε headline shows σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. FUZZ promo material

Ο Ville Valo, που σφράγισε με τους ΗΙΜ τις μουσικές αναμνήσεις μιας ολόκληρης γενιάς, έρχεται για πρώτη φορά σε headline shows σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Την Πέμπτη 4 Απριλίου 2024 στο Fuzz (Αθήνα) και την Παρασκευή 5 Απριλίου 2024 στο Principal Club Theater (Θεσσαλονίκη) ο Φιλανδός καλλιτέχνης, που σφράγισε με τους ΗΙΜ τις μουσικές αναμνήσεις μιας ολόκληρης γενιάς, θα σημάνει την έναρξη της ευρωπαϊκής περιοδείας του, με αφορμή το πρώτο σόλο album του “Neon Noir”.

Ο Ville Valo σύντομα συμπληρώνει τα 27 χρόνια πορείας στη μουσική και όπως παραδέχεται στο rocking: «Χαίρομαι που θα επιστρέψω σύντομα στα τουρ, γιατί το να φτυαρίζεις το χιόνι από την αυλή του σπιτιού δεν είναι το πιο rock n’ roll πράγμα που μπορείς να κάνεις».

Στο σπίτι του στο Ελσίνκι άλλωστε, δημιούργησε και το ντεμπούτο του ως solo καλλιτέχνης και είχε να εξομολογηθεί φόβους και αγωνίες του: «Όταν είσαι μεγαλύτερος σε ηλικία και έχεις ιστορία πίσω σου, φοβάσαι εύκολα ότι όταν κάνεις κάτι καινούργιο θα θεωρηθείς σαν ένα παλιό τζουκ μποξ σε μια γωνία».

Γεννήθηκε το 1976 και τα πρώτα του ακούσματα ήταν οι Sisters of Mercy, οι Depeche Mode και οι Killing Joke. Η περίοδος με τους HIM ήταν αναμφίβολα το πιο σημαντικό κομμάτι της ζωής και της καριέρας του Ville Valo.

Στα δύο live του σε Αθήνα (4/4, Fuzz) και Θεσσαλονίκη (5/4, Principal Club Theate), ξεκαθάρισε πως: «Το μισό σετ θα είναι κομμάτια των HIM και το άλλο μισό κομμάτια από VV» και δεν έκρυψε την ανυπομονησία και τη χαρά του να παίξει πρώτη φορά στην Ελλάδα σε κλειστό χώρο όπου: «ελπίζω να φέρουμε τα δικά μας φωτορυθμικά, να παίξουμε περισσότερο και να προετοιμάσουμε την ατμόσφαιρα καλύτερα από τα φεστιβάλ, που όλα αυτά γίνονται στο φως της ημέρας».

Στην τελευταία χρονικά συνέντευξη του πριν τις δύο εμφανίσεις του στις 4 και 5 Απριλίου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ο Ville Valo ανέφερε πως αισθάνεται ενθουσιασμένος όταν δεν έχει προγραμματισμένα τα σχέδια του για το μέλλον: «Νομίζω πώς το βασικό είναι το να συνεχίζεις. Δεν υπάρχουν πολλές μπάντες ή καλλιτέχνες που να έχουν… επιβιώσει για πολύ μεγάλο διάστημα».

Ο Ville Valo με κάθε ευκαιρία δεν ξεχνάει να σχολιάζει το πόσο «ευλογημένος» αισθάνεται κάθε φορά που έρχεται στην Ελλάδα την οποία θαυμάζει ως «λίκνο του πολιτισμού».

Την Πέμπτη 4 Απριλίου 2024 στο Fuzz (Αθήνα) και την Παρασκευή 5 Απριλίου 2024 στο Principal Club Theater (Θεσσαλονίκη) τον περιμένουμε σε δύο ανεπανάληπτα shows

Special guests και στις δύο συναυλίες θα είναι οι Zetra!

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα