Μουσικό Κουτί: Η ιστορία του τραγουδιού “Αητός χωρίς φτερά” της Παπαγιαννοπούλου – Ο ρόλος του Μάνου Χατζιδάκι

Μουσικό Κουτί: Η ιστορία του τραγουδιού “Αητός χωρίς φτερά” της Παπαγιαννοπούλου – Ο ρόλος του Μάνου Χατζιδάκι
Μουσικό Κουτί Μανώλης Μανούσης/ΜΑΕΜ

Οι περισσότερες μεγάλες επιτυχίες της έως το ’60 δεν είχαν την υπογραφή της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου. Μέχρι που εμφανίζεται ο Μάνος Χατζιδάκις και όλα άλλαξαν από τότε.

Στη σπουδαία στιχουργό και συναρπαστική προσωπικότητα, την Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου που κατόρθωσε με το ταλέντο της να μετουσιώσει μια δύσκολη, τραγική ζωή και να προσφέρει σε όλους μας λίγη ευτυχία μέσα από τα τραγούδια της είναι αφιερωμένο το “Μουσικό Κουτί” της Τετάρτης (25/01) και μερικά από τα πιο εμβληματικά τραγούδια της “ζωντανεύουν” ξανά στη μουσική εκπομπή της ΕΡΤ.

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου και η Ρένα Μόρφη υποδέχονται τη Φωτεινή Βελεσιώτου, τον Γιάννη Παπαγεωργίου και τον Αλέξανδρο Κτιστάκη, για να ερμηνεύσουν τα τραγούδια της, ενώ τις δικές του αναμνήσεις από τη ζωή δίπλα στη γιαγιά του μοιράζεται ο εγγονός της, Αλέξης Πολυζωγόπουλος.

Όπως αναφέρει ο εγγονός της, “οι περισσότερες μεγάλες επιτυχίες της έως το ’60 δεν είχαν την υπογραφή της. Μέχρι που εμφανίζεται ο Μάνος Χατζιδάκις με το τραγούδι ‘Αητός χωρίς φτερά‘ και για πρώτη φορά βάζει το όνομά της δίπλα στο δικό του και της δίνει ποσοστά 50 -50. Αυτό δεν υπήρχε μέχρι τότε, διότι ο στιχουργός ήταν υποδεέστερος“.

“Τα πρώτα τραγούδια που θυμάμαι να ακούγονται στο σπίτι είναι ‘‘Το παλιόσπιτο ετούτο’’, ‘‘Πήρα τη στράτα και έρχομαι’’ και ταυτόχρονα ‘‘Αντιλαλούνε τα βουνά…’’. Ο Αποστόλος Καλδάρας είναι αυτός που αρνήθηκε να αγοράσει τραγούδι της Ευτυχίας… Τον εκλιπαρούσε, αλλά ο Καλδάρας της έλεγε: Ευτυχία το ποσοστό σου!”, πρόσθεσε ο εγγονός της.

“Λόγια ανταλλάξαμε βαριά”, “Δυο πόρτες έχει η ζωή”, “Είσαι η ζωή μου”, “Η διπρόσωπη” είναι μερικά μόνο από τα τραγούδια που ακούγονται στο “Μουσικό Κουτί” της Τετάρτης (25/01) που είναι αφιερωμένο στην Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου.

“Λόγια ανταλλάξαμε βαριά” από τη Φωτεινή Βελεσιώτου

“Δυο πόρτες έχει η ζωή” από τον Γιάννη Παπαγεωργίου

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα