MasterChef – Τελικός: Μεγάλη μάχη ανάμεσα σε Μαργαρίτα και Διονύση – Ποιος πήρε προβάδισμα στην πρώτη δοκιμασία

MasterChef – Τελικός: Μεγάλη μάχη ανάμεσα σε Μαργαρίτα και Διονύση – Ποιος πήρε προβάδισμα στην πρώτη δοκιμασία

Η Μαργαρίτα Νικολαΐδη και ο Διονύσης Σαρακίνης ολοκλήρωσαν την πρώτη δοκιμασία του τελικού του MasterChef 5. Εκπλήξεις με παλιούς παίκτες και ανακοίνωση για... ταξίδι στην επόμενη φάση. Ποιος φιναλίστ προηγείται στη βαθμολογία.

Ξεκίνησε την Τρίτη (01/06) η διαδικασία του μεγάλου τελικού του MasterChef 5 στο Star, με τις μαγειρικές μονομαχίες ανάμεσα στους δύο φιναλίστ την Μαργαρίτα Νικολαΐδη και τον Διονύση Σαρακίνη. Μέσα από αυτή τη διαδικασία θα κριθεί ο φετινός νικητής, στον τελικό που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 9 Ιουνίου.

Ο Σωτήρης Κοντιζάς, ο Πάνος Ιωαννίδης και ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος – ο οποίος έκανε μια μεγάλη γκάφα εις διπλούν – υποδέχτηκαν με χαμόγελα τη Μαργαρίτα και τον Διονύση, οι οποίοι φόρεσαν τις ποδιές του τελικού, που γράφουν το όνομά τους αλλά και τον τίτλο “Final 2021”.

Ήδη από την πρώτη μέρα της διαδικασίας, οι κριτές επεφύλασσαν εκπλήξεις στους φιναλίστ, καθώς είχαν για βοηθούς τους τέσσερις παλιούς συμπαίκτες τους από το MasterChef 5: τον Παύλο Χάππιλο, τον Τζιοβάνι Σκαράζι, την Μαρίνα Ντεμολλάι και τον Αλέξανδρο Συνοδινό. Οι βοηθοί είχαν ένα έξτρα κίνητρο, καθώς αν κέρδιζε η ομάδα τους θα έπαιρναν 5.000 ευρώ.

Ο Διονύσης ήταν εκείνος που επέλεξε πρώτος βοηθό, διαλέγοντας τον Τζιοβάνι, κάτι που εξόργισε την Μαργαρίτα. “Εκεί που νόμιζα ότι έχει αλλάξει, άρχισε πάλι τα δικά του. Αυτά που κάνει είναι ψευτοστρατηγικά και δεν ξέρει καν τι του συμβαίνει μέσα στον εγκέφαλό του. Με έχει συγχύσει λίγο και χωρίς να θέλω να προσβάλω τα άλλα παιδιά, αλλά αφού ξέρει ότι περιμέναμε πώς και πώς να μαγειρέψουμε μαζί στον τελικό. Ο άνθρωπος δεν αλλάζει. Μετανιώνω για όλα τα καλά, που του έχω πει”, δήλωσε η Μαργαρίτα.

Έπειτα, η Μαργαρίτα διάλεξε τον Παύλο, ενώ ο Διονύσης επέλεξε μετά τη Μαρίνα. Η ίδια δεν φάνηκε πρόθυμη να συνεργαστούν, γι’ αυτό και άλλαξε γνώμη, επιλέγοντας τελικά τον Αλέξανδρο.

Οι δύο ομάδες, με αρχηγούς τους φιναλίστ, κλήθηκαν να μαγειρέψουν τρία πιάτα σε ρεαλιστικούς χρόνους, όπως συμβαίνει σε μια πραγματική κουζίνα.

Συγκεκριμένα, η δοκιμασία, όπως την περιέγραψε ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος, ήταν η εξής: “Ανά 45 λεπτά, θα σερβίρετε σε πραγματικό χρόνο από ένα πιάτο. Θα έχετε συνολικά στη διάθεσή σας 2 ώρες και 15 λεπτά. Τρία στάδια, 45 λεπτά για καθένα από αυτά. Τρεις κριτές, τρία πιάτα, σύνολο εννιά πιάτα για τον κάθε φιναλίστ”.

Το πρώτο πιάτο, που ήταν το ορεκτικό, έπρεπε να έχει ως βασικό στοιχείο τα φασολάκια, το δεύτερο πιάτο, που ήταν το κυρίως, έπρεπε να έχει αρμπαρόριζα και το τρίτο, που ήταν το γλυκό, έπρεπε να έχει καθαρισμένα αμύγδαλα.

Οι τρεις σεφ του MasterChef 5 δοκίμασαν σε πραγματικό χρόνο τα πιάτα των φιναλίστ, σαν να ήταν σε εστιατόριο, και βαθμολόγησαν τις προσπάθειές τους, αλλά και τον τρόπο που παρουσίασαν τις δημιουργίες τους.

Εν συνεχεία, οι κριτές ανακοίνωσαν τη βαθμολογία των δύο παικτών, ενώ γνωστοποίησαν πως οι δύο βοηθοί του παίκτη που θα συγκέντρωνε τη μεγαλύτερη βαθμολογία θα έπαιρναν 5.000 ευρώ ως μία μικρή επιβράβευση της αποψινής αλλά και συνολικής τους προσπάθειαας.

Ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος ανακοίνωσε πρώτα τη βαθμολογία της Μαργαρίτας, η οποία άκουσε πολύ θετικά σχόλια για την προσπάθειά της, συγκεντρώνοντας 8 βαθμούς (στα 10). Πολύ καλά σχόλια ακούστηκαν και για την προσπάθεια του Διονύση και των βοηθών του, η οποία ωστόσο δεν ήταν αρκετή για να τον φέρει σε πλεονεκτική θέση ενόψει της επόμενης δοκιμασίας. Το “7άρι” που έλαβε έδωσε προβάδισμα στη Μαργαρίτα, καθώς και 5.000 ευρώ στους Παύλο και Μαρίνα.

Όσο για τη συνέχεια, οι κριτές ζήτησαν από τους δύο φιναλίστ να ετοιμάσουν τις βαλίτσες τους καθώς η δεύτερη φάση του τελικού επιφυλάσσει και ένα ταξίδι!

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα