Sykies Fest 2023: Επιστρέφει και είναι αφιερωμένο στα “ΣυνSθύματα”

Sykies Fest 2023: Επιστρέφει και είναι αφιερωμένο στα “ΣυνSθύματα”
SykiesFest 2023 - Συν S θύματα YouTube

Μια παράσταση που υπενθυμίζει τα συναισθήματα ως το πιο χρήσιμο εργαλείο του ανθρώπου και ως δικαίωμα παρουσιάζεται στο SykiesFest, το πολιτιστικό δρώμενο που επιστρέφει και φέτος στον Δήμο Νεάπολης -Συκεών.

Το SykiesFest, το πολιτιστικό δρώμενο με διαδραστικές παραστάσεις χορού, θεάτρου, μουσικής και τραγουδιού, που διενεργείται κάθε χρόνο σε διάφορα σημεία πολιτισμού (Επταπύργιο, Πολιτιστική Γειτονιά, Θέατρο Μάνος Κατράκης) του Δήμου Νεάπολης -Συκεών επιστρέφει και φέτος.

Ένα τριήμερο πολιτιστικών δράσεων με κορωνίδα την τελική παράσταση, στην οποία συμμετέχουν χορευτικοί και πολιτιστικοί φορείς και σύλλογοι του δήμου καθώς και εκατοντάδες εθελοντές.

Όποια κι αν είναι η θεματική της εκάστοτε χρονιάς του Sykies Fest, εφαλτήριο για τη υλοποίησή του αποτελεί η βιωματική και δημιουργική αναβίωση της ελληνικής παράδοσης και του πολιτισμού εν γένει. Δεν διστάζει να φέρει το παρελθόν στο σήμερα ώστε να αποτελέσει κι αυτό με τη σειρά του έρεισμα για το μέλλον.

Sykies Fest 2023 Sykies Fest 2023

Η παράσταση “Συν S θύματα” στηρίζεται σε πέντε βασικούς πυλώνες που είναι οι ερμηνευτές, ο σύγχρονος χορός, ο παραδοσιακός χορός, η μουσική και το τραγούδι. Ο καθένας αισθητοποιεί ένα πλήθος συναισθημάτων. Παρουσιάζονται ενότητες συναισθημάτων σε συνάρτηση με τις φάσεις της ανθρώπινης ηλικίας. Προς επίρρωση της ερμηνείας των συναισθημάτων της ανθρώπινης ηλικιακής κλίμακας χρησιμοποιούνται, πέραν της ερμηνείας και του χορού και άλλες μορφές τέχνης, όπως η ζωγραφική, το τραγούδι κ.α. Αποτυπώνονται εικόνες και πίνακες που έχουν αντληθεί από την παγκόσμια τέχνη, αλλά και τα θεολογικά κείμενα.

Μια παράσταση που υπενθυμίζει τα συναισθήματα. Ως το πιο χρήσιμο εργαλείο του ανθρώπου, ως μέσο για την αποκάλυψη του Θείου, ως νικητή της άνισης μάχης με τον υλισμό, ως δικαίωμα…

Η παράσταση θα ανέβει στο Ανοιχτό θέατρο Συκεών «Μάνος Κατράκης» τη Δευτέρα 26 Ιουνίου, στις 21.15 μ.μ.

Είσοδος ελεύθερη.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα