Ο Ηλίας Ψινάκης στους Δελφούς - Διαμαρτύρεται για το περικομμένο ωράριο του μουσείου

Ο Ηλίας Ψινάκης στους Δελφούς - Διαμαρτύρεται για το περικομμένο ωράριο του μουσείου

Στο πλευρό του δημάρχου Δελφών, σχετικά με το ζήτημα που έχει προκύψει με το Μουσείο, στέκεται δήμαρχος Μαραθώνα

Στους Δελφούς βρίσκεται ο δήμαρχος Μαραθώνα, Ηλίας Ψινάκης, όπως φαίνεται από ανάρτηση του στα social media. Ο κ. Ψινάκης δημοσίευσε το πρωί της Δευτέρας φωτογραφία του από τους Δελφούς, με την οποία διαμαρτύρεται για τις εξελίξεις στο δήμο, αναφορικά με το αρχαιολογικό χώρο και το Μουσείο στην περιοχή. Όπως έγινε γνωστό πριν από κάποιες ημέρες, το υπουργείο αποφάσισε να κλείνει το Μουσείο κάθε Τρίτη τη χειμερινή περίοδο, λόγο έλλειψης προσωπικού.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Δελφών εξέφρασε με ομόφωνο ψήφισμά του την κατηγορηματική του αντίθεση στην απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού για διακοπή της λειτουργίας του Μουσείου και του Αρχαιολογικού Χώρου Δελφών κάθε Τρίτη την χειμερινή περίοδο.

"Ήρθα να συμπαρασταθώ στον Δήμαρχο Δελφών Θανάση Παναγιωτόπουλο στο πρόβλημα που του δημιούργησαν με το εμβληματικό Μουσείο των Δελφών...!!! Ελλάς το μεγαλείο σου...!!!" έγραψε στην ανάρτησή του ο δήμαρχος Μαραθώνα.

ADVERTISING

Επιπλέον προσπάθειες καταβάλλει το υπουργείο Πολιτισμού, όπως αναφέρουν πηγές του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, για τη στελέχωση του Μουσείου Δελφών που θα εξασφαλίσει την απρόσκοπτη χειμερινή λειτουργία του Μουσείου, δεδομένου ότι τέλος Νοεμβρίου λήγουν οι συμβάσεις του εποχικού προσωπικού και υπάρχει ενδεχόμενο το Μουσείο Δελφών να παραμείνει κλειστό μία μέρα την εβδομάδα κατά τους χειμερινούς μήνες.

«Τα αρνητικά αποτελέσματα για την τοπική οικονομία αλλά και για τον εθνικό τουρισμό» από ένα τέτοιο ενδεχόμενο επισημαίνει με επιστολή του προς την υπουργό Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης.

Στην ίδια επιστολή, ο κ. Μπακογιάννης, ζητά από την κ. Κονιόρδου «να σταθεί δίπλα στις προσπάθειες της Περιφέρειας για να ενισχύσει την οικονομία της Στερεάς Ελλάδας και να προωθήσει τον Τουρισμό, με την στελέχωση του μουσείου για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς πρόβλημα ένας από τους πιο σπουδαίους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας» και επισημαίνει ότι «δεν αρκούν οι υπερπροσπάθειες που καταβάλλει η Εφορεία Αρχαιοτήτων της Φωκίδος αν δεν υπάρξει αντιμετώπιση του θέματος σε κεντρικό επίπεδο».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Δήμαρχος χωρίς πλειοψηφία πια ο Ηλίας Ψινάκης

Ο Ηλίας Ψινάκης με ποδήλατο της ΕΛ.ΑΣ στη ΔΕΘ

Ψινάκης: Γελοίες, εγώ από την καρεκλίτσα του Μαραθώνα κάνω μια χαρά τη δουλειά μου

SHARE:

24Media Network