Ανδρέας Γεωργίου: “Το AIDS ήταν ταμπού – Είχαμε στιγματιστεί, ο κόσμος μάς απέφευγε”

Διαβάζεται σε 4'
Ανδρέας Γεωργίου
Ανδρέας Γεωργίου Glomex/MEGA

Ο Ανδρέας Γεωργίου μίλησε για την οικογενειακή ιστορία του και το στίγμα του AIDS, ενώ αναφέρθηκε στον επερχόμενο γάμο του με την Σιμώνη Χριστοδούλου.

Στο τελευταίο επεισόδιο της εκπομπής “Μεγάλη Εικόνα” φιλοξενήθηκε το βράδυ της Δευτέρας (17/06) ο Ανδρέας Γεωργίου, ο οποίο μίλησε τόσο για τις σειρές “Γη της Ελιάς” και “Famagusta”, όσο και για την προσωπική και οικογενειακή του ζωή.

Οι τηλεοπτικές επιτυχίες του Ανδρέα Γεωργίου

Ο γνωστός ηθοποιός, σκηνοθέτης και σεναριογράφος σημείωσε, αρχικά, για τις τηλεοπτικές του δουλειές που γίνονται μεγάλες επιτυχίες: “Με έναν μαγικό τρόπο έδεσε η ομάδα μας με τον Κούλη Νικολάου και τη Βάνα Δημητρίου. Όταν ξεκινάω μία σειρά, πάντα εγώ είμαι αυτός που λέει: “μέχρι δύο χρόνια”. Με τη “Γη Της Ελιάς” δεν έγινε το ίδιο, πάμε για 4η σεζόν και δεν μου είναι εύκολο να αποχωριστώ αυτούς τους ήρωες και η σειρά έχει ακόμα να δώσει. Δεν έχω ανασφάλεια”.

Ενώ για το “Famagusta” και το καστ, ανέφερε:Πίστευα ότι ο Γιάννης Μπέζος είναι ένας ξινός άνθρωπος, που θα μου κλείσει το τηλέφωνο στα μούτρα και θα μου έλεγε: “έλα τώρα που θα συνεργαστώ μαζί σου”. Μου το ανέτρεψε όμως στη συνέχεια, γιατί είναι ένας γλυκύτατος άνθρωπος και τώρα στεναχωριέμαι που τελειώνει όλο αυτό με το “Famagusta””.

Η οικογενειακή ιστορία του και το στίγμα του AIDS

Ο Ανδρέας Γεωργίου αναφέρθηκε επίσης, στην οικογενειακή ιστορία του, καθώς η μητέρα του πέθανε από AIDS σε ηλικία 36 ετών. Την είχε κολλήσει ο πατέρας του. 

“Τα τελευταία χρόνια ανακάλυψα ότι υπάρχουν στιγμές πανικού ή κρίση άγχους και αγωνίας για τον θάνατο και την απώλεια. Το θέμα του AIDS ήταν για πολλά χρόνια ταμπού και μου δόθηκε η ευκαιρία να βγω και να μιλήσω για αυτή την ιστορία το 2005 και να πω ότι η μητέρα μου έχει πεθάνει από AIDS. Υπάρχουν μέλη στην οικογένειά μου, ο πατέρας μου, που έχει φύγει από τη ζωή και ο μικρός μου αδερφός αδελφός μου είναι φορέας” συμπληρώνοντας πως ο αδελφός του έχει μια υγιή ζωή και έχει αποκτήσει τέσσερα παιδιά με τη σύζυγό του.

“Δεν είναι πλέον θανατηφόρος ιός αλλά μια πάθηση” σημειώσε.

“Σήμερα θεωρώ ότι δεν το συζητάμε με το στίγμα του τότε. Όταν μαθαίνει κάποιος ότι έχει AIDS, δεν είναι τόσο δύσκολο όπως ήταν παλιά, στο να το μοιραστεί με οικείους ανθρώπους. Είναι σοκαριστικό στην αρχή αλλά όπως αν μάθεις ότι έχεις διαβήτη. Στην Κύπρο είχαμε στιγματιστεί, ο κόσμος μας απέφευγε. Όμως ήμασταν δεμένη οικογένεια. Σίγουρα κάτι κουβαλάω από τότε” εξομολογήθηκε ο Ανδρέας Γεωργίου.

Και δήλωσε: “Η μητέρα μου έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 36 ετών. Πρόσφατα έπεσε στα χέρια μου μία φωτογραφία της που δεν είχα ξαναδεί και σοκαρίστηκα, γιατί ήταν από τα 30 της. Ήταν ένα κορίτσι. Εκεί κατάλαβα πόσο νέα πέθανε”.

Ο γάμος με τη Σιμώνη Χριστοδούλου

Ο Αντρέας Γεωργίου μίλησε, επίσης, για τον επερχόμενο γάμο του με τη σύντροφό του. H Σιμώνη Χριστοδούλου δουλεύει ως make up artist και έχει συνεργαστεί σε αρκετά projects του.

Παντρεύομαι με θρησκευτικό γάμο. Ήθελα να κάνω κυπριακό, παραδοσιακό γάμο. Είναι μία ημέρα όλο, εμείς το κάνουμε και τριήμερο. Ήθελα το παραδοσιακό που μαζεύεται η οικογένεια, οι θείοι, που κάνουν τα αλλάγματα της νύφης και του γαμπρού, βιολιά, λαούτα, όλα θα τα ζήσουμε” είπε και πρόσθεσε:

“Δεν ήθελα ποτέ να παντρευτώ. Μέχρι πρόσφατα ήταν κάτι που ήταν πολύ μακριά από εμένα. Ίσως να μην ήθελα να δεσμευτώ γιατί φοβόμουν μην χάσω έναν άνθρωπο. Με τον συγκεκριμένο άνθρωπο ήρθε από μόνο του. Ήμασταν μαζί, χωρίσαμε, τα ξαναβρήκαμε. Αυτό το ”σίριαλ” είχε έξι σεζόν. Ήρθε ένα timing που καταλάβαμε ότι θέλουμε να είμαστε μαζί. Θέλουμε και οι δύο πολλά παιδιά”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα