ΒΙΒΛΙΑ

Νέα βιβλία, κριτικές βιβλίων, προτάσεις, συνεντεύξεις συγγραφέων και άρθρα από τον χώρο του βιβλίου.

Λούσι Φόλεϊ, μία σύγχρονη Αγκάθα Κρίστι

Λούσι Φόλεϊ, μία σύγχρονη Αγκάθα Κρίστι

ΒΙΒΛΙΑ

Η 35χρονη συγγραφέας που κατάφερε μέσα σε ελάχιστα χρόνια να γίνει ένα μεγάλο όνομα των whodunit μυθιστορημάτων ανοίγει τα χαρτιά της για τον τρόπο που δουλεύει, για το πώς νιώθει που τη συγκρίνουν με ιερά τέρατα του χώρου, αλλά και γιατί το νέο της βιβλίο με τίτλο «Η λίστα» διαδραματίζεται -και πάλι- σε ένα απομονωμένο, απειλητικό τοπίο.

«Ανθρωποι και Τοπία» - Κατερίνα Ζωϊτοπούλου

Από την Αφρική μέχρι τον Πλαταμώνα: Ταξίδι στον κόσμο μ' ένα κλικ

Στο νέο της φωτογραφικό άλμπουμ με τίτλο «Ανθρωποι και Τοπία» η Κατερίνα Ζωϊτοπούλου Μαυροκεφαλίδου αιχμαλωτίζει τις στιγμές των ανθρώπων στους τόπους που ζουν μέσα από τη δική της ματιά.

Το Μπούρτζι στο κάστρο της Μεθώνης

Τα Κάστρα και τα οχυρά της Μεσσηνίας σ΄ ένα βιβλίο

Βραβευμένο από την Ακαδημία Αθηνών, το ιστορικο-περιηγητικό βιβλίο του Γιάννη Μπίρη «Κάστρα και οχυρά στη Μεσσηνία» καταγράφει με ενδελέχεια κάθε γνωστή και άγνωστη ιστορική οχυρωματική θέση του νομού.

Στους αιματοβαμμένους τοίχους του Πολυτεχνείου, χαράχτηκε η νεώτερη ιστορία

Επέτειος Πολυτεχνείου: Πέντε βιβλία για την ιστορική εξέγερση που πρέπει να έχεις στο ράφι σου

Πολλά είναι τα βιβλία που σκιαγραφούν και φωτίζουν το σκοτεινό πολιτικό περιβάλλον της εποχής. Εμείς επιλέξαμε και σας προτείνουμε 7 από αυτά (5 ενηλίκων και 2 παιδικά), καθώς εκτιμάμε πως απεικονίζουν με τον καλύτερο τρόπο τα γεγονότα της εποχής εκείνης.

"Το θέατρο δεν πρέπει και δεν μπορεί να διεκδικήσει καμία θέση έναντι της τηλεοπτικής μυθοπλασίας"

Γιώργος Π. Πεφάνης: "Το θέατρο δεν διεκδικεί καμία θέση έναντι της τηλεοπτικής μυθοπλασίας"

Ο καθηγητής Φιλοσοφίας και Θεωρίας του Θεάτρου και του Δράματος στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Γιώργος Π. Πεφάνης, μιλά στο NEWS 24/7 με αφορμή το νέο του βιβλίο αναφορικά με το θέατρο που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Κάππα.

O δημιουργός της τελευταίας σειράς του Superman εξήγησε πως "η ιδέα να αντικαταστήσω τον Clark Kent με έναν άλλο λευκό σωτήρα, θα ήταν μια χαμένη ευκαιρία. Πλέον το σύμβολο αυτό εκπροσωπεί κάτι περισσότερο".

Ο νέος Superman είναι bisexual

Ο νέος Σούπερμαν αγαπά το περιβάλλον, παίρνει πολιτικές θέσεις και είναι ο ήρωας εκείνων που μέχρι τώρα δεν μπορούσαν να δουν τον εαυτό τους σε έναν υπερήρωα.

Ο Αμπντουλραζάκ Γκούρνα

Νόμπελ Λογοτεχνίας 2021: Ο Τανζανός Αμπντουλραζάκ Γκούρνα είναι ο μεγάλος νικητής

Σημειώστε πως το Νόμπελ Λογοτεχνίας απονέμεται κάθε χρόνο σε εν ζωή συγγραφέα για το σύνολο του έργου του, ο οποίος σύμφωνα με τη διαθήκη του Άλφρεντ Νόμπελ, παρήγαγε το «εξαιρετικότερο έργο στην κατεύθυνση της προαγωγής ενός ιδεώδους».

Joseph Roth- Ο σταθμάρχης Φαλλμεράυερ

Αυτό το μικρό βιβλίο του Γιόζεφ Ροτ αποκαλύπτει μοναδικά την αξία της ερωτικής αποχώρησης

Το NEWS 24/7 γράφει για το βιβλίο του Γιόζεφ Ροτ, ο  "Σταθμάρχης Φαλλμεράυερ". Ένα βιβλίο μικρό που διαβάζεται απνευστί και συνιστά μία από τις καλύτερες ιστορίες κεραυνοβόλου έρωτα. 

Κεμαλιστές στην Τουρκία

Ο Tim Marshall, η νέα "Γεωγραφία" του και η Κερκόπορτα της Τουρκίας που κοιτάζει μόνιμα προς Ανατολή

Για ακόμα μία φορά o Tim Marshall αποδεικνύει πως η γεωγραφία διαμόρφωσε και διαμορφώνει το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον. Διαβάστε αποκλειστική προδημοσίευση από το νέο βιβλίο του στο NEWS 24/7.