Η Ρατακόφσκι ξεγυμνώνει την αμερικανική πολιτική με ένα tweet

Η Ρατακόφσκι ξεγυμνώνει την αμερικανική πολιτική με ένα tweet
Έμιλι Ρατακόφσκι Instagram (emrata)

Μέσω μίας ανάρτησης στο Twitter το γνωστό μοντέλο Έμιλι Ρατακόφσκι ασκεί έντονη κριτική σστους πολιτικούς των ΗΠΑ. Ποιον εξαιρεί.

Τον τελευταίο καιρό, ειδικά έπειτα από τη δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ, το Twitter της Ρατακόφσκι έχει “πάρει φωτιά” και έχει γεμίσει με δημοσιεύσεις μέσω των οποίων εκφράζει την αλληλεγγύη της στο κίνημα Black Lives Matter.

Η πολιτικοποίηση του μοντέλου ωστόσο δεν ξεκίνησε τώρα, αφού και στο παρελθόν έχει εκφράσει ανοιχτά ότι στηρίζει τον Μπέρνι Σάντερς. Μάλιστα είχε εμφανιστεί και σε προεκλογική του καμπάνια, ενώ είχε δηλώσει “αδύναμη και απελπισμένη”, όταν εκείνος ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την κούρσα των Δημοκρατικών.

Το εν λόγω tweet της Ρατακόφσκι αποτελεί μία ιδεολογικού τύπου κατάταξη των κορυφαίων πολιτικών στις ΗΠΑ, η οποία χωρίζεται σε δύο άξονες: Από πάνω πρόκειται για τον άξονα Perception (Αντίληψη) και από κάτω υπάρχει η Reality (Πραγματικότητα).

Ουσιαστικά μέσω του γραφήματος το δημοφιλές μοντέλο ασκεί κριτική στην πολιτική ελίτ της αμερικής, η οποία, σύμφωνα με την Ρατακόφσκι, άλλες πεποιθήσεις προβάλλει και άλλες ουσιαστικά πρεσβεύει. Στην κάτω μεριά του γραφήματος, δηλαδή την Πραγματικότητα, όλοι οι πολιτικοί έχουν μετατοπιστεί προς τα δεξιά, Χίλαρι και Ομπάμα και πέραν βέβαια του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος παραμένει στην Ακροδεξιά του θέση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα