Μαρία Κορινθίου: Η επιλόχειος κατάθλιψη, η απόπειρα βιασμού και η σεξουαλική παρενόχληση

Μαρία Κορινθίου: Η επιλόχειος κατάθλιψη, η απόπειρα βιασμού και η σεξουαλική παρενόχληση
H Μαρία Κορινθίου instagram: @mariakorinthiou

Η γνωστή ηθοποιός μίλησε για τη δύσκολη περίοδο της επιλόχειου κατάθλιψης, για τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις που έχει δεχτεί, αλλά και για την κριτική που δέχτηκε όταν κατήγγειλε απόπειρα βιασμού.

Καλεσμένη στην εκπομπή “Μεσάνυχτα” βρέθηκε το βράδυ της Τετάρτης 27/1 η Μαρία Κορινθίου. Η γνωστή ηθοποιός μίλησε, μεταξύ άλλων, για τη δύσκολη περίοδο της επιλόχειου κατάθλιψης, για τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις που έχει δεχτεί, αλλά και για το πώς τις αντιμετώπισε.

Την ίδια στιγμή, η ηθοποιός παραδέχτηκε πως στο χώρο του θεάτρου όλοι γνωρίζουν πως πρωτοκλασάτο όνομα παρενοχλεί γυναίκες, αλλά κανείς δεν μιλάει, τονίζοντας πως κάθε γυναίκα μπορεί να αναγκαστεί να μην μιλήσει για τη βία που έχει δεχτεί, υπό το φόβο ότι θα βρεθεί χωρίς δουλειά.

“Η επιλόχειος κατάθλιψη αφήνει κατάλοιπα, συνήθως καλά, γιατί αν μπορείς να το διαχειριστείς τα εκμεταλλεύεσαι. Ήταν ένα σκοτάδι τότε. Δεν είχα καλή εγκυμοσύνη, δεν με βοήθησε ψυχολογικά. Λιποθυμούσα, έπεφτα κάτω, είχα πολλούς εμετούς κλπ. Ήμουν μουδιασμένη όταν γέννησα. Έλεγα δικό μου είναι; Είχα ανάμεικτα συναισθήματα και ένιωθα και τύψεις γι αυτό. Είναι του τρελού συναίσθημα. Η μαμά του Γιάννη το κατάλαβε και μου το είπε. Στην αρχή δεν το δέχτηκα, αισθανόμουν εγκλωβισμένη. Ο Γιάννης ήταν βράχος. Όταν χαλάρωσα εγώ βγήκε εκείνου η αντίδραση”, είπε για την επιλόχειο κατάθλιψη.

Ενώ για τις φήμες που κυκλοφορούν γύρω από ένα άνδρα του θεάτρου που κακοποιεί γυναίκες τόνισε: “Νομίζω ξέρω σε ποιον αναφέρονται. Έχω ακούσει ποιος θα μπορούσε να είναι και γνωρίζω ποιες γυναίκες. Είναι ονόματα πρώτης γραμμής και είναι σεξουαλική παρενόχληση. Τώρα ίσως δεν έχουν πρόβλημα για να φοβούνται για την καριέρα τους. Είναι υπόθεση των γυναικών αυτών. Και καταγγελία να γίνει δεν το γνωρίζει πραγματικά αυτός που θα την κάνει. Σε όλους τους χώρους συμβαίνει. Έχω δει μέχρι και από σάιτ να βάζουν ειρωνικούς τίτλους, από εκεί ξεκινάνε όλα και δεν μιλούν οι γυναίκες. Δεν είναι μόνο η καριέρα, είναι η διαχείριση. Ένα μικρό ποσοστό που χλεύασε την κίνηση της Μπεκατώρου δεν θα έπρεπε”.

Σχετικά με το περιστατικό σεξουαλικής παρενόχλησης που έχει δεχτεί σε μικρή ηλικία είπε: ” Με έχει σώσει η μαγκιά μου σε κάποια πράγματα… Ήμουν 24-25 ετών και είναι εύκολο ένα κοριτσάκι άβγαλτο που δεν έχει αντιμετωπίσει τέτοιες καταστάσεις, που φοβάται ή ντρέπεται να αντιμετωπίσει καταστάσεις. Με είχαν πλησιάσει στο πρόσωπο και μου είχαν πει ότι αν δεν κάνεις αυτό, δεν θα μπεις στον χώρο. Τον έσπρωξα και είπα ‘αυτό θα το δούμε'”.

Τέλος, η δημοφιλής ηθοποιός μίλησε για το περιστατικό απόπειρας βιασμού που κατήγγειλε το 2018, τονίζοντας ότι κάποιοι θέλησαν να το υποβαθμίσουν και να την κατηγορήσουν ότι το έκανε για να “προκαλέσει”.

“Υπήρξαν εκπομπές που βγήκαν και το χλεύασαν και βγήκα και είπα ‘ντροπή σας’. Όταν κάποιος κάνει μια δήλωση θα έπρεπε να προσέξουν τι λένε και πώς το λένε. Μέσα από το τμήμα διέρρευσε ότι πήγα και έκανα την καταγγελία. Ήταν στις 3:00 τα ξημερώματα που έκανα την καταγγελία στο τμήμα και ξύπνησα το πρωί στις 8:00 και είδα 20 κλήσεις. Βγήκα να μιλήσω γιατί όφειλα να το κάνω”, είπε η ηθοποιός.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα