Μαρκουλάκης: “Την περίοδο του MeToo συνέβησαν μια σειρά από λάθη”

Διαβάζεται σε 6'
Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης
Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης Glomex/ΕΡΤ

Ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης μίλησε για τον ρόλο του στον “Γιατρό” και έκανε μια σπάνια αναφορά στον 18χρονο γιο του. Όσα είπε για την περίοδο του MeToo.

Καλεσμένος στην εκπομπή “Στούντιο 4” της ΕΡΤ βρέθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (08/11) ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, ο οποίος μίλησε για την σειρά “Ο Γιατρός” στην οποία πρωταγωνιστεί, για τον 18χρονο γιο του, αλλά και για την περίοδο του MeToo στο θέατρο.

Είναι η μυθοπλασία μιας πραγματικής ιστορίας. Το ίδιο το γεγονός αυτό είναι τρομακτικό. Η σειρά υποτίθεται διαδραματίζεται το 2019 οπότε γυρνάμε στο 2007. Με κάθε τρόπο προσπαθείς να μπεις στο “τούνελ”, στο κέντρο του οποίου βρίσκεται η δυνατότητα να ερμηνεύσεις όσο καλύτερα μπορείς τον ήρωά σου. Είναι σχεδόν σαν να έχεις πεθάνει. Έχει πολύ ενδιαφέρον η στιγμή που σταματάει η μνήμη του, γιατί είναι η στιγμή που χάνει τον γιο του είπε ο γνωστός ηθοποιός για τον ρόλο του στη δραματική σειρά του Alpha.

“Είχα πολλά χρόνια να κάνω τηλεόραση, εκτός από το διάλειμμα του “Λόγου Τιμής”. Είχα να κάνω τηλεόραση έτσι σχεδόν 15 χρόνια. Είχα προτάσεις, αλλά όχι πολλές, ούτε καλές. Άρχισα τότε να φτιάχνω τις δικές μου παραστάσεις, να σκηνοθετώ και αυτό με ενδιέφερε και με ευχαριστούσε. Η μεγάλη επιτυχία τώρα κάνει 25%, ενώ τότε 45%. Όταν μένεις μερικά χρόνια απ’ έξω μπορεί να αισθάνονται ότι είσαι αρνητικός ή ότι δεν θέλεις. Ακόμη και την πρόταση στον “Γιατρό” μου την έκαναν πλαγίως. Δεν ήταν σίγουροι ότι θα έλεγα “ναι”. Είναι απλό, με παίρνεις τηλέφωνο και μου λες “έχω μια πρόταση” και θα πω “α, ωραία!”. Είδα το προϊόν και είπα “ναι”. Είδα τον ρόλο αυτόν στα τρία πρώτα επεισόδια και είπα “χμμμ”. Όταν βλέπεις κάτι καλό, τρέχει λίγο σαλάκι” πρόσθεσε αναφορικά με τη σειρά.

Ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης αναφέρθηκε στη συνεργασία του με ηθοποιούς με σύνδρομο Down στη σειρά, δηλώνοντας: Ήταν μια αδιανόητη εμπειρία! Αδιανόητη! Δεν μου έχει ξανασυμβεί και μάλιστα οφείλω να ομολογήσω ότι δεν έχω μεγάλη εξοικείωση γιατί δεν έχει τύχει. Εννοώ πως έχουν έρθει παιδιά στα καμαρίνια και τα λοιπά, αλλά δεν έχω συναναστραφεί έναν άνθρωπο για τόση ώρα. Μιλάμε, βέβαια, για την Λωξάντρα που είναι ένα διαόλι και το αγόρι είναι ο φίλος της, ο πραγματικός της φίλος”.

“Ήταν τρομερό. Δηλαδή έβρισκα μια γλώσσα να συνεννοηθώ και σιγά σιγά μέσα στο γύρισμα άρχισα να βρίσκω τον τρόπο και να αισθάνομαι πολύ πιο πολύ ο εαυτός μου. Γιατί στην πραγματικότητα αυτό που καταλαβαίνεις είναι ότι εσύ μετακινείσαι. Αυτό το πρόσωπο είναι, μια χαρά, στη θέση του” πρόσθεσε.

Η σπάνια αναφορά στον 18χρονο γιο του

Μιλώντας για τον γιο του και τις σπουδές του, ο γνωστός ηθοποιός είπε:Χαίρομαι πάρα πολύ που ο γιος μου θέλει να γίνει γιατρός, όπως θα χαιρόμουν για το οτιδήποτε θέλει. Ο γιος μου είναι 18 ετών και σπουδάζει ιατρική στο Μιλάνο. Δεν ξέρω τι δρόμο θα ακολουθήσει γιατί κάνει και ένα δύσκολο πτυχίο. Δεν πιστεύω ότι έχει δει τη σειρά. Έχουμε τρομερά καλή σχέση. Όσα χρόνια μεγάλωνε ο Γιώργος εγώ δεν έπαιζα στην τηλεόραση”.

“Χαίρομαι που ο γιος μου έχει επιλέξει έναν δρόμο με απαιτήσεις, δεν θα ήθελα να ασχοληθεί με την υποκριτική γιατί το δικό μας επάγγελμα στα παιδικά μάτια φαίνεται πολύ λαμπερό, λανθασμένο λαμπερό. Μπορεί αυτό να παρασύρει ένα παιδί που η αρχική του κλίση δεν ήταν αυτή, αλλά λόγω των γονιών του, στράφηκε εκεί. Δεν γίνεται κάποιος να γίνει καλλιτέχνης, αν δεν είναι μανιακός. Τόνισα στον γιο μου, ότι το όνειρό μου είναι να πετύχει το δικό του όνειρο” εξήγησε.

Όσο για τις σχέσεις που διατηρεί με την μητέρα του γιου του και πρώην σύζυγό του, Έρση Ξενάκη, είπε: “Έχουμε πάρα πολύ καλή σχέση. Μπορείς να μην ζεις στο ίδιο σπίτι και τα πράγματα να είναι μια χαρά. Μέχρι να φύγει ο γιος μου στο Μιλάνο, μέναμε μαζί και τα πηγαίναμε πολύ καλά”.

Όσα είπε ο Μαρκουλάκης για το MeToo

Ο γνωστός καλλιτέχνης ερωτήθηκε και για την περίοδο του MeToo στο θέατρο, αλλά και για την αποχή του τότε από τα social media.

Έκλεισα τα social media πριν γίνουν αυτές οι ιστορίες που δημιούργησαν αναστάτωση. Το έκλεισα γιατί είμαι τόσο ενοχικός στο να είμαι ευγενικός με τους ανθρώπους, που καθόμουν και απαντούσα σε όλα τα μηνύματα. Μου φαίνεται αδιανόητα αγενές το να μην απαντήσω σε άνθρωπο που μου στέλνει ευχές. Το να ασχολείσαι σκρολάροντας… Μπορεί να φτάσει κανείς στο σημείο – και οι νέες γενιές το έχουν μεγαλύτερο πρόβλημα – να μη βρει χρόνο να διαβάσει ή να βρει τα εργαλεία για να προσηλωθεί. Χάνουμε τη δυνατότητα να πάμε σε βάθος. Το έκλεισα και με χαρά έμεινα απέξω για χρόνια” είπε αρχικά ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, αποκαλύπτοντας πως τώρα έχει ανοίξει ξανά το προφίλ του στο Facebook.

“H ιστορία του MeToo είναι ενδιαφέρουσα και αισιόδοξη, είναι ένα βήμα επί της αρχής: το να πάω στη δουλειά μου και να μην κινδυνεύω να κακοποιηθώ ή κάποιος να υποδείξει την εξουσία πάνω μου. Εκείνη την περίοδο έγιναν μια σειρά από λάθη. Έπαιξαν μια σειρά από προσωπικές ατζέντες και ξέφυγε το πράγμα είπε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος δεν θέλησε να δώσει περισσότερη έκταση, ωστόσο, σημείωσε: “Έχω τη δύναμη της γνώμης και των εμπειριών μου απόλυτα. Αν ήθελα θα σας έλεγα! Δεν θέλω, όχι επειδή υπάρχει κάτι που θέλω να κρύψω, αλλά γιατί ξέρω ότι μπορεί να απομονωθεί κάτι”.

“Συμπέρασμα έβγαλα. Ένα, δεν χρειάζεται να φοβόμαστε αν έχουμε το κεφάλι μας καθαρό για τίποτα. Δεν υπάρχει τίποτα που μπορεί να σπιλώσει ή να ζημιώσει κάποιον, αν έχει το κεφάλι του καθαρό. Άλλο συμπέρασμα, είναι ότι πρέπει να προσέχει κανείς τους ανθρώπους που συναγελάζεται. Επίσης, κατάλαβα ότι οι άνθρωποι βαπτίζουμε ιδέα το βαθύτερο συμφέρον μας. Τα αισθήματά μας βρίσκονται εκεί που υπάρχουν τα βαθύτερα συμφέροντά μας” κατέληξε ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα