Καίτη Γαρμπή για δολοφονία Φλόιντ: “Τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι δουλειά όλων μας”

Καίτη Γαρμπή για δολοφονία Φλόιντ: “Τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι δουλειά όλων μας”
Καίτη Γαρμπή NDP

Η Καίτη Γαρμπή με ανάρτησή της στο Twitter, απαντά σε όσους ξαφνιάστηκαν από την τοποθέτησή της σχετικά με τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ. "Θα πρότεινα να αναθεωρήσετε".

Η Καίτη Γαρμπή τοποθετήθηκε με ανάρτησή της στο Twitter, για το ζήτημα της δολοφονίας του 43χρονου Αφροαμερικανού, Τζορτζ Φλόιντ από την αστυνομία. Με αναφορά στο “όνειρο” του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, η τραγουδίστρια εξέφρασε την αγανάκτησή της για τον σημερινό κόσμο, που παραμένει “εφιαλτικός”.

Όπως η ίδια είχε γράψει: “Ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ πριν από 57 χρόνια είχε ένα όνειρο πως τα 4 μικρά του παιδιά θα ζουν μια μέρα σε ένα έθνος όπου δεν θα κριθούν από το χρώμα του δέρματος τους, αλλά από το περιεχόμενο του χαρακτήρα τους. Δυστυχώς αυτή η μέρα δεν έχει έρθει ακόμα & το όνειρο παραμένει εφιάλτης”.
 

Την δημοσίευση αυτή, ακολούθησε λίγες ημέρες αργότερα δεύτερη ανάρτηση, απάντηση σε όσους θεώρησαν πως το θέμα “δεν την αφορά”.

“Για όσους ξαφνιάστηκαν για το tweet που έκανα με αφορμή τη δολοφονία ενός συνανθρώπου μου, συγκλονισμένη κι εγώ – όπως όλος ο κόσμος – και θεωρήσατε πως δεν πρέπει να με αφορά το θέμα, ίσως επειδή είμαι άσπρη, ίσως επειδή πέφτει μακριά η Αμερική, ίσως επειδή δεν τραγουδάω ποίηση, εγώ – ήρεμα το λέω – θα πρότεινα να αναθεωρήσετε γιατί τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι δουλειά όλων μας”, εξηγεί η τραγουδίστρια.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα