Σπύρος Γραμμένος στο NEWS 24/7: Ας μιλήσουμε ξανά για τη λογοκρισία

Σπύρος Γραμμένος στο NEWS 24/7: Ας μιλήσουμε ξανά για τη λογοκρισία

Ο Σπύρος Γραμμένος απαντά για την ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές της ΝΔ, Πλεύρης και Μαρκόπουλος, ανήμερα με την κυκλοφορία του νέου του δίσκου.

Αμ, το ‘πε ο καλλιτέχνης, δεν το ‘πε; Αλλά ποιος τον άκουγε… «Α, θέλετε να το κλείσετε το μαγαζί…» ήταν η ατάκα του ιδιοσυγκρασιακού τραγουδοποιού Σπύρου Γραμμένου, όταν την Δευτέρα το απόγευμα, που ήταν καλεσμένος στην απογευματινή εκπομπή της ΕΡΤ1 «Φλερτ», τον… εξώθησαν οι παρουσιαστές να ερμηνεύσει συνοδεία κιθάρας το πολύ γνωστό σκωπτικό άσμα του «Κουκουλοφόρος». Το οποίο, πέρα από τον αποκαλυπτικό τίτλο του, ενσωματώνει διάφορες αναφορές σε: βενζίνη, ΜΑΤ, Maalox, χημικά, μπατσικά, καμένα δέντρα κι ασφαλίτες, μεταξύ άλλων. Συνεννοηθήκαμε, έτσι; Τέτοιοι στίχοι, σε απογευματινό χαλαρό μαγκαζίνο της κρατικής –εμ, παρντόν, της δημόσιας τηλεόρασης;

Τέλος πάντων, παρά το ό,τι ο ίδιος ο καλλιτέχνης, ολοκληρώνοντας την ερμηνεία του επίμαχου τραγουδιού, ευχήθηκε «καλή συνέχεια στην εκπομπή», τα πράματα, ως γνωστόν, δεν πήγαν ακριβώς κατ’ ευχήν. Από το τουίτερ που βοά επί του θέματος, μέχρι την Βουλή, όπου οι βουλευτές της κυβερνώσας παράταξης Δημήτρης Μαρκόπουλος και Θανάσης Πλεύρης κατέθεσαν ερώτηση ζητώντας εξηγήσεις για το πώς βρέθηκε ένας «Κουκουλοφόρος» να «Φλερτ»άρει με την ΕΡΤ, γίνεται ένας χαμός.

Τι δηλώνει, το λοιπόν, η όλως ακούσια πέτρα του σκανδάλου; Ο λόγος στον Σπύρο τον Γραμμένο: «Η δήλωσή μου είναι ότι σήμερα, 16 Απριλίου 2021 κυκλοφορεί ο καινούριος μου δίσκος (αλήθεια). Στάλθηκε πρώτα σήμερα το πρωί σε όσους τον χρηματοδότησαν μέσω crowd funding. Γιατί εμείς ό,τι κάνουμε το κάνουμε μαζί με τον κόσμο που μας αγαπάει και τον αγαπάμε. Εεεεε… Αυτά.»

Και έτερον ουδέν; Πέφτει τηλεφωνική παύση. Δίνονται κάποιες off διευκρινίσεις και ο συνομιλητής μου καταλήγει: «Όλα καλά… Όλα καλά, κάναμε μια συζήτηση πριν δυο μήνες για την λογοκρισία, θα χρειαστεί να ξανακάνουμε. Βαλ’ τε το κι αυτό στην δήλωσή μου.»

Το βάλαμε.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα