Ο Γούντι Άλεν επιμένει πως δεν είναι παιδόφιλος στην πρώτη συνέντευξη μετά 30 χρόνια

Ο Γούντι Άλεν επιμένει πως δεν είναι παιδόφιλος στην πρώτη συνέντευξη μετά 30 χρόνια
Για πρώτη φορά, μετά 30 χρόνια ο Γούντι Άλεν έδωσε προσωπική συνέντευξη σε τηλεοπτικό δίκτυο για να μιλήσει για το βιβλίο που είχε ετοιμάσει, αλλά δεν κυκλοφόρησε ποτέ. Τα όσα είπε τον Ιούλιο του 2020 για το σκάνδαλο με την κόρη του Ντίλαν και τη σχέση του με την κόρη της Μια Φάροου προβλήθηκαν την Κυριακή 28/3. @2021 Evan Agostini/Invision/AP

Μετά το σάλο που ξέσπασε με την προβολή του docuseries 'Allen v. Farrow' και όσα αποκάλυψε η Ντίλαν Φάροου για την καταγγελία της κακοποίησης της από τον Γούντι Άλεν, το CBS αποφάσισε να προβάλει την πρώτη συνέντευξη του σκηνοθέτη έπειτα από 30 χρόνια.

Το CBS Sunday Morning είχε εξασφαλίσει συνέντευξη του Γούντι Άλεν τον Ιούλιο του 2020, στην οποία αναφερόταν σε όσα στην προ 29ετιας δίωξη του, για σεξουαλική κακοποίηση της 7χρονης -τότε- κόρης του Ντίλαν, που δεν προβλήθηκε ποτέ. Ήταν η πρώτη φορά που έθεσε εαυτόν ενώπιον δημοσιογράφου, για προσωπική συνέντευξη έπειτα από 30 χρόνια (μετά την εμφάνιση του στο 60 Minutes του CBS, το 1992). Ο λόγος είχε να κάνει με την προώθηση του βιβλίου του με τίτλο ‘Apropos of Nothing’, που επρόκειτο να εκδοθεί. Κάτι που επίσης δεν έγινε -η εκδοτική ακύρωσε την κυκλοφορία.

Ο Άλεν δεν ήθελε να έχει την παραμικρή σχέση με το ‘Allen v. Farrow’

Μετά το docuseries του ΗΒΟ με τίτλο ‘Allen v. Farrow‘, στο οποίο η Ντίλαν έδωσε στοιχεία που έως τώρα δεν είχε αποκαλύψει ποτέ για το τι έγινε μεταξύ εκείνης και του πατέρα της, το 1992, το CBS ‘ανέβασε’ τη συνέντευξη στη νέα υπηρεσία streaming που λέγεται Paramount+. Εκεί προβλήθηκε την ίδια μέρα (Κυριακή 28/3) και η συνέντευξη που είχε δώσει η Ντίλαν σε δημοσιογράφο του καναλιού, το 2018.

Το κανάλι ενημέρωσε ότι “η συνέντευξη που έγινε το περασμένο καλοκαίρι, στο πλαίσιο της ειδησεογραφίας που υπήρχε, θα προβληθεί τώρα με δεδομένο το ανανεωμένο ενδιαφέρον για την αντιπαράθεση που έχει προκύψει και αφορά το όνομα του σκηνοθέτη”.

Σημείωση: οι δημιουργοί του docuseries επιχείρησαν πολλάκις να εξασφαλίσουν τα σχόλια του Άλεν για τις καταγγελίες της Ντίλαν, χωρίς επιτυχία. Του απηύθυναν και ανοιχτή πρόσκληση, αφότου η αδελφή του -τελώντας χρέη υπεύθυνης επικοινωνίας του κατόχου Όσκαρ- χαρακτήρισε το περιεχόμενο του ‘Allen v. Farrow’ ως ‘αρνητική κριτική γεμάτη ψέματα’. Και πάλι δεν ανταποκρίθηκε.

Πιστεύω ότι πιστεύει πως έγιναν όσα λέει” επισημαίνει ο 85χρονος Άλεν, για τους ισχυρισμούς της κόρης του, περί κακοποίησης. “Ήταν καλό παιδί. Δεν πιστεύω πως έβγαλε από το μυαλό της όσα είπε ή ότι λέει ψέματα. Πιστεύει πως όντως συνέβησαν όσα λέει. Eίναι τόσο παράλογο, εν τούτοις η κηλίδα παραμένει μέχρι και σήμερα. Και ακόμα προτιμούν να προσκολλούνται αν όχι στην άποψη ότι κακοποίησαν την Ντίλαν, στην πιθανότητα ότι την κακοποίησα. Δεν υπάρχει κάτι άλλο που έχω κάνει στη ζωή μου, που να έχει παρερμηνευτεί όπως αυτό.

Δεν υπάρχει λογική στην κατηγορία. Γιατί δηλαδή, ένας άνδρας, ο οποίος είναι 57 χρόνων και δεν έχει κατηγορηθεί ποτέ για τίποτα στη ζωή του και βρίσκεται εν μέσω μιας φιλονικίας για τη διεκδίκηση της επιμέλειας, ξαφνικά πηγαίνει στο σπίτι της Μία (Φάροου) με ένα 7χρονο κορίτσι. Πίστευα πως η κατηγορία αυτή δεν θα προχωρούσε καν σε έρευνα”. Ε

ίπε πως θα ήθελε να μιλήσει στην Ντίλαν “εν τούτοις δεν έχουμε μιλήσει από τότε που έγινε η καταγγελία”. Δηλαδή, από το 1992. Οι αρχές τον είχαν απαλλάξει έπειτα από έρευνα, με την κατηγορία να επανέρχεται στο προσκήνιο στα μέσα του 2010 και να κορυφώνεται στην εποχή του #MeToo, το 2017.

Εξήγησε πως “δεν με νοιάζει, δεν με ενοχλεί και δεν με ενδιαφέρει τι σκέφτονται τύποι που κάθονται σπίτι τους και πόσο σίγουροι είναι ότι είμαι παιδόφιλος. Το αυτό ισχύει και για όσους με πιστεύουν και θεωρούν ότι είμαι ένας φανταστικός τύπος”.

Ο Άλεν είχε σχέσεις με τη Μία Φάροου -πρωταγωνίστρια σε 13 ταινίες του Άλεν- για μια δωδεκαετία. Δεν ζούσαν μαζί και δεν μοιράζονταν στο εκατό τοις εκατό τοις ζωές τους, με οικογενειακά δείπνα ή εκδρομές στα οποία μετείχαν όλα τα παιδιά. Η Φάροου είχε έξι παιδιά (τρία βιολογικά και τρία υιοθετημένα) όταν έγινε ζευγάρι με τον Άλεν. Στην πορεία απέκτησε και άλλα, ένα βιολογικό με τον σκηνοθέτη που πήρε την επιμέλεια άλλων δυο υιοθετημένων παιδιών της συντρόφου του. Μεταξύ τους ήταν η Ντίλαν.

Ο Άλεν και η σχέση του με την Σουν Γι

Σε ό,τι αφορά τα παιδιά που μεγάλωνε η Φάροου, πριν τη σχέση της με τον Άλεν, μεταξύ τους ήταν η Σουν Γι, με την οποία έκανε σχέσεις ο σκηνοθέτης και αργότερα παντρεύτηκε. Είναι ακόμα μαζί (23 χρόνια αργότερα) και μεγαλώνουν δυο κορίτσια που είναι φοιτήτριες. “Το γεγονός ότι υιοθετήσαμε δυο κορίτσια αποδεικνύει την αθωότητα μου. Δεν δίνεις δυο μωρά σε κάποιον που πιστεύεις πως είναι παιδόφιλος”.

Μιλώντας για την Σουν Γι και το σοκ για τη Φάροου, ο Άλεν εξήγησε πως “το τελευταίο πράγμα στον κόσμο που θέλει κανείς είναι να πληγώνει τα συναισθήματα κάποιου άλλου. Αυτό που θέλαμε να κάνουμε με την Σουν Γι ήταν να δημοσιοποιήσουμε τη σχέση μας. Δεν νιώσαμε ποτέ ότι αυτό δεν ήταν το πιο φυσιολογικό πράγμα στον κόσμο. Η σχέση μας εξελίχθηκε προοδευτικά. Δεν ήταν ότι βγήκαμε ένα βράδυ και τη φίλησα”.

Όταν έγιναν ζευγάρι, ο Άλεν ήταν 56 χρόνων και η Σουν Γι 21, πρωτοετής στο κολέγιο. Διευκρίνισε ότι “η διαφορά ηλικίας δεν ήταν κάτι ασυνήθιστο για εμένα, υπό την έννοια ότι στις ταινίες μου συχνά παρουσίαζα σχέσεις μεταξύ μεγάλων σε ηλικία ανδρών, με πολύ νεαρότερα κορίτσια. Ήταν ασυνήθιστο για τις προσωπικές μου σχέσεις. Εκ των πολλών γυναικών με τις οποίες βγήκα στη ζωή μου, όλες ήταν σε κατάλληλη ηλικία όπως θα έλεγε η αστυνομία. Η Ντάιαν Κίτον, η Μία Φάροου, η πρώτη μου σύζυγος Λουίζ Λέιζερ. Η Σουν Γι ήταν κάτι ασυνήθιστο.

Αν μου λέγατε πως θα καταλήξω παντρεμένος και ευτυχισμένος στο γάμο μου, με μια Ασιάτισσα γυναίκα τόσο μικρότερο σε ηλικία από εμένα, που δεν δούλευε στη showbiz θα έλεγα οι πιθανότητες είναι απεροελάχιστες. Δεν θα πίστευα πως θα μπορούσαμε να περάσουμε καλά. Αλλά αυτό συνέβη. Αυτή είναι η πιο ‘βαθιά’ σχέση που έκαναν ποτέ στη ζωή μου”.

Το γεγονός ότι η Σουν Γι ήταν κόρη της Φάροου δεν τον σταμάτησε ποτέ, σε κανένα σημείο “γιατί δεν κοιμήθηκα ποτέ στο σπίτι της Μία όσα χρόνια ήμασταν μαζί. Είχαμε σχέση, αλλά δεν θα γινόταν ποτέ γάμος και από ένα σημείο και έπειτα ήταν μια βολική σχέση”. Η αποκάλυψη έγινε όταν μια μέρα η Φάροου βρήκε στο διαμέρισμα του Άλεν γυμνές φωτογραφίες της Σουν Γι “και υποχρεωθήκαμε να προχωρήσουμε σε ανακοίνωση, χωρίς να είμαστε έτοιμοι να το κάνουμε”.

Ο Άλεν αναφέρθηκε και στους ηθοποιούς που κράτησαν τις αποστάσεις τους από εκείνον, μετά το σκάνδαλο. Λίστα που περιλαμβάνει ονόματα όπως ο Κόλιν Φερθ, η Μίρα Σορβίνο και η Κέτι Ουίνσλετ. Δήλωσαν πως μετανιώνουν που δούλεψαν με τον Άλεν. Ο Τιμοτέ Σαλαμέ και η Ρεμπέκα Χολ που πρωταγωνίστηκαν στο “A Rainy Day in New York” είχαν δώσει τους μισθούς τους σε φιλανθρωπικά ιδρύματα. Το Amazon είχε πάρει τα δικαιώματα προβολής, αλλά τα εγκατέλειψε το 2018, όταν η κατηγορία της Ντίλαν προς τον πατέρα της έγινε πάλι πρωτοσέλιδο.

Για όσους ηθοποιούς τον αποφεύγουν είπε πως “είχαν καλή πρόθεση, αλλά και ηλίθια. Αυτό που έκαναν ήταν να διώξουν έναν απόλυτα αθώο άνθρωπο και να στηρίξουν ένα ψέμα”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα