Παράταση υποβολής προτάσεων για το Φεστιβάλ Αθηνών 2022

Παράταση υποβολής προτάσεων για το Φεστιβάλ Αθηνών 2022

Νέα καταληκτική ημερομηνία η 13η Σεπτεμβρίου, υπό το φως των έκτακτων συνθηκών που δημιουργούν οι πυρκαγιές ανά την επικράτεια.

Παράταση 20 ημερών στην προθεσμία υποβολής καλλιτεχνικών προτάσεων για την διοργάνωση του 2022 ανακοίνωσε σήμερα το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου. Έτσι, αντί της 23ης Αυγούστου, που είχε αρχικά οριστεί ως καταληκτική ημερομηνία, προτάσεις θα γίνονται δεκτές έως και την Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου. Προφανώς, ο λόγος αυτής της νέας ρύθμισης σχετίζεται με τις πυρκαγιές που έχουν αποτεφρώσει χιλιάδες στρέμματα ανά την χώρα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Φεστιβάλ:

“Το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου, αναγνωρίζοντας την εξαιρετικά δύσκολη, έκτακτη συνθήκη στην οποία βρίσκεται μεγάλο μέρος της ελληνικής καλλιτεχνικής κοινότητας, αλλά και ολόκληρης της κοινωνίας, παρατείνει την προθεσμία υποβολής καλλιτεχνικών προτάσεων για το πρόγραμμα του 2022, προκειμένου να μπορέσουν οι καλλιτέχνιδες και οι καλλιτέχνες να σχεδιάσουν με μεγαλύτερη ευχέρεια τις προτάσεις τους.

Το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου, στο πλαίσιο προετοιμασίας για το καλλιτεχνικό πρόγραμμα του 2022, προσκαλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν τις προτάσεις τους έως και την Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021 στις 18.00.

Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται μόνο με την συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας που είναι αναρτημένη στην επίσημη ιστοσελίδα του Φεστιβάλ.

Η Καλλιτεχνική Διεύθυνση του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου ενδιαφέρεται ιδιαιτέρως για προτάσεις που έχουν ως κέντρο τους την έρευνα και την ανανεωτική προσέγγιση στη σύλληψη, τη δραματουργία, την αισθητική κατεύθυνση, τη θεματολογία, τη μεθοδολογία, τις παραστατικές τεχνικές. Ενθαρρύνουμε τις/τους δημιουργούς να καταθέσουν προτάσεις με τόλμη, δίνοντας βάρος στην ελευθερία της καλλιτεχνικής τους ταυτότητας.

Στόχος μας είναι το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου να αποτελέσει φιλόξενη κυψέλη δημιουργίας για Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες και να τους δώσει την ευκαιρία να εργαστούν απρόσκοπτα πάνω στο αντικείμενό τους, να διευρύνουν τη σχέση τους με το κοινό και να εξερευνήσουν νέες συνεργασίες.”

Αναλυτικές πληροφορίες, όροι συμμετοχής, καθώς και ηλεκτρονική υποβολή προτάσεων εδώ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα