Η Μπρίτνεϊ Σπίαρς κλήθηκε στο Κογκρέσο για να αλλάξει τους νόμους της “σκλαβιάς” της

Η Μπρίτνεϊ Σπίαρς κλήθηκε στο Κογκρέσο για να αλλάξει τους νόμους της “σκλαβιάς” της
Η Μπρίτνεϊ Σπίαρς, στα 29α GLAAD Media Awards στο Μπέβερλι Χιλς, τον Απρίλιο του 2018. Invision

Μια μέρα μετά την απόφαση ανώτατης δικαστή να παραμείνει "σκλάβα" του πατέρα της, η Μπρίτνεϊ Σπίαρς κλήθηκε να αφηγηθεί την ιστορία της στο Κογκρέσο και να προωθήσει κοινωνικές και πολιτικές μεταρρυθμίσεις που αφορούν τουλάχιστον 1.3 εκατομμύρια Αμερικανούς. Κατέθεσε και νέο αίτημα απελευθέρωσης.

Η τρίτη απόπειρα της Μπρίτνεϊ Σπίαρς να απομακρύνει τον πατέρα της από τον πλήρη έλεγχο της ζωής της (αποφασίζει για την καριέρα της και το πώς ζει τη ζωή της -από το αν μπορεί να κάνει παιδιά, πόσα χρήματα μπορεί να ξοδεύει το μήνα και πού και αν μπορεί να δει τους φίλους της) ήταν και η πρώτη που εμφανίστηκε η ίδια ενώπιον δικαστή, για να εξηγήσει τους λόγους που ήθελε πίσω τη ζωή της -όπως είπε.

Παραιτήθηκε η εταιρία που μοιραζόταν την κηδεμονία της Μπρίτνεϊ με τον Τζέιμς Σπίαρς

Η δικαστής του Aνώτατου Δικαστηρίου του Λος Άντζελες, Μπρέντα Τζ. Πένι εξήγησε πως δεν έκρινε βάσει της κατάθεσης της, αλλά των ιατρικών και οικονομικών εγγράφων. Βάσει αυτών, έκρινε πως η Σπίαρς παραμένει ανίκανη να διαχειριστεί τους οικονομικούς πόρους της (60 εκατομμύρια δολάρια) ή να αντισταθεί σε απάτη ή αδικαιολόγητη επιρροή. Και ως εκ τούτου, ο πατέρας της, Τζέιμς παραμένει ο κηδεμόνας και αυτός που αποφασίζει για ό,τι αφορά τη ‘βασίλισσα της ποπ’, μαζί με την εταιρία Bessemer Trust Company. Για την ιστορία, η 39χρονη δεν ζητούσε να πάρει εκείνη όλες τις αποφάσεις, αλλά να απομακρυνθεί ο πατέρας της από το team που αποφασίζει.

Μια μέρα μετά την τελευταία απόφαση, η Bessemer Trust Company παραιτήθηκε της διαχείρισης της περιουσίας της Σπίαρς. Ο λόγος είχε να κάνει με την κατάθεση της celebrity και το χαρακτηρισμό της διαχείρισης ως ‘βίαιης’. Στο έγγραφο που εξασφάλισε το αμερικανικό CNN αναφέρεται ότι “η Σπίαρς υπέστη ανεπανόρθωτη βλάβη στα συμφέροντα της, βάσει της κατάθεσης της και αντιτίθεται στη συνέχιση της κηδεμονίας. Η Bessemer Trust αφουγκράστηκε την ανάγκη της και θα σεβαστεί την επιθυμία της”.

Ο δικηγόρος της Σπίαρς ενημέρωσε ότι σύντομα θα ζητήσει ξανά το τέλος της 13ετους κηδεμονίας, με τις διαδικασίες να έχουν ήδη ξεκινήσει και την ακρόαση να γίνεται προς το τέλος του μήνα.

Σήμερα μέλη των Ρεπουμπλικανών κάλεσαν την ερμηνεύτρια να εμφανιστεί στο Κογκρέσο και να παρέχει πληροφορίες για τις πολιτικές των αποφάσεων της διαδικασίας που λέγεται ‘conservatorship’ -αυτό που ζει δηλαδή, τα 13 τελευταία χρόνια.

Οι Ματ Γκετς, Μάρτζορι Τέιλορ Γκριν, Μπέργες Όουενς και Άντι Μπιγκς επισήμαναν πως “είναι προφανής οικονομική, συναισθηματική και ψυχολογική κακοποίηση” στα χέρια των κηδεμόνων της και ως εκ τούτου “η κατάθεση της μπορεί να προωθήσει κοινωνικές και πολιτικές μεταρρυθμίσεις, όπως και αλλαγές σστην ποινική δικαιοσύνη”. Για την ιστορία, το περιοδικό Time έγραψε πως οι εκτιμήσεις θέλουν τουλάχιστον 1.3 Αμερικανούς να ζουν υπό το καθεστώς που ζει η Σπίαρς. Διευκρίνισε ότι δεν υπάρχουν επίσημα data και ότι ο αριθμός αυτός προέκυψε από το Εθνικό Συμβούλιο Ειδικών Αναγκών.

Στην επιστολή αναφέρονται επίσης, τα εξής: “Κυρία Σπίαρς σας έχει κακομεταχειριστεί το νομικό σύστημα της Αμερικής. Θέλουμε να βοηθήσουμε. Το Κογκρέσο των ΗΠΑ θα έπρεπε να ακούσει την ιστορία σας και να εμπνευστεί για διμερή δράση. Αυτό που συνέβη σε εσάς, δεν θα έπρεπε να συμβεί σε άλλον Αμερικανό. Η ιστορία σας είναι πολύ δυνατή και ο θαυμασμός για τα επιτεύγματα σας τεράστιος. Εσείς (και ίσως μόνο εσείς) μπορείτε να ανοίξετε διάπλατα την πόρτα, για να δώσετε ελπίδα σε εκατομμύρια ανθρώπους”.

Eν τω μεταξύ, σε επιστολή προς το Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών και το Υπουργείο Δικαιοσύνης, οι Δημοκρατικοί Ελίζαμπεθ Ουόρεν και Μπομπ Κάσεϊ ανέφεραν ότι “το σύστημα της κηδεμονίας στερείται δεδομένων και εμποδίζει τις προσπάθειες αυτών που δημιουργούν τους νόμους και των συνηγόρων, να κατανοήσουν τα κενά και τις καταχρήσεις που υπάρχουν. Η υπόθεση της κυρίας Σπίαρς έριξε φως σε ανησυχίες χρόνων που είχαν δικηγόροι, οι οποίοι είχαν υπογραμμίσει πως το υπάρχουν σύστημα παραβιάζει οικονομικά και αστικά δικαιώματα των ατόμων που τελούν υπό αυτή”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα