Αυτά τα 6 βιβλία είναι ιδανικά για ζεστά χειμωνιάτικα βράδια

Αυτά τα 6 βιβλία είναι ιδανικά για ζεστά χειμωνιάτικα βράδια

Εμείς ψάξαμε ανάμεσα στις νέες εκδόσεις και σας παρουσιάζουμε βιβλία για όλες τις ηλικίες και γούστα που μαγνήτισαν το ενδιαφέρον μας στις προθήκες των βιβλιοπωλείων.

Ο χειμώνας μπήκε για τα καλά και η πανδημία του κορωνοϊού που δε λέει να κοπάσει και η μετάλλαξη Ο που έφτασε και στην Ελλάδα συνιστούν σπίτι και καλή παρέα! Τι πιο ωραίο λοιπόν, τώρα που άρχισαν τα κρύα από το να βάλει κανείς την αγαπημένη του μουσική, να γεμίσει ένα ποτήρι κρασί και να κάτσει στη ζέστη και θαλπωρή του σπιτιού του να διαβάσει ένα ωραίο βιβλίο…

Εμείς ψάξαμε ανάμεσα στις νέες εκδόσεις και σας παρουσιάζουμε βιβλία για όλες τις ηλικίες και τα γούστα που μαγνήτισαν το ενδιαφέρον μας στις προθήκες των βιβλιοπωλείων.

Neverhome – Laird Hunt/Εκδόσεις Πόλις

Ο Λαιρντ Χαντ προσφέρει μια ανατρεπτική εκδοχή του ομηρικού έπους της Οδύσσειας σε ένα βιβλίο όπου οι ρόλοι της Πηνελόπης και του Οδυσσέα αντιστρέφονται. Στο οπισθόφυλλο διαβάζουμε πως πρόκειται για έναν βαθύ στοχασμό για την οικουμενικότητα της βίας, που υπονομεύει κάθε βεβαιότητα και καταλύει τις διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στην αλήθεια και το ψέμα, τη ζωή και τον θάνατο, αλλά και μια σπαρακτική αφήγηση για τη δύναμη της αγάπης που, μερικές φορές, αποδεικνύεται πιο δυνατή από τα δεσμά του χώρου και του χρόνου.

Η υπόθεση του βιβλίου: Μετά το ξέσπασμα του Αμερικανικού Εμφυλίου, η Κόνστανς Τόμπσον εγκαταλείπει τον αγαπημένο της Βαρθολομαίο και το αγρόκτημά της στην Ιντιάνα, μεταμφιέζεται σε άντρα και κατατάσσεται στον στρατό των Βορείων. Με τον φόβο ότι θα αποκαλυφθεί η πραγματική της ταυτότητα να την ακολουθεί σε κάθε της βήμα, τα επόμενα δύο χρόνια θα βρεθεί στα πεδία των μαχών, θα αντικρίσει κατάματα τη θηριωδία και την παράνοια του αδελφοκτόνου αλληλοσπαραγμού, και θα παλέψει να κρατήσει ζωντανή την ελπίδα της επιστροφής στην πατρίδα και στον σύντροφο της ζωής της.

André Kubiczek- Η αξέχαστη χρονιά της αναρχίας/Εκδόσεις Κριτική

Ο πρώην ανατολικογερμανός συγγραφέας Αντρέ Κούμπιτσεκ – βραβευμένος με το λογοτεχνικό βραβείο Candide- γράφει ένα μυθιστόρημα για την αξέχαστη αναρχία στη νεότερη γερμανική ιστορία – ένα βιβλίο για την ανήσυχη ευτυχία που νιώθει ο καθένας μας αποτολμώντας μια νέα αρχή. Οι κριτικές έχουν ήδη αναγνωρίσει στην αυτοβιογραφική γραφή του την απελευθέρωση ενός γνήσιου εκπροσώπου της τελευταίας γενιάς της Ανατολικής Γερμανίας από «τη χειραγωγούμενη γλώσσα μιας κοινωνίας που είχε υποστεί πλύση εγκεφάλου».

Υπόθεση: Απρίλιος 1990. H Ανατολική Γερμανία ετοιμάζεται να προσχωρήσει στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας. Οι μεγαλύτερης ηλικίας πολίτες ανησυχούν, οι νεότεροι όμως ζουν την αγάπη και την ελευθερία. Όπως ο Αντρέας και η Ουλρίκε. Αφήνουν το Βερολίνο για να εγκατασταθούν στην επαρχία, στο «εξωτικό» Κάτω Λάουζιτς, σε μια περιοχή εγκαταλελειμμένων χωριών και παρατημένων χωραφιών. Θέλουν να ανακαινίσουν ένα παλιό αγρόκτημα και να πραγματοποιήσουν το όνειρό τους, ερωτευμένοι, εξαιρετικά ευδιάθετοι και απόλυτα αισιόδοξοι.Μόνο ο αδελφός της Ουλρίκε, ο Αρντ, μεταφέρει ειδήσεις από τον πραγματικό, τον έξω κόσμο, ενώ παράλληλα η οργή του κλιμακώνεται, κάνοντας όλο και πιο συχνά λόγο για την ανάγκη εκδίωξης των καπιταλιστικών κατοχικών δυνάμεων. Ώσπου μια μέρα, λίγο πριν από τη γερμανο-γερμανική νομισματική ένωση, το νέο τραπεζικό κατάστημα της επαρχιακής πόλης παραδίδεται στις φλόγες…

Μισό Παιδί- Αυγουστος Κορτώ/Εκδόσεις Πατάκη

Ο πολυγραφότατος Αύγουστος Κορτώ, κατά κόσμον Πέτρος Χατζόπουλος επιστρέφει με ένα ολοκαίνουριο βιβλίο, το “Μισό Παιδί”, ένα σκοτεινό παραμύθι στο οποίο αναζητά τη ρίζα του κακού, τον θύτη και το θύμα.

Ο Αντώνης Ράπτης, δεκαεφτά χρόνων αγόρι, αιματοκύλισε το Χρυσοδέντρι: μπήκε στην τάξη του μονοθέσιου σχολείου μ’ ένα κλεμμένο πολυβόλο, σκότωσε τον δάσκαλο κι όλους σχεδόν τους φίλους του κι έπειτα αυτοπυρπολήθηκε. Το μακελειό συντάραξε το ακριτικό χωριουδάκι, αλλά η αστυνομία έκλεισε τον φάκελο εν τάχει. Το τι συνέβη ήταν φως φανάρι: άλλο ένα πειραγμένο σκατόπαιδο που, με αφορμή μια ερωτική απογοήτευση, έκανε τη ζήλια του φονικό όπλο. Όμως ο άνεμος της ενοχής τραντάζει ακόμα τα δέντρα του χωριού. Η μάνα του δράστη ξέρει ότι ο δολοφόνος κι ο γιος της δεν ήταν το ίδιο πρόσωπο. Το μόνο θύμα της επίθεσης που έχει ακόμα τις αισθήσεις του πασχίζει να αρθρώσει την αλήθεια. Κι οι ψυχές των νεκρών μαθητών φωνάζουν, σκυλοτρώγονται, κρατούν καλά το μυστικό τους.

Ο Φίλιππος Σέξτος, συλλέκτης μαρτυριών κι επίδοξος γραφιάς, ταξιδεύει στο χαροκαμένο Χρυσοδέντρι. Κάτι στην όλη υπόθεση δεν τον αφήνει σε ησυχία: πρέπει να μιλήσει με τους γονείς, με τα αδέρφια, με τη Μάρω, την πλέον τραγική απ’ τις μητέρες. Όταν ένα παιδί σκοτώνει άλλα παιδιά εξακολουθεί να ’ναι παιδί; Κι όταν το αίμα χύνεται άδικα, ποια είναι η πρώτη αδικία, η ρίζα του κακού; Μια ιστορία μυστηρίου, ένα κυνηγητό για την αλήθεια. Ποιος σκότωσε πρώτος και ποιο θύμα ξεχάστηκε;

Φωτεινή Τσαλίκογλου -Ο Αζόρ και ο κύριος των εννιά/Εκδόσεις Καστανιώτη

Η Φωτεινή Τσαλίκογλου εκπλήσσει γράφοντας το πολύ γλυκό ενήλικο παραμύθι «Ο Αζόρ και ο κύριος των εννιά». Μία αληθινή ιστορία για την περίοδο των Χριστουγέννων και την πανδημία που την αφηγείται μέσα από την δική του οπτική ένας αδέσποτος σκύλος που ψάχνει για λίγη αγάπη.

Στο οπισθόφυλλο του βιβλίου διαβάζουμε: “Kύριε, με είδατε; Eίδατε εμένα ή κάποιο ομοίωμά μου; Kύριε, σ’ εμένα απευθύνεστε; O κύριος τον πλησιάζει. Ισχύει. Δεν είναι παραίσθηση. Αγγίζει το τρίχωμά του. Τον χαϊδεύει. Αυτό κι αν είναι πρωτοφανέρωτη αίσθηση. Εντέλει, γεννιέσαι ξανά. Είναι αλήθεια ότι, όταν γεννιόμαστε, δεν είμαστε ένας. Είμαστε πολλοί. Μόνο όταν πεθαίνουμε είμαστε ένας. Ακόμα κι αν είσαι αδέσποτος, δεν είσαι νεκρός. Αμέτρητες δυνατότητες συνωστίζονται στο ισχνό σου σώμα. Ή μήπως όχι;”

Χρυσά κουπιά- Παπαγιάννη Μαρία/Εκδόσεις Πατάκη

Η Μαρία Παπαγιάννη γράφει ένα μυθιστόρημα για ένα καλοκαίρι σ΄ έναν μυστηριώδες τόπο όπου οι άνθρωποι πιστεύουν σε θρύλους και δεν ταράζουν τα φαντάσματα του παρελθόντος. Μια παρέα παιδιών θα ανακαλύψουν τη δύναμη της φιλίας, της αγάπης, της θυσίας και θα τολμήσουν να ξυπνήσουν το δέντρο βασιλιά γιατί καταλαβαίνουν πως αν είναι μαζί θα το καταφέρουν, γιατί, καμιά φορά, το «μαζί» είναι όλες οι γλώσσες κι όλοι οι καιροί.

Η υπόθεση: Ξαφνικά η ζωή τους ήρθε τα πάνω κάτω. Η Λήδα και η Ηρώ πρέπει να περάσουν όλο το καλοκαίρι σ΄ ένα χωριό που βρίσκεται στη μέση του πουθενά μέσα στα βουνά και χωρίς θάλασσα. Κι όμως πολύ γρήγορα τα κορίτσια άρχισαν να δένονται με το χωριό. Έμαθαν μαζί με τα σοκάκια και τις ιστορίες των ανθρώπων που τα κατοικούσαν. Ανακάλυψαν ένα παλιό ημερολόγιο της μαμάς τους και μέσα από τις σελίδες του γνώρισαν το σκοτεινό παρελθόν της οικογένειας που αγνοούσαν. Η ιδιοκτήτρια ενός βιβλιοπωλείου τους αποκάλυψε τον θρύλο για μια μαγική βελανιδιά που τη λέγανε καράβι και οι παλιοί τη λατρεύανε γιατί είχε μαγικές ιδιότητες. Για να φτάσουν όμως εκεί έπρεπε να διασχίσουν τον «απαγορευμένο τόπο» ένα δύσβατο φαράγγι. Η Ηρώ ορκίστηκε πως θα πήγαινε ακόμα και μόνη της. Είχε ένα θαύμα στο μυαλό της που έπρεπε οπωσδήποτε να γίνει.

Ελισάβετ Κουκουμάκα- Ποιος ξεσκόνισε τους κουραμπιέδες;/Εκδόσεις Υδροπλάνο

Η Ελισάβετ Κουκουμάκα γράφει ένα γλυκό χριστουγεννιάτικο παραμύθι, ιδανικό για τα μικρότερα παιδιά. Πρωταγωνιστής ο μικρός Δημόκριτος που προσπαθεί να σώσει τα Χριστούγεννα σε μια αποστολή γεμάτη ξωτικά και αλλεργικούς ταράνδους!

Γιατί φέτος χιονίζει σαντιγί; Σε ποια σαλόνια στολίζουν χριστουγεννιάτικες μηλιές; Ποιος έβαλε διόδια στο ουράνιο δρομολόγιο του Άγιου Βασίλη; Πώς κουμαντάρεις ιπτάμενη σκούπα που θέλει ευθυγράμμιση; Και στην τελική, ποιος ξεσκόνισε τους κουραμπιέδες; Αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα καλείται να απαντήσει ο μυστικός πράκτορας Δημόκριτος- 35 για να σώσει τα Χριστούγεννα από το τριπλό σχέδιο καταστροφής της μάγισσας Ξυπολύτης. Μία επικίνδυνη αποστολή γεμάτη ξωτικά, αλλεργικούς ταράνδους, ξόρκια και μία καινούρια οικογένεια που σου έρχεται ουρανοκατέβατη εκεί που δεν το περιμένεις!

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα