Arnold Schwarzenegger: Αποκάλυψε ότι έβαλε βηματοδότη – “Έγινα λίγο παραπάνω μηχανή”

Διαβάζεται σε 4'
Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ
Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ AP

Σε τρεις επεμβάσεις ανοιχτής καρδιάς υποβλήθηκε ο Arnold Schwarzenegger, όπως αποκάλυψε ο ίδιος, πριν του τοποθετηθεί βηματοδότης. Το μήνυμά του σε όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας

Σε χειρουργική επέμβαση για να του εμφυτευτεί βηματοδότης υποβλήθηκε ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ (Arnold Schwarzenegger), όπως αποκάλυψε ο ίδιος.

Ο 76χρονος ηθοποιός και πρώην κυβερνήτης της Καλιφόρνια, ανακοίνωσε στο podcast του Arnold’s Pump Club ότι αναρρώνει από την επέμβαση, αφού προηγουμένως είχε υποβληθεί σε τρεις επεμβάσεις ανοιχτής καρδιάς, σύμφωνα με το περιοδικό PEOPLE.

“Την περασμένη Δευτέρα, έκανα χειρουργική επέμβαση για να γίνω λίγο περισσότερο μηχανή: Μου έβαλαν βηματοδότη”, μοιράστηκε.

“Πρώτα απ’ όλα, θέλω να ξέρετε ότι τα πάω περίφημα! Έκανα την εγχείρηση τη Δευτέρα και την Παρασκευή ήμουν ήδη σε μια μεγάλη περιβαλλοντική εκδήλωση με τη φίλη μου και συναδέλφισσα σταυροφόρο της γυμναστικής Jane Fonda”, συνέχισε. “Κανείς δεν θα πίστευε ποτέ ότι ξεκίνησα την εβδομάδα με μια εγχείρηση”.

“Θέλω να ευχαριστήσω όλη την ομάδα των γιατρών μου στην Κλινική Κλίβελαντ. Όλοι οι γιατροί και οι νοσηλευτές με φρόντισαν εκπληκτικά και έκαναν την επέμβαση όσο το δυνατόν πιο ανώδυνη”, πρόσθεσε.

Ο Σβαρτσενέγκερ είχε υποβληθεί σε δύο χειρουργικές επεμβάσεις το 1997 για να αντικαταστήσει την πνευμονική βαλβίδα και την αορτική βαλβίδα του, οι οποίες θα διαρκούσαν 12 έως 15 χρόνια. Στη συνέχεια υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για να αντικατασταθούν και οι δύο ξανά το 2018 και το 2020. Εξήγησε ότι ο ουλώδης ιστός από την τελευταία επέμβαση του προκάλεσε ακανόνιστους καρδιακούς παλμούς και του είπαν να τους παρακολουθεί στενά.

“Έμεινα σε επαφή με την ιατρική μου ομάδα και την επισκεπτόμουν τουλάχιστον μία φορά το χρόνο για να κάνω πλήρη έλεγχο και να δω πώς τα πάει η καρδιά μου”, είπε. “Αυτή είναι η ζωή με ένα γενετικό πρόβλημα καρδιάς. Αλλά δεν θα με ακούσετε να παραπονιέμαι”.

Ο αγαπημένος ηθοποιός είπε ότι βρίσκεται εδώ μόνο και μόνο επειδή ήταν “πολύ επιμελής στο να μένει σε επαφή με τους γιατρούς μου και να τους ακούει”, σημειώνοντας ότι η μητέρα του πέθανε το 1998, αφού δεν έκανε την επέμβαση αντικατάστασης βαλβίδας που χρειαζόταν.

“Πήγα για τον κανονικό μου έλεγχο στις αρχές Μαρτίου καθ’ οδόν για το Arnold Sports Festival και μου έκαναν μια σειρά πλήρων εξετάσεων”, είπε στην εκπομπή.

Ο γιατρός του, του είπε αργότερα ότι με βάση τα αποτελέσματά του, έπρεπε να βάλει τον βηματοδότη το συντομότερο δυνατό, ειδικά αν ήθελε να είναι αρκετά υγιής για να γυρίσει τη 2η σεζόν του FUBAR έξι εβδομάδες αργότερα.

“Τους είπα ότι θα σταματούσα στο Κλίβελαντ επιστρέφοντας από το Ηνωμένο Βασίλειο και θα το κάναμε. Τη Δευτέρα, πήγα κάτω και μου εγκατέστησαν το νέο μέρος του μηχανήματος”, πρόσθεσε. “Όπως είπα, μέχρι την Παρασκευή, ήμουν έξω και έκανα την κανονική μου περιβαλλοντική εργασία και κανείς δεν ήξερε τίποτα”.

“Δεν μπορώ να κάνω την εντατική μου προπόνηση στο γυμναστήριο για λίγο καιρό, αλλά θα είμαι 100% έτοιμος για το FUBAR τον επόμενο μήνα!” είπε χαρακτηριστικά στη συνέχεια.

Ο Σβαρτσενέγκερ παραδέχτηκε ότι το να μοιράζεται δημόσια λεπτομέρειες για την υγεία του “έρχεται σε αντίθεση με τόσα πολλά από την ανατροφή μου στην Αυστρία”.

Ωστόσο, παραδέχτηκε ότι ήθελε να είναι ξεκάθαρος αφού έλαβε τόσα πολλά μηνύματα από θαυμαστές του που είπαν ότι η αποκάλυψη των προηγούμενων εγχειρήσεων καρδιάς του τους βοήθησε να ξεπεράσουν τα δικά τους ζητήματα με την υγεία τους.

“Θέλω να ξέρετε ότι δεν είστε μόνοι σας. Και αν αναβάλλετε κάτι από φόβο, ελπίζω να σας εμπνεύσω να ακούσετε τους γιατρούς σας και να φροντίσετε τον εαυτό σας είπε στη συνέχεια.

“Αυτό είναι το νόημα του Arnold’s Pump Club. Υπάρχουν βάρη που κανείς μας δεν μπορεί να σηκώσει μόνος του. Αλλά μαζί, μπορούμε να σηκώσουμε τα πάντα – μπορούμε να σηκώσουμε τον κόσμο. Δεν είστε ποτέ μόνοι σας εδώ” σημείωσε στο τέλος.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα