Ουκρανία: Εκτός Eurovision η Alina Pash – Κατηγορήθηκε ότι τραγούδησε στη Ρωσία

Ουκρανία: Εκτός Eurovision η Alina Pash – Κατηγορήθηκε ότι τραγούδησε στη Ρωσία
Alina Pash printscreen

Ακυρώθηκε η συμμετοχή της Ουκρανίας στη Eurovision 2022. Η τραγουδίστρια κατηγορήθηκε ότι έχει πραγματοποιήσει εμφανίσεις σε ρωσικά εδάφη.

Εκτός Eurovision η Alina Pash. Μέσα από ανακοίνωσή της στο Instagram, ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από την εκπροσώπηση της Ουκρανίας!

“Δεν μου αρέσει αυτός ο διαδικτυακός πόλεμος και το μίσος. Ο κύριος πόλεμος είναι οι ξένοι που ήρθαν στη χώρα μου το 2014. Δεν θέλω να είμαι μέρος αυτής της βρόμικης ιστορίας. Με βαριά καρδιά, αποσύρομαι ως εκπρόσωπος της Ουκρανίας στη Eurovision. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι με στήριξαν και με βοήθησαν, όλους όσοι δεν κουτσομπόλεψαν, άκουσαν το τραγούδι μου και κατάλαβαν το μήνυμά μου. Ευχαριστώ! Η ιστορία συνεχίζεται μαζί σας και είναι στο χέρι μας να αποφασίσουμε πώς θα καταλήξει.”

Τις προηγούμενες ημέρες υπήρξαν σφοδρές κατηγορίες ότι η Alina Pash έδωσε πλαστά έγγραφα, όταν της ζητήθηκε να αποδείξει ότι δεν πάτησε σε ρωσικό έδαφος και στην Κριμαία. Η ίδια η τραγουδίστρια αρνήθηκε σθεναρά τις κατηγορίες, ωστόσο το κρατικό κανάλι διέταξε περαιτέρω έρευνα γύρω από το ζήτημα. Μάλιστα, η Svetlana Ostapa, πρόεδρος του εποπτικού συμβουλίου του UA:PBC, δήλωσε χθες ότι θα πραγματοποιηθεί έκτακτη συνεδρίαση για να παρθούν αποφάσεις αναφορικά με τη συμμετοχή της Alina Pash. Σε αυτή τη συνάντηση, θα συζητηθεί και η συμμετοχή της Ουκρανίας στο διαγωνισμό γενικά.

Ο Mykola Chernotytskyi, πρόεδρος του ΔΣ του UA:PBC, δήλωσε χθες ότι Είμαι ευγνώμων προς την Υπηρεσία Φύλαξης Ουκρανικών Συνόρων για τη γρήγορη απάντηση. Μιλήσαμε με τον υπεύθυνο σήμερα, και μας απάντησε ότι ο Κρατικός Ραδιοτηλεοπτικός Φορέας θα λάβει επίσημη απάντηση μέχρι τις 11. Ο οργανωτική επιτροπή θα συσκεφθεί το απόγευμα, και η Alina Pash θα είναι παρούσα, ώστε να ληφθούν οι σωστές αποφάσεις.

Επίσης, ως πρόεδρος του ΔΣ, θα ζητήσω τη διεξαγωγή έρευνας για τα πλαστά έγγραφα που έλαβε ο Φορέας. Κατά τη γνώμη μου, η πλαστογραφία δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μέσο για να εκπροσωπήσει την Ουκρανία στη Eurovision.

Ο Κρατικός Ραδιοτηλεοπτικός Φορέας δεν είναι το αρμόδιο όργανο να ελέγξει την εγκυρότητα των εγγράφων. Προχωρούμε με βάση την καλή πίστη. Οι καλλιτέχνες μας έδωσαν πιστοποιητικό από την Υπηρεσία Φύλαξης Ουκρανικών Συνόρων. Ήδη δημοσιεύσαμε τα έγγραφα την Κυριακή, και υπάρχει η φόρμα και η διεύθυνση. Το άτομο που το υπέγραψε στα αλήθεια δουλεύει εκεί ως υπεύθυνος. Νομίζω πως οι ιθύνοντες της πλαστογραφίας των εγγράφων αυτών πρέπει να λογοδοτήσουν αφότου διαλευκανθεί η υπόθεση.

Η Οργανωτική Επιτροπή θα αποφασίσει για την παραμονή μας (σ.σ. στο διαγωνισμό). Επομένως, σε αυτή την περίπτωση, θα περίμενα την απόφαση της Οργανωτικής Επιτροπής”.

Όπως γράφει ο OGAEGREECE, η συνάντηση αυτή θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, στις 12 το μεσημέρι. Ένα από τα θέματα που θα συζητηθούν, είναι η συμμετοχή της χώρας στη Eurovision γενικά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα