Πώς έκαναν φτερά τα προνοιακά επιδόματα

Πώς έκαναν φτερά τα προνοιακά επιδόματα

Και εκ των έσω η δουλειά με τα επιδόματα. Διαβάστε πως η θεία ενός υπαλλήλου κέρδισε περισσότερα από 700.000 ευρώ από το 2001 έως το 2010 (Vids)

Μία ακόμα φορά προκαλεί αίσθηση η διασπάθιση δημοσίου χρήματος, με υπάλληλο της διεύθυνσης οικονομικού της περιφέρειας Αττικής να εκδίδει εντολές πληρωμής σε "μαϊμού αναπήρους" μεταξύ των οποίων και η θεία του.

Η φερόμενη ως δικαιούχος, θεία του υπαλλήλου, από το 2001 έως το 2010, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, εισέπραξε συνολικά 741.000 ευρώ, κατόπιν τουλάχιστον 326 εντολών, ενώ δεν ήταν δικαιούχος κανενός είδους επιδόματος Πρόνοιας και κατά συνέπεια δεν ήταν εγγεγραμμένη στα μητρώα επιδομάτων ΑΜΕΑ των Δ/νσεων Κοινωνικής Πρόνοιας της τ. Νομαρχίας Αθηνών.

Σε ορισμένες μάλιστα περιπτώσεις εκδίδονταν την ίδια ημερομηνία πολλές εντολές πληρωμής στο όνομά της και κάποιες εξοφλούνταν σε διαφορετικά υποκαταστήματα της τράπεζας την ίδια ημερομηνία.

Ενδεικτικά να σημειωθεί πως στις 28-5-2009 έχουν εκδοθεί 17 εντολές πληρωμής της, που αφορούν και τους 4 τομείς της Ν.Α. Αθηνών, συνολικού ποσού 35.685 ευρώ.

Σε άλλο περιστατικό στον Πειραιά, ο σύζυγος έπαιρνε επί δύο χρόνια το επίδομα αναπηρίας της συζύγου του, ενώ εκείνη είχε πεθάνει.

Να σημειωθεί πως αυτές οι περιπτώσεις κοστίζουν στο κράτος 250 εκατομμύρια ευρώ, με το υπουργείο Υγείας να ευελπιστεί ότι θα βάλει τέλος σε αυτό μέσω της απογραφής των δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ανάπηρη "μαϊμού" πήρε 17 επιδόματα σε μία ημέρα

SHARE:

24Media Network