Κάννες: Η φρουρός που έγινε ο φόβος και ο τρόμος των star στο κόκκινο χαλί

Διαβάζεται σε 6'
77ο Φεστιβάλ Καννών
77ο Φεστιβάλ Καννών 2024 Photo by Andreea Alexandru/Invision/AP

Μία φρουρός ασφαλείας στο 77ο Φεστιβάλ Καννών κατάφερε να εκνευρίσει τους πάντες και να γίνει το απόλυτο viral πρόσωπο.

Για 12 ημέρες η καρδιά του 7ης Τέχνης χτυπούσε στις Κάννες και στο 77ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου, όπου έκαναν πρεμιέρα οι ταινίες μερικών εκ των σπουδαιότερων σκηνοθετών στον κόσμο και συναντήθηκαν τα μεγαλύτερα αστέρια του κόσμου, μετατρέποντας τη γαλλική Ριβιέρα σε μία θεαματική γιορτή του κινηματογράφου και της μόδας.

A-list προσκεκλημένοι πραγματοποιούσαν καθημερινά μία άτυπη επίδειξη υψηλής ραπτικής, με avant-garde εμφανίσεις με την υπογραφή των πιο διάσημων οίκων μόδας στον κόσμο, ενώ τα φλας των φωτογράφων απαθανάτισαν κάθε στιγμή στο κόκκινο χαλί.

Η τελετή λήξης του 77ο Φεστιβάλ των Καννών πραγματοποιήθηκε χθες με την καθιερωμένη απονομή των βραβείων, με τον Σον Μπέικερ να αναδεικνύεται ο μεγάλος νικητής και να κερδίζει τον Χρυσό Φοίνικα για την ταινία “Anora”, μία γλυκόπικρη ιστορία αγάπης την οποία ο Αμερικανός σκηνοθέτης παρουσιάζει ως μία ενήλικη και αθυρόστομη εκδοχή της “Σταχτοπούτας”.

Και αν η φετινή διοργάνωση, η οποία κύλησε χωρίς ευτράπελα, ξεκίνησε με ένα σύννεφο να πλανάται πάνω από την Κρουαζέτ, τόσο λόγω των απειλών με απεργιακές κινητοποιήσεις από τους freelance εργαζόμενους στο φεστιβάλ, που θα είχαν αποτέλεσμα να ανασταλούν προβολές και να φρενάρουν τα πάντα όσο και της έντονης φημολογίας, περί ενός υποτιθέμενου ρεπορτάζ του Mediapart το οποίο θα παρουσίαζε μαρτυρίες σεξουαλικών επιθέσεων απέναντι σε μια δεκάδα σημαντικών ονομάτων του γαλλικού σινεμά, τα βλέμματα συγκέντρωσε ένα μόνο άτομο.

Και δεν ήταν ούτε κάποι@ διάσημ@ σκηνοθέτ@, ούτε κάποιος/α από τους/τις πρωταγωνιστές/ιες που έδωσαν το παρών στις Κάννες, αλλά μία γυναίκα από το προσωπικό ασφαλείας.

Η αρχή έγινε με την Im Yoon-ah, την Κορεάτισσα ηθοποιό, η οποία έκανε την παρθενική της εμφάνιση στο κόκκινο χαλί των Καννών και την οποία μάλλον θα θυμάται για καιρό. Και όχι απλά επειδή βρισκόταν εκεί.

Η Im Yoon-ah στο 77ο Φεστιβάλ Καννών 2024 Photo by Andreea Alexandru/Invision/AP
Η Im Yoon-ah στο 77ο Φεστιβάλ Καννών 2024 Photo by Andreea Alexandru/Invision/AP

Σε βίντεο και φωτογραφίες που κάνουν τον γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, η φρουρός εμφανίζεται να συνοδεύει την ηθοποιό όσο εκείνη ανεβαίνει τα σκαλιά για να εισέλθει στην αίθουσα, έχοντας όμως συνεχώς το χέρι της τεντωμένο πίσω της. Ακόμα και όταν η Yoon-ah γυρίζει για να χαρίσει ένα βλέμμα στους φωτογράφους, εκείνη την “κρύβει”.

Η ίδια εμφανίζεται να αισθάνεται άβολα από την παρουσία της γυναίκας και δείχνει να ενοχλείται και να απορεί που το χέρι της βρίσκεται συνεχώς τεντωμένο, όσο επιμένει να την οδηγήσει εκτός κόκκινου χαλιού.

Η Im Yoon-ah στο 77ο Φεστιβάλ Καννών X@ChromoXing

Και αν η Yoon-ah δεν αντέδρασε έντονα, δεν συνέβη το ίδιο και με την Κέλι Ρόουλαντ (Kelly Rowland), η οποία βρέθηκε και εκείνη αντιμέτωπη με τον “φόβο και τον τρόμο” του κόκκινου χαλιού.

Η Κέλι Ρόουλαντ στο 77ο Φεστιβάλ Καννών
Η Κέλι Ρόουλαντ στο 77ο Φεστιβάλ Καννών 2024 Photo by Andreea Alexandru/Invision/AP

Ένα βίντεο που έγινε viral δείχνει την πρώην τραγουδίστρια των Destiny’s Child να έχει έναν έντονο διάλογο με την ίδια φρουρό ασφαλείας, ενώ εκείνη ανεβαίνει τη σκάλα για την αίθουσα στην πρεμιέρα της ταινίας “Marcello Mio”.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε η Ρόουλαντ στο Associated Press δίνοντας το παρών στο γκαλά του amfAR μίλησε για το περιστατικό με τη φρουρό, αφήνοντας αιχμές για ρατσιστική συμπεριφορά προς το πρόσωπό της.

“Η γυναίκα αυτή ξέρει τι συνέβη. Ξέρω τι συνέβη”, δήλωσε η τραγουδίστρια και πρόσθεσε: Έχω όρια και τηρώ αυτά τα όρια, αυτό είναι όλο”.

Και υπήρχαν και άλλες γυναίκες που συμμετείχαν σε εκείνο το χαλί που δεν έμοιαζαν αρκετά με εμένα, και δεν τις μάλωσαν ή τις έσπρωξαν ή τους είπαν να κατέβουν. Εγώ στάθηκα στο ύψος μου και εκείνη ένιωσε ότι έπρεπε να σταθεί στο δικό της, αλλά εγώ στάθηκα στο ύψος μου”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Το κερασάκι στην τούρτα ήρθε με το τρίτο και τελευταίο αντίστοιχο περιστατικό που έλαβε χώρα στο κόκκινο χαλί του Φεστιβάλ Καννών. Και μαντέψτε. “Πρωταγωνίστρια” ήταν και πάλι η ίδια φρουρός ασφαλείας, η οποία έβαλε στο “στόχαστρο” την ηθοποιό Massiel Taveras.

H Massiel Taveras παρευρέθηκε στην πρεμιέρα της ταινίας “The Count of Monte-Cristo”, κάνοντας αισθητή την παρουσία της, με το πρωτότυπο outfit της, το οποίο αποτελείτο από ένα μαύρο φόρεμα και μία λευκή κάπα με πολύ μακριά ουρά, στην οποία αποτυπωνόταν το πρόσωπο του Ιησού Χριστού.

 

Καθώς άλλοι υπάλληλοι βοηθούσαν την Taveras να απλώσει το φόρεμά της και η ίδια χαιρετούσε τους θαυμαστές της, η φρουρός ακολουθώντας το ίδιο παράδειγμα, συνέχιζε να “κρύβει” με το χέρι της την ηθοποιό και να την εμποδίζει από το να ποζάρει. Στα πλάνα φαίνεται η Taveras αψηφά τις οδηγίες και να πετάει την ουρά του φορέματός της στις σκάλες, προτού η κατάσταση κλιμακωθεί και η ηθοποιός σπρώξει τη γυναίκα φρουρό ασφαλείας καθώς έμπαινε στην αίθουσα.

Οι εικόνες έκαναν τον γύρο του διαδικτύου προκαλώντας σάλο, με τους χρήστες του διαδικτύου να εντοπίζουν αρκετές ομοιότητες μεταξύ των περιστατικών, καταγγέλλοντας πως οι ενέργειες της συγκεκριμένης γυναίκας είχαν ξεκάθαρα ρατσιστικά κίνητρα, καθώς εμπόδισε όλες τις έγχρωμες γυναίκες να ποζάρουν στις σκάλες, ενώ οι λευκές διασημότητες μπορούσαν να τραβήξουν τις φωτογραφίες τους στο ίδιο σημείο χωρίς προβλήματα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα