Τηλεκαραντίνα: Θρησκευτικές σειρές και οσκαρικές ταινίες τη Μεγάλη Εβδομάδα

Τηλεκαραντίνα: Θρησκευτικές σειρές και οσκαρικές ταινίες τη Μεγάλη Εβδομάδα
Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ Carlton International Media Limited

Πάνω από 25 αξιόλογες σειρές και ταινίες θα προβληθούν τη Μεγάλη Βδομάδα στην τηλεόραση, από τη Μεγάλη Δευτέρα έως και την Κυριακή του Πάσχα.

Πλήθος από αξιόλογες σειρές και ταινίες θα προβληθούν τη Μεγάλη Εβδομάδα στην τηλεόραση και θα μας κρατήσουν συντροφιά τις μέρες της καραντίνας, αφού ούτως ή άλλως το Πάσχα θα είναι αλλιώτικο φέτος, λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Τα ελληνικά τηλεοπτικά κανάλια εντάσσουν αυτή τη βδομάδα στο πρόγραμμά τους θρησκευτικές σειρές, που σχετίζονται με τα πάθη του Ιησού και την ιστορία του χριστιανισμού, ενώ επιλέγουν και αρκετές οσκαρικές ταινίες που σημάδεψαν τον κινηματογράφο.

Οι επιλογές είναι πολλές και ποικίλες, ενώ καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα ειδών από τη Μεγάλη Δευτέρα έως και την Κυριακή του Πάσχα. Δείτε παρακάτω τις σειρές και τις ταινίες που θα δούμε αυτή τη βδομάδα στους τηλεοπτικούς μας δέκτες:

Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ Carlton International Media Limited

Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ

Η πιo κοσμαγάπητη και μεγαλoπρεπής θρησκευτική παραγωγή στηv ιστoρία της τηλεόρασης, «Ο Iησoύς από τη Ναζαρέτ» είvαι έvα oγκώδες και oλoκληρωμένο έργο, σκηνοθετημένο με μαεστρία και απλότητα απo τov κoρυφαίo δημιoυργό Φράvκo Τζεφιρέλι. Ο Ιταλός σκηvoθέτης απέδωσε με ευλάβεια και θρησκευτική πρoσήλωση τα Πάθη τoυ Κυρίoυ, αvαπαριστώvτας τα γεγovότα με πίστη στις Γραφές και απόλυτο σεβασμό στην ιερότητα του θέματος. Ο σπουδαίος Ιταλός σκηνοθέτης πραγματοποίησε τα γυρίσματα στoυς αυθεvτικoύς χώρoυς και χρησιμoπoίησε έvα εξαιρετικό επιτελείο ηθοποιώv όπως ο Σερ Λόρεvς Ολίβιε, η εκφραστική Αvv Μπάvκρoφτ, η πανέμορφη Ολίβια Χάσεϊ, ο Άντονι Κουίv, ο Μάικλ Γιoρκ και φυσικά ο εξαϋλωμένος Ρόμπερτ Πάoυελ με τo θεϊκό γαλαvό βλέμμα – τέλεια επιλoγή για τov ρόλο του Ιησού.

Πού και πότε: ΑΝΤ1, Μεγάλη Τετάρτη έως Μεγάλο Σάββατο στις 20:45

Η Βίβλος

Η ιστορία που όλοι γνωρίζουμε σε μια κορυφαία παράγωγη με λαμπερούς πρωταγωνιστές, έχοντας μια διαφορετική σκηνοθετική προσέγγιση με εντυπωσιακές σκηνές και σεκάνς, ενώ τα αριστουργηματικά εφέ κόβουν την ανάσα και κρατάνε αμείωτο το ενδιαφέρον του τηλεθεατή. Η μίνι σειρά βασίζεται στην τελευταία αναθεωρημένη έκδοση της Βίβλου και καλύπτει όλα όσα έχουν συμβεί από τη «Γένεση μέχρι την Αποκάλυψη» σε μία μεγάλη και ολοκληρωμένη αφήγηση. Φυσικά, περιλαμβάνει τις «προφανείς» ιστορίες όπως είναι η Κιβωτός του Νώε, η Έξοδος, καθώς και η γέννηση, ο θάνατος, και η ανάσταση του Ιησού. Οι ιστορίες των πρώτων πέντε ωρών της σειράς προέρχονται από την Παλαιά Διαθήκη, ενώ των υπόλοιπων πέντε από την Καινή.

Πού και πότε: ΑΝΤ1, Μεγάλη Τετάρτη έως Μεγάλη Παρασκευή στις 23:00

Η Βίβλος ΑΝΤ1

Οι Άθλιοι

Το κλασικό ομώνυμο μυθιστόρημα του Βίκτωρος Ουγκώ Les Misérables (Οι Άθλιοι) μεταφέρεται στη μικρή οθόνη από το BBC ως μίνι δραματική σειρά 6 επεισοδίων. Η πλοκή, μας μεταφέρει στη Γαλλία του 19oυ αιώνα, όπου ο Γιάννης Αγιάννης, ένας άνδρας που έχει διαπράξει μια σειρά κλοπών προκειμένου να επιβιώσει, αφήνεται ελεύθερος ύστερα από 19 χρόνια και προσπαθεί να επανενταχθεί στην κοινωνία. Προκειμένου να αφήσει πίσω του το στίγμα του πρώην κατάδικου και έχοντας βάλει στόχο την κοινωνική αναγνώριση, οδηγείται σε πράξεις που προκαλούν πολλαπλές συνέπειες τόσο στον ίδιο όσο και στα αγαπημένα του πρόσωπα. Οι ιστορίες τους συγκρούονται και καθώς η επαναστατική βία αναφλέγεται στους δρόμους του Παρισιού, ο Γιάννης Αγιάννης αρχίζει ένα επικό ταξίδι προς την αποδοχή, την λύτρωση και την αγάπη.

Πότε και πού: Mega, Μεγάλη Δευτέρα έως Μεγάλη Τετάρτη στις 21.00

Ο Κόμης Μόντε Κρίστο

Ο Έντμοντ Νταντές, ένας τίμιος και φιλήσυχος νεαρός ναυτικός, ετοιμάζεται να παντρευτεί την όμορφη Μερσέντες. Όμως δε θα προλάβει, αφού θα πέσει θύμα σκευωρίας, που έστησε ο μέχρι τότε φίλος του Φερνάν, για να κάνει δική του τη Μερσέντες. Έγκλειστος πια στη διαβόητη φυλακή του νησιού Σατό Ντιφ, εκτίει την άδικη ποινή του, που διαρκεί δεκατρία ολόκληρα χρόνια. Στο διάστημα αυτό, αλλάζουν οι απόψεις του για τη ζωή και τους ανθρώπους. Η εντιμότητά του δίνει τη θέση της στη δίψα για εκδίκηση όλων εκείνων που τον αδίκησαν και τον πρόδωσαν. Σύντομα θα καταφέρει να αποδράσει, και μεταμορφωμένος πια στον μυστηριώδη ευπατρίδη Κόμη Μόντε Kρίστο, αρχίζει να βάζει σε εφαρμογή το πολυμήχανο σχέδιό του. Το μόνο που χρειάζεται είναι να βρει έναν τρόπο για να εισχωρήσει στη γαλλική αριστοκρατία.

Πού και πότε: Alpha, Μεγάλη Δευτέρα στις 21:50

Οι Δέκα Εντολές

Σε σκηνοθεσία Ρόμπερτ Ντόρνχελμ και σενάριο Ρον Χάντσινσον. Με γυρίσματα στην Αίγυπτο και τη Χερσόνησο του Σινά, η σειρά προτάθηκε για τρία βραβεία EMMY, ενώ απέσπασε θερμές κριτικές για τα εντυπωσιακά εφέ και τις ερμηνείες. Όταν ένας μάντης προφητεύσει την έλευση ενός νέου βασιλιά, ο Φαραώ της Αιγύπτου δίνει εντολή να εξαφανιστούν όλα τα νεογέννητα αγόρια της χώρας, για να σώσει το θρόνο του. Ο Μωυσής, γεννημένος από μια οικογένεια σκλάβων, καταφέρνει να διαφύγει τον όλεθρο μέσα σε ένα καλάθι που θα το περιμαζέψουν από το ποτάμι οι υπηρέτριες του παλατιού. Χωρίς ανάμνηση της πραγματικής του οικογένειας, μεγαλώνει ως πρίγκιπας, μέχρι που έρχεται αντιμέτωπος με το πεπρωμένο του: να βοηθήσει με κάθε κόστος τον λαό του να μεταβεί στη «Γη της Επαγγελίας».

Πού και πότε: Μεγάλη Πέμπτη και τη Μεγάλη Παρασκευή στις 22:00

Το Βασίλειο της Φωτιάς

Αμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Ρομπ Μπόουμαν με τους: Μάθιου ΜακΚόναχι, Κρίστιαν Μπέιλ, Ιζαμπέλα Σκορούπκο. Το 2020 μ.Χ. εκατομμύρια δράκοντες έχουν αφανίσει το ανθρώπινο γένος. Ελάχιστοι επιζώντες στη Βόρεια Αγγλία συγκρούονται με μια ομάδα πολεμιστών, ο αρχηγός της οποίας ισχυρίζεται ότι μπορεί να εξολοθρεύσει τους δράκοντες.

Πού και πότε: Alpha, Μεγάλη Τρίτη στις 21:50

Βασιλιάς Αρθούρος

Ο επικός θρύλος του Αρθούρου και των Ιπποτών της Στρογγυλής Τραπέζης σε μια καινούρια εκδοχή, βασισμένη για πρώτη φορά στα αληθινά ιστορικά γεγονότα! Οι Ιππότες του Κάμελοτ με τις αστραφτερές πανοπλίες, η γοητευτική και θαρραλέα Γκουίνεβιρ και ο μυστηριώδης μάγος Μέρλιν αποκτούν μια νέα διάσταση στη συναρπαστική υπερπαραγωγή του Τζέρι Μπρουκχάιμερ.

Πού και πότε: Alpha, Μεγάλη Τρίτη στις 00:00

Οι Υπηρέτριες

Βασισμένη στο ομότιτλο μυθιστόρημα, που βρέθηκε για πολύ καιρό στη πρώτη θέση της λίστας των New York Times. Το μυθιστόρημα βασίζεται σε πραγματικές ιστορίες απάνθρωπης εκμετάλλευσης αφρο-αμερικανίδων γυναικών που εργάζονταν σε σπίτια πλούσιων λευκών στις αρχές του 1960. Σύντομα, ακολούθησε η ταινία από τον Τέιτ Τέιλορ, σκηνοθέτη και φίλο της συγγραφέα Κάθριν Στόκετ, οδηγώντας στα Όσκαρ τόσο αυτήν την απίστευτη ιστορία, όσο και το εξαίρετο καστ που ενσαρκώνει τους χαρακτήρες. Υπήρξε υποψήφια για Καλύτερη Ταινία, α’ και β’ Γυναικείου ρόλου, ενώ η συγκλονιστική ερμηνεία της Οκτάβια Σπένσερ σάρωσε κυριολεκτικά όλες τις βραβεύσεις διεθνώς (Όσκαρ®, Χρυσή Σφαίρα, BAFTA, και πλήθος άλλων κινηματογραφικών ενώσεων).

Πού και πότε: Alpha, Μεγάλη Τετάρτη στις 23:50

Θρύλοι Του Πάθους

Οι “Θρύλοι του πάθους” είναι μια ταινία για τους νοσταλγούς του παλιού χολυγουντιανού σινεμά, αφού σε παραπέμπει σαφώς στο “‘Οσα παίρνει ο άνεμος”. Πρόκειται για ένα οικογενειακό έπος, δραματικό, ένας ύμνος στη φύση και στο πνεύμα των πιονιέρων. Το σενάριο της ταινίας στηρίζεται στην ομώνυμη νουβέλα του Τζιμ Χάρισον και καταφέρνει να μας μεταφέρει το τυχοδιωκτικό πνεύμα που επικρατούσε στις αρχές του 20ού αιώνα, επεκτείνοντας τη δράση σε διάφορα σημεία της υφηλίου. Το αξιόλογο καστ της ταινίας δίνει τρομερές ερμηνείες με πρώτη και καλύτερη αυτή του ‘Αντονι Χόπκινς.

Πού και πότε: Mega, Μεγάλη Τρίτη στις 23:30

Saints & Strangers

Μια μίνι σειρά δυο επεισοδίων με την υπογραφή του National Geographic για την ίδρυση της Αμερικής, εξιστορώντας τις δοκιμασίες και την ταλαιπωρία 102 ανθρώπων (άνδρες, γυναίκες και παιδιά) που επιβιβάστηκαν στο “Mayflower” με προορισμό… το άγνωστο. Καταγράφει την αληθινή ιστορία των πρώτων αποίκων της Αμερικής καθώς και την πρώτη Ημέρα των Ευχαριστιών το 1621. Ένα βασανιστικό ταξίδι από την Αγγλία στην Αμερική με την ελπίδα για επιβίωση από το σκληρό κλίμα, τις κακουχίες και τις «ντόπιες» δυσκολίες.

Πού και πότε: Mega, Μεγάλη Πέμπτη και Μεγάλη Παρασκευή στις 23:10

Γκλόρι, ο δρόμος για τη δόξα

Το “Γκλόρι, ο δρόμος για τη δόξα” είναι μια ταινία που αφηγείται μια αληθινή ιστορία: Στις 18 Ιουλίου του 1863, σε μια παραλία κοντά στο Τσάρλεστον της Νότιας Καρολίνας, το 54ο Σύνταγμα Πεζικού της Μασαχουσέτης προσπάθησε να καταλάβει ένα απόρθητο οχυρό των Νοτίων. Οι μαύροι εθελοντές δεν πολεμούσαν μόνο για τη νίκη, αλλά και για την ίδια την ελευθερία τους. Η ηρωική τους δράση έκανε τους Βορείους να πάψουν να βλέπουν με προκατάληψη τους μαύρους και συντέλεσε στην κατάταξη 180 χιλιάδων μαύρων. Αφηγείται, όμως, και την αληθινή ιστορία του νεαρού συνταγματάρχη Ρόμπερτ Γκουντ Σο, προνομιούχου Βοστωνέζου, βραχμάνου και ιδεαλιστή, διοικητή του νεοσχηματισμένου 54ου Συντάγματος Πεζικού εθελοντών της Μασσαχουσέτης, της πρώτης μονάδας που στις τάξεις της είχε και μαύρους στρατιώτες. Η ταινία τιμήθηκε με τρία ‘Οσκαρ: φωτογραφίας, ηχοληψίας και δεύτερου αντρικού ρόλου (ο Ντένζελ Ουάσινγκτον).

Πότε και πού: Mega, Μεγάλη Τετάρτη στις 23:45

Νώε

Υποψήφια για Xρυσή Σφαίρα με τους Ράσελ Κρόου, Τζένιφερ Κόνελυ και Άντονυ Χόπκινς, η ταινία πραγματεύεται την κλασική ιστορία του Νώε που είναι ο εκλεκτός του Θεού για να φτιάξει την Κιβωτό λίγο πριν την καταστροφική πλημμύρα. Εξαιρετικές ερμηνείες και συγκινησιακή ατμόσφαιρα με έντονο το θρησκευτικό στοιχείο.

Πού και πότε: Open, Μεγάλη Δευτέρα στις 20:50

Βαβέλ

Μια αριστουργηματική δραματική ταινία με επίκεντρο τον άνθρωπο, τα πάθη και τις αδυναμίες του. Είναι βραβευμένη με Όσκαρ πρωτότυπης μουσικής και κέρδισε και το βραβείο Χρυσής Σφαίρας για την καλύτερη δραματική ταινία. Πρωταγωνιστούν ο Μπραντ Πίτ και η Κέιτ Μπλάνσετ. Η τραγωδία χτυπάει ένα ζευγάρι ενω κάνουν διακοπές στην έρημο του Μαρόκου, σε μια ιστορία που αλληλεπιδρά με άλλες τέσσερεις οικογένειες.

Πού και πότε: Open, Μεγάλη Δευτέρα στις 23:45

Ο Κύκλος Των Χαμένων Ποιητών

Η κλασσική ταινία με τον αγαπημένο Ρόμπιν Γουίλιαμς στον ρόλο του καθηγητή αγγλικής φιλολογίας Τζον Κίτινγκ, ο οποίος διδάσκει στους μαθητές του πώς μπορούν να αποκτήσουν μια ευτυχισμένη και γεμάτη ζωή. Η ποίηση δεν υπάρχει μόνο στα βιβλία αλλά κυρίως στην ίδια την ζωή. Η ταινία κέρδισε Όσκαρ καλύτερου σεναρίου.

Πού και πότε: Open, Μεγάλη Τρίτη στις 22:30

Braveheart

Η επική ιστορική ταινία των πέντε Όσκαρ με πρωταγωνιστή τον Μελ Γκίμπσον σε μια αληθινή ιστορία με υπόβαθρο την αγάπη και την ελευθερία. Πρόκειται για μία υπερπαραγωγή όπου ο Σερ Ουίλιαμ Ουάλας(Μελ Γκίμπσον) ξεκινά μια επανάσταση ενάντια στον βασιλιά Έντουαρντ Ι της Αγγλίας.

Πότε και πού: Open, Μεγάλη Τετάρτη στις 20:50

Ο Άνθρωπος Της Βροχής

Η ταινία έχει κερδίσει 4 Όσκαρ με τον Ντάστιν Χόφμαν να κερδίζει το Όσκαρ καλύτερης ερμηνείας. Ο Τομ Κρουζ πρωταγωνιστεί ως ένας ιδεαλιστής τυχοδιώκτης του οποίου η ζωή αλλάζει για πάντα όταν ανακαλύπτει ότι έχει έναν μεγαλύτερο αδερφό ο οποίος είναι αυτιστικός. Μία αριστουργηματική ταινία που τιμά τη διαφορετικότητα και την αγάπη.

Πού και πότε: Open, Μεγάλη Πέμπτη στις 10:00

Μπεν-Χουρ

Η νεώτερη έκδοση της επικής ταινίας σε α’ τηλεοπτική προβολή. Πρωταγωνιστούν οι Τζακ Χιούστον, Τόμπι Κέμπελ, Ροντρίγκο Σαντόρο. Ο Ιούδας Μπεν-Χουρ, ένας πρίγκιπας που κατηγορείται αδίκως για προδοσία από τον υιοθετημένο αδελφό του, αξιωματικό του ρωμαϊκού στρατού, επιστρέφει στην πατρίδα του μετά από χρόνια στη θάλασσα για να ζητήσει εκδίκηση, αλλά βρίσκει λύτρωση.

Πού και πότε: Open, Μεγάλη Πέμπτη στις 21:00

Hachiko: Η Ιστορία Ενός Σκύλου

Η συγκινητική ιστορία ενός σκύλου, του Hachiko, που έγινε σύμβολο αφοσίωσης και πίστης. Πρωταγωνιστεί ο Ρίτσαρντ Γκιρ ως Πάρκερ Γουίλσον. Ενσαρκώνει έναν μεσήλικα καθηγητή κολεγίου που βρίσκει εγκαταλειμμένο ένα πανέμορφο, αδέσποτο σκυλάκι, σπάνιας ράτσας, σε έναν σταθμό τρένου. Χωρίς δεύτερη σκέψη το παίρνει σπίτι του, με την πρόθεση να βρει το αφεντικό του και να το επιστρέψει. Παρά τις προσπάθειες του όμως κανένας δεν αναζητά τον σκύλο και έτσι ο Πάρκερ αποφασίζει να τον κρατήσει. Τον ονομάζει Χάτσικο και μια όμορφη σχέση αγάπης ξεκινά σε μία ιστορία που μας δείχνει τι σημαίνει αληθινή αγάπη και αφοσίωση.

Πού και πότε: Open, Μεγάλη Παρασκευή στις 17:00

Ο Υιός Του Θεού

Πρωταγωνιστούν οι Ντιόγκο Μοργκάντο, Άμπερ Ρόουζ Ρίβα, Γκρέγκ Χίκς. Μια ταινία θρησκευτικού περιεχομένου που μας μεταφέρει την κατάνυξη των ημερών. Βλέπουμε όλη την ζωή του Ιησού από την ταπεινή του Γέννηση, την Σταύρωση του και την Ανάσταση του.

Πού και πότε: Open, Μεγάλη Παρασκευή στις 21:30

Το Εξπρές Του Μεσονυχτίου

Το σενάριο της ταινίας βασίζεται στην αληθινή ιστορία του Aμερικανού φοιτητή Μπίλι Χέις, που την προσάρμοσε για την οθόνη ο σεναριογράφος (και σκηνοθέτης ταινιών όπως το “Πλατούν” και το “JFK”) ‘Ολιβερ Στόουν. “Το εξπρές του μεσονυχτίου” αφηγείται με ρεαλισμό, ένταση και (όπου χρειάζεται) ωμότητα τον εφιάλτη των τουρκικών φυλακών και ήταν υποψήφιο για τα ‘Οσκαρ καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας και δεύτερου αντρικού ρόλου, ενώ χάρισε στον ‘Ολιβερ Στόουν το ‘Οσκαρ σεναρίου και στον Τζόρτζιο Μόροντερ το ‘Οσκαρ μουσικής.

Πού και πότε: Mega, Μεγάλη Δευτέρα στις 23:30

Η Άλλη Ερωμένη Του Βασιλιά

Μια καθηλωτική και αισθησιακή ιστορία, γεμάτη ρομαντισμό, πόθο, ίντριγκες, προδοσίες, συνωμοσίες. Η ταινία αφηγείται μία ιστορία ίντριγκας, πάθους και προδοσίας τοποθετημένη χρονικά σε μία καθοριστική στιγμή για την Ευρωπαϊκή Ιστορία. Οι δύο πανέμορφες αδελφές Άνι και Μαίρη, οδηγημένες από την τυφλή φιλοδοξία της οικογένειάς τους, συναγωνίζονται για μία θέση στην καρδιά του παθιασμένου Βασιλιά Ερρίκου του VIII. Η ταινία είναι βασισμένη στο best seller μυθιστόρημα της Φιλίπα Γκρέγκορι.

Πού και πότε: Star, Μεγάλη Τρίτη στις 23:45

Η Έξοδος: Θεοί και Βασιλιάδες

Ένας αξιοσημείωτα θαρραλέος άνδρας, δεν θα διστάσει να τα βάλει με μια από τις πιο ισχυρές αυτοκρατορίες της Ιστορίας, οδηγώντας 400.000 σκλάβους ένα βήμα πιο κοντά στη λύτρωση τους. Απέναντί του θα έχει να αντιμετωπίσει την ισχυρή αντίσταση του Φαραώ της Αιγύπτου, Ραμσή. Μωυσής και Ραμσής γεννήθηκαν μαζί, μεγάλωσαν σαν αδέρφια και γαλουχήθηκαν σαν πρίγκιπες, όμως στην πορεία οι δρόμοι τους χώρισαν. Τώρα, καθώς η Αίγυπτος καλείται να αντιμετωπίσει μια από τις πιο ισχυρές φυσικές καταστροφές όλων των εποχών, οι δυο ηγέτες θα συγκρουστούν αμετάκλητα. Ο βραβευμένος με Χρυσή Σφαίρα, και τρεις φορές υποψήφιος για Όσκαρ, σκηνοθέτης του «Μονομάχου», Ρίντλεϊ Σκοτ, επιστρέφει με μια επική κινηματογραφική περιπέτεια γεμάτη, τελευταίας τεχνολογίας, οπτικά εφέ και αμίμητες τρισδιάστατες αναπαραστάσεις.

Πού και πότε: Star, Μεγάλη Τετάρτη στις 21:00

Σιωπή

Η ταινία διηγείται την ιστορία δύο Πορτογάλων Ιεραποστόλων του 17ου αιώνα, που αναλαμβάνουν να φέρουν εις πέρας ένα ριψοκίνδυνο ταξίδι στην Ιαπωνία προκειμένου να αναζητήσουν τον αγνοούμενο μέντορα τους Πατέρα Φερέιρα και να διαδώσουν την αλήθεια του Χριστιανισμού. Η ταινία βασίζεται στο βραβευμένο μυθιστόρημα του Σιουσάκου Έντο το 1966 και εξετάζει το πνευματικό και θρησκευτικό ερώτημα περί της σιωπής του Θεού μπροστά στον ανθρώπινο πόνο. Ο Σκορτσέζε ξεκίνησε να δουλεύει το σενάριο με τον Τζέι Κοκς στα τέλη της δεκαετίας του 1980. Πρόκειται για τη 2η κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου καθώς υπάρχει και η ιαπωνική ταινία του 1971 από τον Μασαχίρο Σινόντα.

Πού και πότε: Star, Μεγάλη Πέμπτη στις 21:00

Lion

Ο 5χρονος Σαρού ζει σε ένα απομακρυσμένο χωριό της Ινδίας, μέλος μιας φτωχής οικογένειας. Με τον μεγαλύτερο αδελφό του περιπλανιούνται καθημερινά στην προσπάθειά τους να κερδίσουν το φαγητό της κάθε μέρας. Σε μία από αυτές τις αναζητήσεις, τα δύο αδέλφια θα χαθούν και ο μικρός Σαρού θα βρεθεί σε ένα τρένο, 1600 χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι του με προορισμό την Καλκούτα. Μετά από μεγάλες περιπέτειες και ταλαιπωρίες ο Σαρού θα καταλήξει στο ορφανοτροφείο και εκεί θα υιοθετηθεί από ένα ζευγάρι Αυστραλών. Είκοσι χρόνια μετά ο Σαρού ζει σε μια αγαπημένη οικογένεια στην Αυστραλία. Η ζωή του κυλάει όμορφα με την αγαπημένη του και μια λαμπρή επαγγελματική καριέρα να τον περιμένει. Όμως ενώ όλα φαίνεται να πηγαίνουν καλά, ο Σαρού έχει ένα κενό και αισθάνεται πως για να μπορέσει να συνεχίσει τη ζωή του θα πρέπει να βρει τον τόπο καταγωγής του και την βιολογική του οικογένεια. Χωρίς να έχει κανένα στοιχείο, πέρα από κάποιες μνήμες αλλά και χωρίς να μπορεί να μοιραστεί με κανέναν το στόχο του, ο Σαρού βρίσκει τη βοήθεια, που χρειάζεται στην τεχνολογία, στο Google Earth… Η ταινία ήταν υποψήφια για Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας, Β΄Ανδρικού Ρόλου, Β΄Γυναικείου Ρόλου, Διασκευασμένου Σεναρίου, Καλύτερης Μουσικής.

Πού και πότε: Star, Μεγάλη Παρασκευή στις 21:00

Το Πράσινο Μίλι

Τη δεκαετία του ’30, οι δεσμοφύλακες της πτέρυγας μελλοθανάτων ενός σωφρονιστικού ιδρύματος θα βρεθούν σε πραγματικό ηθικό δίλημμα καθώς θα διαπιστώσουν ότι το επόμενο «θύμα» τους, που έχει καταδικαστεί σε θάνατο για τη δολοφονία δύο κοριτσιών, είναι ένα καλοκάγαθο άτομο, που διαθέτει το χάρισμα να θεραπεύει με τα χέρια του… Η ομώνυμη σκοτεινή νουβέλα του Στίβεν Κινγκ προσεγγίζεται από τον Φρανκ Ντάραμποντ, ο οποίος προσδίδει στην κινηματογραφική του απόδοση μια πιο συναισθηματική χροιά. Αποτέλεσμα ένα δράμα φυλακής, υπαρξιακών προεκτάσεων και προβληματισμού πάνω στις ανθρώπινες αξίες, που βασίζεται εξ’ ολοκλήρου στις «εσωτερικές» ερμηνείες των πρωταγωνιστών. Επικεφαλής ο βραβευμένος με Όσκαρ Τομ Χανκς ενώ έκπληξη αποτέλεσε ο Μάικλ Κλαρκ Ντάνκαν, στο ρόλο του τραγικού Τζον Κόφεϊ.

Πού και πότε: Star, Μεγάλη Παρασκευή στις 23:30

Οι πειρατές της Καραϊβικής: Το σεντούκι του νεκρού

Η επική περιπέτεια φαντασίας «Οι πειρατές της Καραϊβικής: Το σεντούκι του νεκρού» έρχεται στον μαγικό απόηχο της πρώτης ταινίας «Οι πειρατές της Καραϊβικής: Η κατάρα του Μαύρου Μαργαριταριού», για να σκορπίσει ακόμα μεγαλύτερες δόσεις εξωτικής περιπέτειας, πρωτότυπης φαντασίας, ακραίων καταστάσεων ανάμικτων με χιούμορ και διάθεση ανατρεπτική. Καταρρίπτοντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ εισπράξεων, κέρδισε επάξια το Όσκαρ στη κατηγορία των ειδικών εφέ, καθώς και πλήθος άλλων διακρίσεων διεθνώς!

Πού και πότε: Alpha, Κυριακή του Πάσχα στις 20:50

Αντώνης Ρέμος Live

Το Μεγάλο Σάββατο στις 00:30 το βράδυ θα προβληθεί από το Mega η μεγάλη sold out συναυλία που έδωσε στο κατάμεστο στάδιο του Tae Kwon Do, στις 12 Φεβρουαρίου ως έναρξη της χειμερινής του περιοδείας “Live Experience Tour”, η οποία και ακυρώθηκε προληπτικά λόγω των εξελίξεων με την πανδημία.

Πού και πότε: Mega, Μεγάλο Σάββατο στις 00:30

NDP Photos

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα