Eurovision: “Δεν έχει ξαναγίνει!” – Το εύρημα της Ελλάδας που θα τρελάνει την Ευρώπη

Διαβάζεται σε 3'
Η Μαρίνα Σάττι
Η Μαρίνα Σάττι ΕΡΤ

Tο “Ζάρι” της Μαρίνας Σάττι, ο Φωκάς Ευαγγελινός και το εύρημα που θα εκτοξεύσει την Ελλάδα στη Eurovision 2024.

Μόνο απαρατήρητο δεν περνά το “Ζάρι”, το τραγούδι με το οποίο η Μαρίνα Σάττι θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό της Eurovision, τον ερχόμενο Μάιο.

Το τραγούδι χρειάστηκε… μόλις λίγα λεπτά για να διχάσει την Ελλάδα, με τους μισούς να αποθεώνουν το κομμάτι και τους υπόλοιπους να κάνουν λόγο για… τραγωδία.

Το “Ζάρι” είναι στην ελληνική γλώσσα, ενώ υπάρχουν και ορισμένες φράσεις στα αγγλικά.

Σημειώνεται ότι την καλλιτεχνική διεύθυνση της εμφάνισης της Μαρίνας Σάττι στη σκηνή της Eurovision έχει αναλάβει ο Φωκάς Ευαγγελινός, τη χορογραφία και το movement direction ο Mecnun Giasar (Majnoon), ο οποίος έχει συνεργαστεί με τη Madonna, τη Rosalia και τη Loreen, ενώ το art direction έχουν αναλάβει οι NMR.

Τέσσερις χορευτές θα πλαισιώνουν τη Μαρίνα Σάττι κατά τη διάρκεια της εμφάνισής της, στη σκηνή της Malmö Arena.

Ο Αντώνης Καρατζίκος, πρώην πρόεδρος του OGAE Ελλάδος, μίλησε το πρωί της Πέμπτης (14/3) για την συμμετοχή της Ελλάδας στη Eurovision 2024, αποκαλύπτοντας πως η ομάδα της Μαρίνας Σάττι ετοιμάζει…. μεγάλα πράγματα για τη σκηνή του διαγωνισμού.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στην τηλεόραση του Open, ο ειδικός σε θέματα που αφορούν τη Eurovision αναφέρθηκε στο εύρημα-μυστήριο του Φωκά Ευαγγελινού, ένα εύρημα που θα εκτοξεύσει την Ελλάδα ως το απόλυτο φαβορί

“Έχει να κάνει με το virality του βίντεο κλιπ… Θα γίνει εκτόξευση. Αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες μου για αυτό που στήνεται… Είναι επτασφράγιστο μυστικό.. Μιλάω με το περιβάλλον του Φωκά Ευαγγελινού, δεν ξέρουν ούτε αυτοί τι γίνεται… Οι πρόβες είναι ερμητικά κλειστές… Είναι ένα χορευτικό που βλέπουμε σε πανάκριβες περιοδείες μεγάλων καλλιτεχνών στο εξωτερικό. Οι πληροφορίες μου λένε ότι αυτό που θα γίνει επί σκηνής, δεν έχει ξαναγίνει ποτέ“, τόνισε ο Αντώνης Καρατζίκος.

Δείτε όσα αποκάλυψε στο παρακάτω βίντεο

Η Μαρίνα Σάττι για το “Ζάρι”

“Δεν ένιωθα έτοιμη, ήταν εκτός θέματος για μένα η Eurovision, είχα άλλα προβλήματα. Προσπαθούσα να τελειώσω έναν δίσκο και η πρώτη μου αντίδραση ήταν ότι αν δεν γίνει ούτε φέτος δεν θα γίνει ποτέ. Και πιστεύω ότι τώρα είναι η ώρα”, είπε η Μαρίνα Σάττι στην ΕΡΤ, σε ερώτηση για το πώς αισθάνθηκε όταν της έγινε η πρόταση να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη Eurovision.

Η ίδια θυμήθηκε ότι όταν της έγινε η πρόταση οδηγούσε και μοιράστηκε μία ιστορία για το πώς φτάσαμε στο “ZARI”.

“Όταν η ΕΡΤ ανακοίνωσε τη συμμετοχή μου, έστειλαν περίπου 200 τραγούδια και ιδέες, δεν ήταν όλα ολοκληρωμένα, κάποια ήταν στίχοι, άλλα ήταν μουσικές. Επικοινωνήσαμε με τους δημιουργούς των οποίων οι ιδέες μας άρεσαν περισσότερο βρεθήκαμε μαζί τους και τα πέντε τραγούδια έγιναν τρία […] Είναι 2-3 πράγματα που έπαιξαν ρόλο για να επιλέξουμε το συγκεκριμένο τραγούδι. Είπα στον εαυτό μου ότι έχεις μία ευκαιρία, 3 λεπτά. Ποιο θες να είναι το αποτύπωμα που θες να αφήσεις; Μία μπαλάντα ή ένα δυναμικό κομμάτι, να έχει ενέργεια, ταπεραμέντο; Και πάντα κατέληγα στο δεύτερο. Έτσι αποκλείσαμε τα πιο ‘μαλακά’ κομμάτια και σκεφτόμουν ότι αυτό πρέπει να παρουσιαστεί στη σκηνή”, είπε η Μαρίνα Σάττι.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα