Λεωνίδας Καλφαγιάννης: Η ατάκα για τα “ψευδοθαύματα” των Αγίων Ισιδώρων – “Αν έχω δει τον Χριστό κανείς δεν μπορεί να μου το πάρει”

Λεωνίδας Καλφαγιάννης: Η ατάκα για τα “ψευδοθαύματα” των Αγίων Ισιδώρων – “Αν έχω δει τον Χριστό κανείς δεν μπορεί να μου το πάρει”

Ο ηθοποιός πήρε θέση για την πολύκροτη υπόθεση των "θαυμάτων" στον Ιερό Ναό των Αγίων Ισιδώρων Λυκαβηττού, μιλώντας για τη γνωριμία και τη σχέση του με τον πατέρα Δημήτριο. "Θα είμαι για πάντα χίπης".

Ξεκάθαρη θέση υπέρ των όσων εκτυλίσσονται στον Ιερό Ναό Αγίων Ισιδώρων έχοντας συνθέσει μία πολύκροτη υπόθεση “ψευδοθαυμάτων” που έχει προκαλέσει αντιδράσεις στους κόλπους της Εκκλησίας πήρε ο Λεωνίδας Καλφαγιάννης, ο οποίος ήταν καλεσμένος στο 2night Show της Τετάρτης.

Υπενθυμίζεται ότι από τον περασμένο Ιούνιο υπήρξαν αναφορές για περιστατικά πιστών που φέρονται να θεραπεύτηκαν από παθήσεις ή προβλήματα υγείας που μπορεί να αντιμετώπιζαν, μετά την επίσκεψή τους στον ναό. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να κορυφωθεί η προσέλευση των πιστών στον ιερό ναό, οι οποίοι το τελευταίο χρονικό διάστημα σχηματίζουν καθημερινά μεγάλες ουρές για να προσκυνήσουν.

Ο ηθοποιός, λοιπόν, μίλησε ανοιχτά στον Γρηγόρη Αρναούτογλου για το συγκεκριμένο θέμα, εστιάζοντας στη γνωριμία του με τον πατέρα Δημήτριο, στον οποίο καταλογίζονται τα εν λόγω “θαύματα”.

Είναι η πρώτη φορά που έχω ανεβάσει κάτι σαν δήλωση υποστήριξης για έναν άνθρωπο, ο οποίος είναι εκεί τόσα χρόνια. Δεν ενοχλεί κανέναν. Έρχονται χρόνια χιλιάδες άνθρωποι. Δεν τον βρίσκεις για να τον δεις. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι πηγαίνουν από αυτό που έχουν ακούσει, αφού άκουσαν γι’ αυτό πήγαν και το είδαν, αφού το είδαν το βίωσαν, αφού το βίωσαν το έκαναν καθημερινότητά τους”, είπε για να θέσει το εξής ρητορικό ερώτημα:

“Αν έχω δει εγώ τον Χριστό κανείς δεν μπορεί να μου το πάρει. Αν δεν τον δεις πώς μιλάς;”

Εν συνεχεία, πρόσθεσε: “Πριν τρεις εβδομάδες, συγκυριακά, γνωρίστηκα με τον πατέρα Δημήτριο. Δεν θέλω να πω πολλά λόγια. Αυτόν τον άνθρωπο όταν τον είδα, έχοντας ακούσει πολλά πράγματα από ανθρώπους που είναι κοντά του, ήθελα να τον αγκαλιάσω, χωρίς να τον ξέρω, χωρίς να τον έχω ακούσει, πέρασε τυχαία μπροστά μου. Συγκυριακά εκείνη την ημέρα με σταμάτησε και μου μίλησε. Όποιος δεν βρεθεί σε εκείνο το μέρος δεν μπορεί να μιλήσει. Ο καθένας είναι ελεύθερος να πει τη γνώμη του. Μάθετε πρώτα τι συμβαίνει. Πιστεύω τόσο πολύ στον Θεό που αν βρω έναν άνθρωπο να αγαπάει τόσο πολύ την αγάπη του Χριστού, εκεί θα πω αποσύρομαι.

Δεν χρειάστηκε ποτέ να πουλήσει κάτι ο πατέρας Δημήτριος γι’ αυτό που συμβαίνει εκεί πέρα. Εμείς που πηγαίνουμε εκεί πουλήσαμε και κάναμε μια πραγματικότητα που ενόχλησε κάποιους και είπαν “α, τί γίνεται εκεί”. Δεν κάνει αυτός κάτι. Εγώ θα είμαι εκεί για τους ανθρώπους αυτούς που ενώ έχουν φωνή δεν την βγάζουν γιατί είναι ταπεινοί κι εγώ τότε ενώ δεν την έχω θα την βρω”.

Οι “χίπικες” επιλογές και η απόφαση να αποχωρήσει

Παράλληλα, ο Λεωνίδας Καλφαγιάννης, ο οποίος επέστρεψε τηλεοπτικά, μετά από 2 χρόνια απουσίας, στη σειρά “Έρωτας Φυγάς”, αναφέρθηκε και σε έναν άλλο ρόλο, αυτόν του “Ροβινσώνα Κρούσου”, λέγοντας πως για να μπει στον ρόλο χρειάστηκε να πουλήσει μέχρι και το αυτοκίνητο του και πως πλέον “πηγαίνω παντού με τα πόδια”.

Αναφορικά με την καλοκαιρινή στιλιστική του επιλογή παραδέχτηκε πως “πάντα έχω κάτι χίπικο πάνω μου”, αφού “χίπις είμαστε όλοι στην καρδιά μας”, λέγοντας για τον ίδιο πως “Ήμουν, είμαι και θα είμαι χίπης”.

Επίσης, ο ηθοποιός μίλησε για την απόφαση που είχε πάρει να εγκαταλείψει την υποκριτική και το λόγο που όλα τελικά ανατράπηκαν:

Το είπα αλλά η πραγματικότητα δεν με δικαίωσε. Ήμουν ένας άνθρωπος που έλεγα ότι δεν μπήκα σε αυτόν το χώρο επειδή το ήθελα, προέκυψε. Κάθε φορά που ήταν να φύγω, κάποιος με κρατούσε. Όταν πήρα την απόφαση, είδα πόσο ανόητος ήμουν γιατί δεν μπορώ να ζήσω χωρίς την επαφή τελικά, την ανάγκη μου να καταλάβω τι θέλεις και να σου δώσω με τη μετάφρασή μου αυτό που θα σε πάει μέχρι το τέλος της μέρας.

Τελικά την πάτησα. Δεν θέλω να αποχωρήσω από αυτόν το χώρο, αλλά να την παλέψω με έναν άλλον τρόπο. Για αυτό λέω ότι από αυτήν την κατάσταση βγαίνω νικητής, ακόμα κι αν δεν μου βγει”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα