Οι επιζήσαντες. 10 ροκ σταρς που γλίτωσαν από τον ‘λευκό θάνατο’

Οι επιζήσαντες. 10 ροκ σταρς που γλίτωσαν από τον ‘λευκό θάνατο’

Top 10 κορυφαίων μουσικών και performer της ροκ σκηνής που δεν πέθαναν από ναρκωτικά (ακόμα) παρά τις μακροχρόνιες εξαρτήσεις τους (Vid)

“Sex, drugs and rock’n’roll”. Το τρίπτυχο που συνδυάστηκε με τη ροκ μουσική από τη δεκαετία του ’60 και μετά, και “σκότωσε” ουκ ολίγα ταλέντα μέχρι σήμερα.

Κάποιοι “κάηκαν” από τις ουσίες, άλλοι ζουν ακόμα, όπως ο Neil Young που τραγουδούσε το “It’s better to burn out than to fade away” στο ιστορικό κομμάτι του Hey Hey, My My (Into the Black).

Το παρακάτω βίντεο, είναι αφιερωμένο στους “επιζήσαντες”:

Με σειρά εμφάνισης στο βίντεο:

-Iggy Pop

Με δικά του λόγια: “Είμαι κατεστραμμένος με 15 διαφορετικούς τρόπους. Ωστόσο, κανένας από αυτούς δεν στάθηκε ικανός να με πεθάνει”.

-Eric Clapton

Την περίοδο που ήταν στους Cream, ο Clapton συνοδευόταν από το σύνθημα “ο Clapton είναι Θεός”. Η συμπεριφορά του άλλαξε και σταδιακά οδηγήθηκε στα ναρκωτικά. Αρκετά χρόνια αργότερα δήλωσε ότι δεν συμφωνούσε με το σύνθημα. Στην ίδια περίοδο συμμετέχει στην ηχογράφηση του While My Guitar Gently Weeps των Beatles και στο άλμπουμ του Frank Zappa, We’re On it For The Money.

-Slash, Guns and Roses

Από τα πολλά ναρκωτικά έπαθε έμφραγμα στη διάρκεια συναυλίας και αναγκάστηκε να βάλει βηματοδότη από τα τριάντα πέντε του. Όπως γράφει στην αυτοβιογραφία του:

“Ένιωσα λες και κάποιος με χτύπησε στο στήθος με ένα μπαστούνι του μπέιζμπολ, μόνο που το χτύπημα ερχόταν από τα μέσα. Συνέχισα να παίζω ώσπου τελείωσα το κομμάτι. Το κοινό δεν κατάλαβε ότι πριν από το σόλο η καρδιά μου είχε κάνει μια τούμπα. Το σώμα μου είχε γίνει αποδέκτης καρμικής ανταπόδοσης, θυμίζοντάς μου επί σκηνής πόσες φορές το είχα αναγκάσει να κάνει τούμπες στον αέρα. Ο μηχανισμός της καρδιάς μου μού είχε θυμίσει πόσο πολύτιμη είναι η ζωή.

Η χρονική επιλογή ήταν ιδανική: με ένα γεμάτο στάδιο μπροστά μου, τη στιγμή που έπαιζα την κιθάρα μου έλαβα το μήνυμα δυνατά και καθαρά… Ένας γιατρός τοποθέτησε βηματοδότη στην καρδιά μου, όταν ήμουν τριάντα πέντε χρόνων. Δεκαπέντε χρόνια κατάχρησης αλκοόλ και ναρκωτικών την είχαν κάνει να διογκωθεί τόσο, που ήταν σχεδόν έτοιμη να εκραγεί. Όταν τελικά νοσηλεύτηκα σε νοσοκομείο, μου είπαν ότι μου απέμεναν έξι εβδομάδες ζωής”.

-Steven Tyler

Στην αυτοβιογραφία του “Does The Noise In My Head Bother You”, που είχε κυκλοφορήσει το 2011, ο 65χρονος frontman είχε ισχυριστεί πως έχει ξοδέψει 20 εκατομμύρια δολάρια σε ναρκωτικά, όμως τώρα παραδέχεται πως το πραγματικό ποσό πρέπει να ανέρχεται περίπου στα 6 εκατομμύρια. “Έχω δώσει 5 ή 6 εκατομμύρια, αλλά δεν πειράζει. Θα μπορούσε να πει κανείς πως έχω σνιφάρει το μισό Περού, αλλά δεν πειράζει. Ξέρεις, αυτό κάναμε”.

-Brian Wilson, Beach Boys

Ήταν η ψυχή των Beach Boys. Ο Brian συνέχισε να γράφει για τους δίσκους του γκρουπ κρυμμένος στον κόσμο που είχε φτιάξει: έναν κόσμο γεμάτο ναρκωτικά, χάμπουργκερ, μέρες ολόκληρες κάτω από τα σεντόνια και νύχτες ατελείωτες στο στούντιο, όπου έγραφε για τους Beach Boys, αλλά και για τον εαυτό του ­ τραγούδια που δεν τα κυκλοφόρησε ποτέ.

-Lemmy Kilmister, Motorhead

Ο ίδιος έχει δηλώσει πως έχει κάνει κατά περιόδους χρήση διαφορετικών ναρκωτικών, ωστόσο όπως έχει πει, δεν έχει πάρει ποτέ ηρωίνη.

-Shane MacGowan, The Pogues

Ναρκωτικά και κυρίως αλκοόλ και εκδίωξη για τον Shane MacGowan εν έτει 1991 από την μπάντα του, τους θρυλικούς Pogues. Η αγάπη του MacGowan για τις ουσίες και τα οινοπνεύματα είναι γνωστή και δεν κάνει τίποτα για να το κρύψει ακόμη και σήμερα. Άλλωστε ο ίδιος έχει δηλώσει ότι έπινε από τεσσάρων χρονών.

-Ozzy Osbourne, Black Sabbath

Σε συνέντευξη του στο Noisey και ερωτώμενος ποια συμβουλή θα έδινε στον 21χρονο εαυτό του ο θρυλικός frontman είχε πει:

“Μην πάρεις ναρκωτικά. Στον 30χρονο θα έλεγα πάρε ναρκωτικά (γέλια). Έκανα ό,τι έκανα όταν ήμουν 21 και έκανα ό,τι έκανα όταν ήμουν 30. Αλλά τώρα νιώθω καλύτερα εδώ και πολλά χρόνια. Είμαι 66, γυμνάζομαι τακτικά, ακολουθώ τις συμβουλές των γιατρών. Πες με υποχόνδριο αλλά δε με νοιάζει. Δε καπνίζω πια, δε παίρνω ναρκωτικά, δε πίνω αλκοόλ. Και νομίζω γι αυτό είμαι εδώ. Δεν ήταν μυστήριο ξόρκι του Διαβόλου (γέλια). Για να είμαι ειλικρινής μου αρέσει που είμαι νηφάλιος. Άνθρωποι που δεν έχουν πάρει χασίς ποτέ στη ζωή τους νομίζουν στην ηλικία μου ότι μια φορά δε θα βλάψει. Αλλά είναι το αντίθετο. Ήμουν στα ναρκωτικά και στο αλκοόλ απ τα 14 μου. Και τώρα είμαι καλά και χαίρομαι που έχω διαύγεια”.

-Nikki Sixx, Motley Crue

Το βιβλίο του Sixx με τον εύγλωττο τίτλο “This Is Gonna Hurt: Music, Photography And Life Through The Distorted Lens Of Nikki Sixx” αποτελεί ουσιαστικά τη φυσική συνέχεια του βιβλίου / άλμπουμ “The Heroin Diaries” του ’07, έγινε τριπλό μπεστ σέλερ φτάνοντας μέχρι το Νo.4 της σχετικής λίστας των New Tork Times Best-Sellers. Και τα δύο αναφέρονται στο ξέφρενο sex, drugs and rock n roll, lifestyle που είχαν υιοθετήσει οι Motley Crue.

Το “The Heroin Diaries” γράφτηκε την περίοδο 1986-1987, όταν ο εθισμός του Nikki Sixx  ήταν στη χειρότερη φάση του. Έγραφε στο ημερολόγιό του συχνά υπό την επήρεια ηρωίνης και κοκαΐνης, σε στιγμές που ο ίδιος βρισκόταν σε πλήρη σύγχυση, ήταν παρανοϊκός ή υπέφερε από κατάθλιψη.

-Keith Richards, Rolling Stones

Με δικά του λόγια: “Ποτέ δεν είχα πρόβλημα με τα ναρκωτικά. Είχα πρόβλημα με την αστυνομία”.

Οι “επιζήσαντες” βέβαια δεν εξαντλούνται στο παραπάνω βίντεο, το οποίο προβαίνει σε μια ενδεικτική “ανθολόγηση”. “Ηχηρές απουσίες”, οι Alice Cooper, David Bowies και David Gahan (μεταξύ άλλων).

Πηγή βίντεο: WatchMojo.com

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα