Με αυτές τις 5 λίστες στο Spotify θα γυμναστείτε αποτελεσματικά στο σπίτι

Με αυτές τις 5 λίστες στο Spotify θα γυμναστείτε αποτελεσματικά στο σπίτι
Ακουστικά για μουσική Unsplash

Σας βρήκαμε 5 playlists που θα σας δώσουν την απαραίτητη ώθηση για να σηκωθείτε από τον καναπέ και να γυμναστείτε.

Κορονοϊός, COVID-19, καραντίνα, «Μένουμε Σπίτι» είναι μόνο μερικές λέξεις που ακούμε/διαβάζουμε/βλέπουμε γύρω μας από το πρωί μέχρι το βράδυ, όλο αυτό το διάστημα. Η πανδημία του κορονοϊού COVID-19, δυστυχώς, είναι μια σκληρή πραγματικότητα για όλους μας και θα πρέπει επιτέλους να συμμορφωθούμε στα νέα και πιο αυστηρά μέτρα απαγόρευσης που τέθηκαν σε ισχύ από σήμερα το πρωί στις 06.00. Στόχος; να καταφέρουμε να περιορίσουμε την εξάπλωση του νέου κορονοϊού και να ζήσουμε σύντομα και πάλι ελεύθεροι, έξω από τα σπίτια μας.

Μέχρι τότε όμως, #ΜένουμεΣπίτι. Μένουμε Σπίτι και φροντίζουμε να περνάμε μέσα σε αυτό δημιουργικά τον χρόνο μας. Είτε, λοιπόν, μένετε μόνοι σας, είτε με παρέα, είτε με την οικογένειά σας υπάρχουν δραστηριότητες που μπορείτε να ακολουθείτε, ώστε να μην καταλήξετε να λιώνετε σε έναν καναπέ τόσες μέρες.

Οι ειδικοί έχουν επισημάνει πως είναι απολύτως φυσιολογικό να πέφτει η διάθεσή μας και η ψυχολογία μας, όσο βιώνουμε αυτή τη δύσκολη φάση και όσο εκθέτουμε τον εαυτό μας στις πληροφορίες για τον κορονοϊό. Ο φόβος, το άγχος και ενδεχομένως ο πανικός που ίσως αισθάνεστε αυτή την περίοδο επηρεάζουν συνολικά την υγεία, την ψυχολογία και την καθημερινή σας λειτουργικότητα. Τι μπορεί να έχουν όλα αυτά σαν αποτέλεσμα; πιο κακή ποιότητα ζωής. Και όταν μιλάμε για χειρότερη ποιότητα ζωής, μιλάμε για περιπτώσεις όπως: η κακή διατροφή ή η απώλεια όρεξης, η αϋπνία, ο εκνευρισμός, η ευερεθιστότητα, το αδιέξοδο, η αρνητικότητα, η εσωστρέφεια.

Ακουστικά για μουσική Unsplash

Ακριβώς επειδή δεν γίνεται να αλλάξουμε την κατάσταση που ζούμε τόσο γρήγορα (ελπίζουμε, όμως, τα αυστηρά μέτρα να κάνουν τη διαφορά και να αρχίσουμε το επόμενο διάστημα να ακούμε ολοένα και περισσότερες θετικές ειδήσεις), θα πρέπει να πάρετε την κατάσταση της ψυχολογίας σας στα χέρια σας.

Μικρές συνήθειες μπορούν να σας βοηθήσουν να νιώσετε καλύτερα. Το μαγείρεμα του αγαπημένου σας φαγητού, ένα επιτραπέζιο παιχνίδι με τους αγαπημένους σας, η ανάγνωση ενός καλού βιβλίου, η ζωγραφική είναι μόνο μερικές δραστηριότητες που μπορείτε να ακολουθήσετε για να χαλαρώσετε.

Και αφήσαμε για το τέλος τη σπουδαιότερη που ακούει στο όνομα άσκηση. Η άσκηση αποδεδειγμένα βοηθά στη διατήρηση της καλής ψυχολογίας και για αυτό προτείνουμε να την προσθέσετε στο καθημερινό σας πρόγραμμα. Πλέον δεν υπάρχουν δικαιολογίες του τύπου «Δεν προλαβαίνω», μιας και ο χρόνος μας είναι αρκετός πια. Μπορεί τα γυμναστήρια να είναι κλειστά, όμως μπορείτε να βρείτε πολύ αποτελεσματικά προγράμματα άσκησης στο YouTube, πατώντας απλά στο search τη μυϊκή ομάδα που θέλετε να γυμνάσετε.

Ακουστικά για μουσική Unsplash

Αν βαριέστε, αν αισθάνεστε πως δεν έχετε κουράγιο, αν δεν έχετε αντοχές να ακολουθήσετε κάποιο workout, τότε αφήστε τη μουσική να σας βοηθήσει. Σύμφωνα με δεκάδες έρευνες και μια πρόσφατη του Πανεπιστημίου του UBC Okanagan, η ευχάριστη μουσική μπορεί να βοηθήσει να ασκηθούν αποτελεσματικά, ακόμα και τα άτομα που δεν δηλώνουν λάτρεις της γυμναστικής. Πώς; Η μουσική αποσπά την προσοχή από τον αυξημένο καρδιακό ρυθμό (άρα και την κούραση) και ενεργοποιεί τους ασκούμενους, δίνοντάς τους το απαραίτητο boost. Επιπροσθέτως, με την κατάλληλη μουσική οι ασκούμενοι προσπαθούν εντονότερα, μιας και σύμφωνα με τους ερευνητές οι άνθρωποι έχουν την έμφυτη τάση να αλλάζουν τη συχνότητα των βιολογικών τους ρυθμών, ανάλογα με την εκάστοτε μουσική.

Αφήστε το Spotify, λοιπόν, να κάνει τη δουλειά του, με τις σωστές λίστες γυμναστικής που θα σας ενεργοποιήσουν. Παρακάτω σας συγκεντρώσαμε 5 διαφορετικές playlists με τραγούδια ιδανικά για κάθε τύπο άσκησης.

Για δυναμική προπόνηση στο σπίτι

Για τρέξιμο


Για yoga / διαλογισμό

Για stretching / χαλάρωση

Για όσους θέλουν να ακούνε ροκ και στη γυμναστική τους

*Φυσικά οι φαν της ροκ μην ξεχνάτε να συντονίζεστε και στον Legend 88,6 για ασταμάτητο ροκ, ακόμη και στην καραντίνα.

Είτε, λοιπόν, πείτε ναι στη δυναμική προπόνηση στο σπίτι, είτε προτιμήσετε να το ρίξετε στη yoga, είτε βγείτε για τρέξιμο (απαραίτητα μαζί με την ειδική άδεια και την ταυτότητα ή το διαβατήριό σας – μην ξεχνιόμαστε), είτε κάνετε ασκήσεις χαλάρωσης σε ένα χαλάκι, έχουμε τις σωστές λίστες μουσικής που θα σας κάνουν παρέα. Και ναι, βρήκαμε την κατάλληλη playlist και για εσάς που δεν τα πάτε καλά με κανένα άλλο είδος μουσικής πέραν της ροκ. Ροκ μουσική και γυμναστική; Ναι, γίνεται. Πατήστε play και καλές προπονήσεις.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα