Στάνκογλου- Κότσιρας- Νέγκα ερμηνεύουν Σεφέρη στο Ηρώδειο

Στάνκογλου- Κότσιρας- Νέγκα ερμηνεύουν Σεφέρη στο Ηρώδειο

Με αφορμή τα πενήντα χρόνια από τον θάνατο του μεγάλου νομπελίστα ποιητή Γιώργου Σεφέρη θα παρουσιαστεί ένα ξεχωριστό αφιέρωμα την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου.

Μία μεγάλη συναυλία με αφορμή τα πενήντα χρόνια από τον θάνατο του μεγάλου νομπελίστα ποιητή Γιώργου Σεφέρη θα παρουσιαστεί την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2021 στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού με αφηγητή τον Γιάννη Στάνκογλου και ερμηνευτές τον Γιάννη Κότσιρα, τη Γιώτα Νέγκα, την Παυλίνα Βουλγαράκη, τη Δήμητρα Σελεμίδου και τον Παντελή Κυραμαργιό. Τη σκηνοθεσία της παράστασης έχει αναλάβει η Αργυρώ Χιωτη.

«Φορώντας χρώματα ανοιχτά»

Γιώργος Σεφέρης

Ο τίτλος της συναυλίας είναι από το ποίημα «Άνοιξη μ.Χ.»: «Φορώντας χρώματα ανοιχτά». Σιγοτραγουδώντας «ανάμεσα στην ισημερία της άνοιξης και την ισημερία του φθινοπώρου» ποιήματα του πρώτου νομπελίστα ποιητή μας, συντονιζόμαστε με το εύρωστο πνεύμα αισιοδοξίας, υπομονής και παρότρυνσης που διατρέχει το σεφερικό έργο. Συντονιζόμαστε με αυτό το «λίγο ακόμα, να σηκωθούμε λίγο ψηλότερα», κρατώντας κι εμείς τη ζωή μας όπως κράτησε ο ποιητής τη δική του: «ψιθυριστά μέσα στην απέραντη σιωπή».

ADVERTISING

Ερμηνευτές πρώτης γραμμής, όπως ο Γιάννης Κότσιρας, η Γιώτα Νέγκα, η Παυλίνα Βουλγαράκη η Δήμητρα Σελεμίδου και ο Παντελής Κυραμαργιός, θα τραγουδήσουν ποιήματα του Γιώργου Σεφέρη, τα οποία έχουν απευθυνθεί στο συναίσθημα του κόσμου και ως τραγούδια με μουσική των Μίκη Θεοδωράκη, Γιάννη Μαρκόπουλου, Ηλία Ανδριόπουλου, Δήμου Μούτση, Μίλτου Πασχαλίδη, Χάρη και Πάνου Κατσιμίχα καθώς και νεότερων συνθετών. Της πρώτης γραμμής κι ο Γιάννης Στάνκογλου θα αναλάβει τον ρόλο του αφηγητή στα τραγούδια που περιλαμβάνουν αφήγηση και θα αποδώσει αποσπάσματα από το έργο του Γιώργου Σεφέρη, τα οποία θα συνδέουν τα τραγούδια μεταξύ τους και θα σκιαγραφούν για το κοινό την προσωπικότητα του ποιητή. Τη συναυλία θα διευθύνει ο σπουδαίος μαέστρος (πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής των μουσικών συνόλων της ΕΡΤ) Αναστάσιος Συμεωνίδης.

Το μουσικό μέρος θα αναλάβει η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων Δήμου Πατρέων «Θανάσης Τσιπινάκης» με τη μεσογειακή χροιά των μαντολίνων της. Καλλιτεχνική Διεύθυνση Ορχήστρας: Βάγια Ζεππάτου.

Μουσική Διεύθυνση: Αναστάσιος Συμεωνίδης.

Συμπράττουν επίσης οι μουσικοί: Αλέξανδρος Λιβιτσάνος: πιάνο/ Βαγγέλης Μαχαίρας: μπουζούκι, μαντολίνο/ Κώστας Μιχαλός: κιθάρες/ Hρακλής Παχίδης: τύμπανα/ Γιάννης Πλαγιανάκος: κοντραμπάσο. Συμπράττει η Χορωδία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και ο Βυζαντινός Χορός Μέλος Εναρμόνιον. Διδασκαλία Χορωδίας, Εναρμονίσεις: Νίκος Χιώτογλου/ Ενορχηστρώσεις: Νίκος Χιώτογλου, Κωνσταντίνος Γκιβίσης./ Επιμέλεια προγράμματος: Αγαθή Δημητρούκα./ Παραγωγή: MENTA ART EVENTS

Info

ΩΔΕΙΟ ΗΡΩΔΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ/ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021/ 'Ώρα έναρξης: 21.00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: Κάτω Διάζωμα: Διακεκριμένη Ζώνη: 60 €/ Ζώνη A: 50 €/ Ζώνη B: 40 €/ Ζώνη Γ: 35 € Άνω Διάζωμα: Ζώνη Δ: 28 €/ Ζώνη Ε: 25 €/ Ζώνη ΣΤ: 20 €/ Αμέα: 15 € (τηλεφωνικά στο 2103221879)

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: TICKETSERVICES .GR

www.ticketservices.gr/event/forontas-xromata-anoixta-melopoiimeni-poiisi-tou-giorgou-seferi

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ηρώδειο, Γιάννης Στάνκογλου, Γιώργος Σεφέρης
SHARE:

24Media Network