Η Μαρία Παπαφωτίου είναι η νεαρή Κυβέλη στην πολυαναμενόμενη σειρά της ΕΡΤ

Η Μαρία Παπαφωτίου είναι η νεαρή Κυβέλη στην πολυαναμενόμενη σειρά της ΕΡΤ
thodoris markou

Η νεαρή ταλαντούχα ηθοποιός Μαρία Παπαφωτίου (την απολαύσαμε το καλοκαίρι που μας πέρασε στον ρόλο της νεαρής Πηνελόπης Δέλτα στην παράσταση “Ιστορία Χωρίς Όνομα, Το κρυφό πάθος της Πηνελόπης Δέλτα για τον Ιώνα Δραγούμη" που σκηνοθέτησε ο Κώστας Γάκης).

Ο πολυτάραχος έρωτας της Κυβέλης και του Γεωργίου Παπανδρέου θα πάρει την άνοιξη του 2022 σάρκα κι οστά μέσα από το κανάλι της ΕΡΤ και την τηλεοπτική σειρά «Φλόγα και Άνεμος».

Αυτό που δεν είχε γίνει μέχρι σήμερα γνωστό είναι πως τον ρόλο της νεαρής Κυβέλης θα ενσαρκώσει η νεαρή ταλαντούχα ηθοποιός Μαρία Παπαφωτίου (την απολαύσαμε το καλοκαίρι που μας πέρασε στον ρόλο της νεαρής Πηνελόπης Δέλτα στην παράσταση Ιστορία Χωρίς Όνομα, Το κρυφό πάθος της Πηνελόπης Δέλτα για τον Ιώνα Δραγούμηπου σκηνοθέτησε ο Κώστας Γάκης). Σημειώστε πως η Μαρία Παπαφωτίου θα ενσαρκώσει την Τουανίτα στον “Κατά Φαντασία Ασθενή” που σκηνοθετεί ο Κώστας Γάκης για το ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης. Η παράσταση θα κάνει πρεμιέρα στις 3 Δεκεμβρίου στην Λαμία. Τον Ιανουάριο η παράσταση θα κατέβει Αθήνα, στο θέατρο ΔΗΑΝΑ.

thodoris markou

Επιστρέφοντας στα της σειράς τώρα, στον ρόλο του νεαρού Γιώργου Παπανδρέου θα δούμε τον ταλαντούχο ηθοποιό Γιώργο Τριανταφυλλίδη. Το σενάριο της σειράς υπογράφει η Ρένα Ρίγγα, ενώ τα γυρίσματα προγραμματίζονται για αρχές Απρίλη. Η σειρά θα είναι όλη γυρισμένη στη Χίο, εκεί που ο Γεώργιος Παπανδρέου συναντά την Κυβέλη σαν κυβερνήτης. Το ειδύλλιό τους θα εξελιχθεί σ έναν φλογερό έρωτα…

Όπως έχει ήδη γίνει γνωστό από το καλοκαίρι, το σενάριο της σειράς βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Στέφανου Δάνδολου, «Φλόγα και Άνεμος», στην καρέκλα του σκηνοθέτη θα κάτσει η έμπειρη Ρέινα Εσκανάζυ, ενώ στους πρωταγωνιστικούς ρόλους θα δούμε τον Δημήτρη Καταλειφό, την Λένα Παπαληγούρα, την Πέγκυ Σταθακοπούλου και άλλους.

Το βιβλίο του «Φλόγα και Άνεμος» αποτελεί την τοιχογραφία μιας ολόκληρης εποχής. Μέσα από ανέκδοτες επιστολές, αρχειακό υλικό και μαρτυρίες, ο Στέφανος Δάνδολος φέρνει στο φως τη ζωή της θρυλικής Κυβέλης και την ταραχώδη σχέση της με τον Γεώργιο Παπανδρέου, ζωντανεύει αθέατες πτυχές του θεάτρου και της πολιτικής, ενώ παράλληλα, συνδυάζοντας αριστοτεχνικά την πραγματικότητα με τη μυθοπλασία, χτίζει ένα επικό μυθιστόρημα για τον έρωτα, τον θάνατο και την ελευθερία.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα