Rage Against the Machine: Συγκέντρωσαν 1 εκατ. δολάρια για φιλανθρωπικό σκοπό στη Νέα Υόρκη

Rage Against the Machine: Συγκέντρωσαν 1 εκατ. δολάρια για φιλανθρωπικό σκοπό στη Νέα Υόρκη
Η επιστροφή των Rage Against the Machine μετά από 11 χρόνια απουσίας ενθουσίασε τους θαυμαστές του συγκροτήματος AP Photo

Παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε η μπάντα, κατάφερε να συγκεντρώσει 1 εκατομμύριο δολάρια, παίζοντας live στο Madison Square Garden της Νέας Υόρκης.

Η επιστροφή των Rage Against the Machine μετά από 11 χρόνια απουσίας ενθουσίασε τους θαυμαστές του συγκροτήματος από το Λος Άντζελες, που όμως δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την περιοδεία του. Ο λόγος ήταν ο τραυματισμός του τραγουδιστή Zack De La Rocha στο πόδι, μόλις στη δεύτερη συναυλία της πολυαναμενόμενης επιστροφής τους.

Ο frontman της μπάντας χτύπησε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες στο τέταρτο τραγούδι της εμφάνισης τους στις 11 Ιουλίου και από τότε ερμηνεύει στη σκηνή καθιστός. Σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα έπαθε ρήξη αχίλλειου τένοντα και θα χρειαστεί ξεκούραση και αποθεραπεία.

Παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε η μπάντα, όπως ανακοίνωσε στα social media, κατάφερε να συγκεντρώσει 1 εκατομμύριο δολάρια για φιλανθρωπικό σκοπό, παίζοντας live για 5 εμφανίσεις στη Νέα Υόρκη.

Συγκεκριμένα το συγκρότημα είχε ανακοινώσει ότι το 10% των εισιτηρίων που θα αγοράσουν οι φανς τους για τις συναυλίες στο Madison Square Garden θα πάει σε φιλανθρωπικές δράσεις. Υπολογίζεται ότι περίπου 100.000 φανς συνολικά παρακολούθησαν τις συναυλίες του συγκροτήματος στη Νέα Υόρκη και τα χρήματα όπως ανακοινώθηκε θα μοιραστούν σε τρεις μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς.

Μέρος των χρημάτων διατέθηκε στο Immigrant Defense Project, το οποίο προσφέρει νομική στήριξη σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο της απέλασης από τις ΗΠΑ. Οι άλλοι δύο οργανισμοί είναι το Neighbors Together, που παρέχει φαγητό και κοινωνικές υπηρεσίες σε όλους όσοι τις χρειάζονται στις περιοχές Ocean Hill, Brownsville και Bedford-Stuyvesant – τρεις από τις πιο φτωχές γειτονιές της Νέας Υόρκης- και στο “The Campaign Against Hunger”, που παρέχει ενημέρωση και πρόσβαση σε ασφαλή τροφή για τους κατοίκους της Νέας Υόρκης.

Για τις δύο τελευταίες φιλανθρωπικές δράσεις οι Rage συνεργάστηκαν με τον οργανισμό WhyHunger, που παρέχει σημαντική στήριξη σε grassroot πρωτοβουλίες και ενεργοποιεί κοινωνικές λύσεις για τη φυλετική και την οικονομική δικαιοσύνη.

Οι Rage συγκέντρωσαν κι άλλα ποσά σε άλλους σταθμούς της περιοδείας τους, όπως στη Ουάσινγκτον, στο Πίτσμπουργκ, στο Κλίβελαντ, στο Τορόντο και στο Οντάριο. Μαζί με το ένα εκατομμύριο δολ. της Νέας Υόρκης, σύμφωνα με το NME, η μπάντα συγκέντρωσε συνολικά περίπου 2.223.345 δολάρια για φιλανθρωπικές δράσεις, σε όλη τη Β. Αμερική.

Οι Rage χρησιμοποίησαν αυτή την περιοδεία – όσο κράτησε – για να περάσουν τα μηνύματα και τις πολιτικές τους απόψεις. Λέξεις και φράσεις που εμφανίζονταν στις LED οθόνες πίσω από το συγκρότημα αναφέρθηκαν στην ετυμηγορία του Ανώτατου αμερικανικού Δικαστηρίου να ανατρέψει την απόφαση για την υπόθεση Ρόου εναντίον Γουέιντ που κατοχύρωνε το συνταγματικό δικαίωμα στην άμβλωση.

Οι λέξεις “Ελευθερία” και “Abort the Supreme Court” ήταν κάποια από τα μηνύματα. Άλλες φράσεις που εμφανίστηκαν στις οθόνες ήταν οι:

“Επιβεβλημένη γέννα σε μία χώρα που είναι η μοναδική πλούσια χώρα του κόσμου χωρίς μετ’ αποδοχών γονική άδεια σε εθνικό επίπεδο” – “Επιβεβλημένη γέννα σε μία χώρα που η βία των όπλων είναι η νούμερο ένα αιτία θανάτου παιδιών και εφήβων” – “Επιβεβλημένη γέννα σε μία χώρα όπου οι μαύρες γυναίκες που γεννούν έχουν ποσοστά θανάτων δύο με τρεις φορές υψηλότερα από τις λευκές γυναίκες που γεννούν”.

Στον Καναδά η μπάντα πέρασε μηνύματα για τη βία κατά των ιθαγενών.

Το δεύτερο σκέλος της περιοδείας της μπάντας αναμένεται τον Φεβρουάριο του 2023 και όπως όλα δείχνουν θα έχει διάρκεια μέχρι τον Απρίλιο του 2023.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα