Οι φωτογραφίες και η ποίηση του Σεφέρη συναντούν τον Μόραλη και τον Τέτση

Οι φωτογραφίες και η ποίηση του Σεφέρη συναντούν τον Μόραλη και τον Τέτση
Γιάννης Μόραλης Ιδρυμα Θεοχαράκη

Το καινοτόμο πρόγραμμα του Ιδρύματος Β. & Μ. Θεοχαράκη συνεχίζει αυτό το μήνα με την διαδραστική online ξενάγηση στην έκθεση «Γιώργος Σεφέρης: Όταν το φως χορεύει, μιλώ δίκαια».

Ποιήματα και πεζά συναντούν τη ζωγραφική των Μόραλη, Τέτση, Σόρογκα, αλλά και νεότερων εικαστικών που εμπνέονται από τον μεγάλο ποιητή, ενώ φωτογραφίες του Γιώργου Σεφέρη συνδέονται με σύγχρονα έργα για πιάνο.

Το καινοτόμο πρόγραμμα του Ιδρύματος Β. & Μ. Θεοχαράκη συνεχίζει αυτό το μήνα με τη διαδραστική online ξενάγηση στην έκθεση «Γιώργος Σεφέρης: Όταν το φως χορεύει, μιλώ δίκαια».

Τάσσος_Ο Γιώργος Σεφέρης Ιδρυμα Θεοχαράκη


Η δράση αποτελεί μέρος του γενικότερου προγράμματος «Στο καταφύγιο της τέχνης – Διαδραστικές συναντήσεις με αφορμή τις τέχνες» όπου αναβιώνουν μερικές από τις σπουδαιότερες εκθέσεις τέχνης που διοργανώθηκαν στους εκθεσιακούς του χώρους του Ιδρύματος Β. & Μ. Θεοχαράκη. Στο πρόγραμμα αυτό τα εικαστικά έργα αλληλοεπιδρούν με άλλες τέχνες όπως η λογοτεχνία και η μουσική, με σκοπό την ψυχαγωγία και την ανθρώπινη επαφή.

Κάθε συνάντηση αποτελεί και έναν διαφορετικό εικαστικό σταθμό, όπου οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να ξαναδούν αγαπημένα τους έργα ή να τα δουν για πρώτη φορά και να τα προσεγγίσουν με έναν πρωτότυπο τρόπο, αναπτύσσοντας μια ουσιαστική και δημιουργική επαφή με την τέχνη. Παραστατικά τοπία καλλιτεχνών που συναντούν μουσικούς τόπους, ποίηση που συνδιαλέγεται με τη φωτογραφία και τη ζωγραφική και πολυπράγμονες καλλιτέχνες, κύριοι εκπρόσωποι μεγάλων καλλιτεχνικών ρευμάτων, όλα, λειτουργούν ως συγκοινωνούντα δοχεία και μας δείχνουν το δρόμο για την αναζήτηση νέων συνδέσεων με την τέχνη.

Παναγιώτης Τέτσης Ιδρυμα Θεοχαράκη

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ενήλικες και πραγματοποιείται με μικρό αριθμό συμμετεχόντων, μέσω zoom, προκειμένου να διασφαλίζεται η καλύτερη διάδραση και επικοινωνία.

Σχεδιαστές των δράσεων είναι η ιστορικός και παιδαγωγός της τέχνης Κατερίνα Ρογκάκου και ο συγγραφέας, μουσικοπαιδαγωγός και εμψυχωτής στην εκπαίδευση Παναγιώτης Τσιρίδης.

Οι συναντήσεις είναι αυτοτελείς και η συμμετοχή στο πρόγραμμα δεν προϋποθέτει καμία προηγούμενη γνώση ή εμπειρία των συμμετεχόντων με τις τέχνες.

Το πρόγραμμα των επόμενων συναντήσεων είναι το ακόλουθο:

12 Μαΐου 2022: «Άρωμα Γυναίκας στην Ελληνική ζωγραφική»/Πέμπτη, 20:30-22:00 | Πραγματοποιείται μέσω zoom | Πληροφορίες: www.thf.gr/Κόστος μεμονωμένης συνάντησης: 10€./Με το εισιτήριο των 10€ μπορούν να συμμετέχουν μέχρι 2 άτομα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα