Μιρέλλα Παπαοικονόμου για “17 Κλωστές”: Έγραψα το σενάριο, αλλά όλοι λένε “η σειρά του Τσαφούλια”

Διαβάζεται σε 3'
Μιρέλλα Παπαοικονόμου
Μιρέλλα Παπαοικονόμου Glomex/ERT

Η γνωστή σεναριογράφος Μιρέλλα Παπαοικονόμου περιέγραψε το πώς προέκυψε η νέα σειρά “17 Κλωστές”, ενώ αναφέρθηκε στην επιλογή της Μυρτώς Αλικάκη στην “Αναστασία”.

Καλεσμένη στην εκπομπή “Στούντιο 4” της ΕΡΤ βρέθηκε το απόγευμα της Τρίτης (30/01) η γνωστή σεναριογράφος Μιρέλλα Παπαοικονόμου, η οποία έχει γράψει φέτος το σενάριο της νέας σειράς “17 Κλωστές”, η οποία ξεκίνησε στην COSMOTE TV.

Η αλήθεια είναι ότι φέτος είναι η πρώτη φορά που δεν άκουσα το όνομά μου. Ήταν δηλαδή “η σειρά του Τσαφούλια”. Δεν ξέρω, μπορεί να είναι και ένα τυχαίο γεγονός” είπε, αρχικά, η Μιρέλλα Παπαοικονόμου.

Αναφερόμενη στο πώς προέκυψε η σειρά, η δημοφιλής σεναριογράφος εξήγησε: Είμαι στα Κύθηρα, ένα φίλος μου ο οποίος έχει βιβλιοπωλείο με φώναξε και μου έδωσε ένα βιβλίο και μου είπε “πρέπει να το κάνεις σειρά οπωσδήποτε”. Πολλές φορές το έχω ακούσει αυτό. Το διάβασα το βιβλίο την ίδια μέρα και συνάντησαν τον Πάνο Δημάκη, ο οποίος επίσης έκανε διακοπές. Του είπα ότι θα το κάνω, χαρές, πανηγύρια… Όλο αυτό έγινε μέσα σε 2-3 ημέρες, τσίμπησα αμέσως. Ήταν στο νησί μου, ήταν και αληθινή ιστορία… Όχι, δεν την ήξερα την ιστορία”.

“Εκεί ξεκινάει η Οδύσσεια γιατί δεν το ήθελε κανείς (το σήριαλ). Το πήγαινα από εδώ, το πήγαινα από εκεί… Το ‘χα στείλει στην Cosmote, σε εταιρείες παραγωγής, καμία απάντηση. Ξαφνικά τσίμπησε η εταιρεία παραγωγής, πήγε Cοsmote, πήγε Τσαφούλιας και έτσι έκλεισε η δουλειά. Έκανα προσπάθεια δύο χρόνια, έκανε προσπάθειες και ο Πάνος Δημάκης. Αυτός σκέφτηκε -φαντάζομαι- ότι με το που θα το πάρω εγώ και θα γράψω το πρώτο επεισόδιο, θα γίνει χαμός. Το ότι ανοίγουν πόρτες με το όνομα “Μιρέλλα Παπαοικονόμου”, είναι λίγο υπερβολή” είπε η Μιρέλλα Παπαοικονόμου, σχετικά με την καθυστέρηση των δύο χρόνων.

“Ο Τσαφούλιας διάλεξε τον Πάνο Βλάχο και είμαι πολύ τυχερή, είναι φανταστικός, δεν έχω ξαναδεί τέτοιον εργάτη” είπε για τον πρωταγωνιστή.

Η Μιρέλλα Παπαοικονόμου για την σειρά “Αναστασία”

Η Μιρέλλα Παπαοικονόμου μίλησε, επίσης, για το σήριαλ “Αναστασία”, αναφέροντας πως “ήταν η πιο τολμηρή σειρά που έγραψα”.

Όσο για το πώς έγινε η επιλογή της Μυρτώς Αλικάκη, η ίδια περιέγραψε: “Ήταν πολύ αστεία ιστορία. Είχα γράψει ότι η Αναστασία είναι μοντέλο. Μου λέει ο Καλημέρης “φτιάξε ένα βίντεο και έλα να αποφασίσουμε ποια θα την κάνει”. Ήρθαν όλα τα καλά κορίτσια, ψηλές, θα μπορούσαν να είναι μοντέλα και κάναμε βίντεο. Το casting γινόταν πάντα στο σπίτι μου. Να μην είναι καθόλου αυτό που γίνεται στα γραφεία. Χτυπάει το κουδούνι και μπαίνει ένα κοριτσάκι, μικροκαμωμένο και ήθελε να παίξει ένα ρολάκι αν είχαμε. Τη γυρνάμε σε ένα βιντεάκι και φεύγει. Βλέπουμε ξανά τα βίντεο και λέω του Γιώργου “αυτή”, το ίδιο και αυτός. Τι πρόσωπο ήταν αυτό! Την άλλη μέρα πάω στον Καλημέρη το βίντεο με τις κοπέλες, και τις όμορφες και αυτό με την Αλικάκη, και του λέω “σας παρακαλώ αυτή θέλω”. Μου λέει “είσαι στα καλά σου; Αυτή είναι μισή μερίδα, πώς θα παίξει το μοντέλο; Παίρνεις την ευθύνη;” μου είπε. Αυτή η λέξη ήταν καθοριστική. “Ναι” του είπα”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα