Venezuelan Brass Ensemble: Η ορχήστρα χάλκινων πνευστών από τη Βενεζουέλα, έρχεται στο ΚΠΙΣΝ

Venezuelan Brass Ensemble: Η ορχήστρα χάλκινων πνευστών από τη Βενεζουέλα, έρχεται στο ΚΠΙΣΝ

Οι πιο χαρισματικοί νέοι εκτελεστές χάλκινων πνευστών της Βενεζουέλας, γέννημα-θρέμμα του περίφημου El Sistema της Βενεζουέλας, προσγειώνονται στην Αθήνα κατόπιν πρόσκλησης του εκπαιδευτικού μουσικού προγράμματος κοινωνικής ένταξης El Sistema Greece.

Το ανατρεπτικό μουσικό σύνολο Venezuelan Brass Ensemble (VBE), που αποτελείται από 30 κορυφαίους μουσικούς χάλκινων πνευστών και κρουστών της Βενεζουέλας, και έχει εμφανιστεί στις μεγαλύτερες σκηνές του κόσμου -μεταξύ των οποίων το Royal Albert Hall του Λονδίνου και το Carnegie Hall της Νέας Υόρκης- έρχεται στην Αθήνα, μετά από πρόσκληση του εκπαιδευτικού μουσικού προγράμματος κοινωνικής ένταξης El Sistema Greece, για μια εβδομάδα γεμάτη εκπαιδευτικές δράσεις και pop-up συναυλίες σε όλες τις δομές όπου δραστηριοποιείται το El Sistema Greece, στην Κυψέλη, στο Μοσχάτο, στον Άλιμο και στην Κόρινθο, αλλά και σε σημαντικά συνεργαζόμενα μουσικά ιδρύματα.

Οι VBE θα βρίσκονται μαζί μας από τις 12 έως τις 20 Οκτωβρίου στο πλαίσιο των δράσεων του ESG, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα τον ρόλο της μουσικής ως όργανο κοινωνικής ένταξης. Την εβδομάδα αυτή θα συμμετέχουν σε ένα ποικίλο πρόγραμμα δραστηριοτήτων σε όλες τις δομές του προγράμματος, ενώ θα πραγματοποιήσουν εκπαιδευτικό σεμινάριο στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας και masterclass τρομπέτας στο Ωδείο Μουσικοί Ορίζοντες.

Το Σάββατο 16 Οκτωβρίου οι εκπαιδευτικές μουσικές δράσεις κορυφώνονται με την επίσκεψή τους στην πρόβα της El Sistema Greece Youth Orchestra στα Νέα Εκπαιδευτήρια Μαλλιάρα στον Άλιμο, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Andrés David Ascanio Abreu, Διευθυντή του Ακαδημαϊκού Ορχηστρικού Προγράμματος και Μουσικό Ακαδημαϊκό Διευθυντή του El Sistema στη Βενεζουέλα. Τη Δευτέρα 18 Οκτωβρίου θα πραγματοποιήσουν μια μεγάλη συναυλία στην αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, οι πρόβες για την οποία θα φιλοξενηθούν  στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων.

Το Venezuelan Brass Ensemble (Ορχήστρα Χάλκινων Πνευστών της Βενεζουέλας) δημιουργήθηκε το 2004, συγκεντρώνοντας στον πυρήνα του κορυφαίους πρωτοεμφανιζόμενους μουσικούς της χώρας. Με μέντορα τον μαέστρο Thomas Clamor, έχει πραγματοποιήσει επιτυχημένες συναυλίες σε όλο τον δυτικό κόσμο, από τις ΗΠΑ μέχρι τη Νορβηγία και από το Εκουαδόρ μέχρι την Αυστρία. Το 2007 εμφανίστηκε στο Royal Albert Hall του Λονδίνου, μπροστά σε πάνω από 5.000 θεατές, λαμβάνοντας εξαιρετικές κριτικές. Το 2012 άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στο Carnegie Hall της Νέας Υόρκης. Μέχρι και σήμερα, παραμένει ένα από τα πιο δημοφιλή σχήματα χάλκινων πνευστών στον κόσμο, ανανεώνοντας διαρκώς τα μέλη του και δίνοντας ευκαιρίες ανάδειξης σε δεκάδες παιδιά και εφήβους.

Στη συναυλία που θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος, τα χάλκινα πνευστά του Venezuelan Brass Ensemble θα δώσουν τον δικό τους παλμό στο ΚΠΙΣΝ, πάντα στο πλαίσιο της σειράς συναυλιών Cosmos!

Μαέστρος: Andres David Ascanio Abreu, Διευθυντής του Ακαδημαϊκού Ορχηστρικού Προγράμματος και Μουσικός Ακαδημαϊκός Διευθυντής του El Sistema στη Βενεζουέλα.

Η δυνατότητα παρακολούθησης της παράστασης τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, θα δοθεί σε περιορισμένο αριθμό θεατών με την προαγορά εισιτηρίου.

Δευτέρα 18/10 |  20.30
Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος ΕΛΣ

Σημεία προπώλησης:
       •    ηλεκτρονικά στο site της Ticket Services εδώ
       •    τηλεφωνικά: 210 7234567 (Ticket Services)

προπώληση εισιτηριών (Μέλη)
προπώληση εισιτηρίων (Κοινό) 

Η προπώληση εισιτήριων για τα Μέλη ξεκινάει την Πέμπτη 07/10 στις 12.00
Η προπώληση εισιτήριων για το κοινό ξεκινάει την Παρασκευή 08/10 στις 12.00

Εισιτήρια
Ζώνη Α: γενική είσοδος 15€
Ζώνη Β: γενική είσοδος 10€, μειωμένο 5€

Μειωμένα εισιτήριατων 5€ δικαιούνται φοιτητές, άτομα ηλικίας 65+, παιδιά και νέοι έως 18 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ με τον συνοδό τους, πολύτεκνοι και κάτοικοι του Δήμου Καλλιθέας. Τα παιδιά μπορούν να καθίσουν με μειωμένο εισιτήριο, μαζί με τους συνοδούς τους, σε κάθε ζώνη.

Οι κάτοχοι μειωμένου εισιτηρίου την ημέρα της συναυλίας θα πρέπει να επιδείξουν ταυτότητα και το απαραίτητο δικαιολογητικό (φοιτητικό πάσο, κάρτα ανεργίας, κάρτα πολυτέκνου, έγγραφο πιστοποίησης αναπηρίας, λογαριασμός ΔΕΚΟ για κατοίκους Καλλιθέας).

Χρήσιμες πληροφορίες:

  • Οι πόρτες ανοίγουν στις 19.30
  • Παρακαλούμε να βρίσκεστε στον χώρο διεξαγωγής της εκδήλωσης 30 λεπτά νωρίτερα από την έναρξη της εκδήλωσης.
  • Η είσοδος θα είναι δυνατή μέχρι και 10 λεπτά πριν την έναρξη της εκδήλωσης.
  • Η προαγορά εισιτηρίων είναι απαραίτητη. Δεν θα υπάρχει η δυνατότητα αγοράς εισιτηρίων στον χώρο της εκδήλωσης.
  • Σύμφωνα με τα τελευταία έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο διασποράς του COVID-19, για την είσοδο του κοινού στον χώρο της εκδήλωσης απαιτείται η επίδειξη έγκυρου πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης, καθώς ο χώρος λειτουργεί ως αμιγής. Το παραπάνω ισχύει για ενήλικες, καθώς και για ανήλικους από 12 ετών και άνω, ενώ οι ανήλικοι από 4 έως και 11 ετών μπορούν να προσκομίσουν εναλλακτικά δήλωση αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self test) τελευταίου εικοσιτετραώρου, σύμφωνα με τις διατάξεις της Κοινής Υπουργικής Απόφασης υπ’ αρ. Δ1 α/ΓΠ.οικ.57069/2021 (ΦΕΚ 4337/Β/18-9-2021). Οι συμμετέχοντες πρέπει να φορούν μάσκα και να τηρούν τις αποστάσεις τόσο κατά την προσέλευση όσο και κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων και σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.
  • Όλοι οι χώροι του ΚΠΙΣΝ είναι προσβάσιμοι σε ΑμεΑ
  • Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις μπορείτε να καλέσετε στο τηλεφωνικό κέντρο του ΚΠΙΣΝ στο 216 8091000.

Υποχρεωτική χρήση μάσκας και τήρηση αποστάσεων καθ’ όλη τη διάρκεια παραμονής σας σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του ΚΠΙΣΝ, σύμφωνα με τα μέτρα προστασίας που ορίζει ο ΕΟΔΥ.

Λόγω των μέτρων για τη δημόσια υγεία ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές σε σχέση με τη διεξαγωγή της εκδήλωσης.

Η εκδήλωση εντάσσεται στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Παράλληλα με την πλειονότητα των εκδηλώσεών του που διοργανώνονται με ελεύθερη είσοδο χάρη στις δωρεές του ΙΣΝ, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος διοργανώνει και ορισμένες εκδηλώσεις με προσιτό εισιτήριο, εμπλουτίζοντας τις πηγές εσόδων του και διασφαλίζοντας την οικονομική του βιωσιμότητα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα