Τάσος Ιορδανίδης- Θάλεια Ματίκα: Πρώτες φωτογραφίες και βίντεο από τη θεατρική τους επιστροφή

Τάσος Ιορδανίδης- Θάλεια Ματίκα: Πρώτες φωτογραφίες και βίντεο από τη θεατρική τους επιστροφή
Elina Giounanli/

Το NEWS 24/7 εξασφάλισε τις πρώτες φωτογραφίες και το βίντεο της παράστασης "Θέλω να σου Κρατάω το χέρι" που επιστρέφει στο θέατρο Άλφα Ληναίος- Φωτίου από τις 16 Σεπτεμβρίου.

Ο Τάσος Ιορδανίδης και η Θάλεια Ματίκα επιστρέφουν δριμύτεροι από τις 16 Σεπτεμβρίου στο θέατρο Άλφα Ληναίος Φωτίου κρατώντας δυνατά ο ένας το χέρι του άλλου στην παράσταση “Θέλω να σου Κρατάω το χέρι” που δημιούργησε ιδιαίτερη αίσθηση την περασμένη σεζόν, έγινε talk of the town και σημείωσε απανωτά sold out.

Ο Τάσος Ιορδανίδης έγραψε ένα ολόφρεσκο θεατρικό έργο γεμάτο με βιογραφικά στοιχεία από την κοινή ζωή του με τη σκηνοθέτιδα και ηθοποιό Θάλεια Ματίκα. Με πηγή έμπνευσής του το ομώνυμο με τον τιτλο της παράστασης τραγούδι των Beatles “I Want to Hold Your Hand”, εκπλήσει με την οξυδερκή και διηθητική του ματιά πάνω στην έννοια της συντροφικότητας.

Θάλεια Ματίκα και Τάσος Ιορδανίδης Elina Giounanli

Ο Τάσος Ιορδανίδης Elina Giounanli

Η σκηνοθετική ματιά της Θάλειας Ματίκα είναι ευαίσθητη και ταυτόχρονα ρεαλιστική. Καταβυθίζεται μέσα στην ψυχοσύνθεση των ηρώων και κάνει τον θεατή συμμέτοχο σε ένα ευφυές εγκεφαλικό παιχνίδι. Οι δύο ήρωές του έργου στην “ουδέτερη ζώνη” ενός ξενοδοχείου ημιδιαμονής έρχονται αντιμέτωποι με τις αλήθειες τους και προσπαθούν να ανασυνθέσουν τα συντρίμμια της σχέσης τους. Η ερμηνευτική χημεία των δύο είναι δυνατή, ενώ οι δονήσεις που προκαλούν μέσα από τους διαλόγους τους είναι αξιοπρόσεκτες.

Ο Τάσος Ιορδανίδης Elina Giounanli

Θάλεια Ματίκα και Τάσος Ιορδανίδης Elina Giounanli

Οι δύο ήρωες μάς «προσκαλούν» να αντιληφθούμε, μέσα από τις συναντήσεις τους, ότι αυτό που ψάχνουμε όλοι μας στο τέλος της ημέρας είναι η ουσιαστική συντροφικότητα. Κάποιον να μας κρατάει το χέρι. Χιούμορ, ευαισθησία, ρεαλισμός και προβληματισμός σε μία παράσταση που ισορροπεί θαυμάσια ανάμεσα ανάμεσα στο γέλιο και τη συγκίνηση.

Θάλεια Ματίκα και Τάσος Ιορδανίδης Elina Giounanli


Ο Τάσος Ιορδανίδης αναφέρει για το έργο του: «Μία νύχτα στην καραντίνα. H Θάλεια Ματίκα ξενυχτούσε μαζί μου. Σιγοτραγουδώντας για να μην ξυπνήσουμε τα παιδιά μας αποφασίσαμε να μιλήσουμε για όλα όσα αποτελούν την καθημερινότητα που μας κυνηγά, μας κάνει ευτυχισμένους και που εν τέλει είναι η ζωή μας.

Λίγες ώρες μετά βρέθηκα να γράφω ασταμάτητα. Αφορμή τα 14 χρόνια συμβίωσης με τη Θάλεια, οι γέννες των παιδιών μας, η κοινή μας επαγγελματική ζωή, οι ώρες στο σπίτι. Το έργο περιλαμβάνει πολλά δραματοποιημένα βιογραφικά στοιχεία. Για πράγματα που έχουμε βιώσει, για πράγματα που έχω παρατηρήσει, για κάποιες προσωπικές εμπειρίες ζωής. Για τη συμβίωση. Για τον έρωτα. Για την κοινή πορεία. Για τα προβλήματα. Για τις αμφισβητήσεις. Για τις ανάγκες, τον σεβασμό, την απόγνωση, την αγάπη, την έννοια της συντροφικότητας. Εύχομαι το κοινό αποτέλεσμα να μην απογοητεύσει κανέναν θεατή».

Info:«Θέλω να σου κρατάω το χέρι» του Τάσου Ιορδανίδη/Σκηνοθεσία, μουσική επιμέλεια: Θάλεια Ματίκα/Σκηνικά, κοστούμια: Ηλένια Δουλαδήρη/Φωτισμοί: Ζωή Μολυβδά-Φαμέλη/Φωτογραφίες: Βαγγέλης Πατεράκης (2021-22), Ελίνα Γιουνανλή (2022-23)/Official Trailer: Jaco and the Magic beans/Video (Στιγμιότυπα παράστασης): Liccorice Pizza/Σχεδιασμός ήχου: Στέφανος Κεραμίδας/Βοηθός σκηνοθέτη: Μαρία Καρτσαφλέκη/Διεύθυνση θεάτρου: Μανώλης Φραγκάκης/Παίζουν: Τάσος Ιορδανίδης – Θάλεια Ματίκα

Info: ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΦΑ – ΛΗΝΑΙΟΣ-ΦΩΤΙΟΥ: 28ης Οκτωβρίου 37, Αθήνα 104 32/Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Παρασκευή 21.00, Σάββατο 21.00, Κυριακή 19.00/Διάρκεια παράστασης: 90’/Τιμές εισιτηρίων: 16 ευρώ (γενική είσοδος), 12 ευρώ (φοιτητικό, εκπαιδευτικών, άνω των 65), 8 ευρώ (ανέργων)/Προπώληση εισιτηρίων μέσω viva.gr: https://www.viva.gr/tickets/theater/alfa/thelo-na-sou-kratao-to-cheri/ και τηλεφωνικές κρατήσεις στο ταμείο του θεάτρου: 210-5201828

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα