Πάσχα: 25 ταινίες, σειρές και εκπομπές για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Πάσχα: 25 ταινίες, σειρές και εκπομπές για τη Μεγάλη Εβδομάδα
Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ Carlton International Media Limited

Από τη Μεγάλη Δευτέρα έως και την Κυριακή του Πάσχα, οι τηλεθεατές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν θρησκευτικές παραγωγές, βραβευμένες ταινίες και σπουδαίες σειρές.

Καλωσορίζουμε τη Μεγάλη Εβδομάδα και το πρόγραμμα των ιδιωτικών καναλιών διαμορφώνεται στο εορταστικό κλίμα, προβάλλοντας θρησκευτικές παραγωγές, που αποτυπώνουν το Θείο Δράμα, αλλά και βραβευμένες ταινίες και σπουδαίες σειρές, όπως και μουσικές εκπομπές για το βράδυ της Ανάστασης.

Από τη Μεγάλη Δευτέρα έως και την Κυριακή του Πάσχα, οι τηλεθεατές θα έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν την ψυχαγωγία τους στην prime time ζώνη μέσα από μια μεγάλη ποικιλία προγραμμάτων, που ανταποκρίνονται σε όλα τα γούστα.

Δείτε παρακάτω 15 επιλογές για την τρέχουσα βδομάδα:

AD The Bible continues

Όλη τη Μεγάλη Βδομάδα στις 20:00 στο OPEN

Μετά τη σταύρωση του Χριστού, οι 12 μαθητές του έρχονται αντιμέτωποι με πόνο και ανείπωτη θλίψη. Γρήγορα, όμως, θα αποκαλυφθεί πως το τέλος είναι μόνο η αρχή. Οι 12 Απόστολοι αγωνίζονται να επιβιώσουν και να διαδώσουν το μήνυμα της Ανάστασης στα πέρατα του κόσμου.

Δραματική μίνι-σειρά αμερικανικής παραγωγής, 2015. Πρωταγωνιστούν: Ρίτσαρντ Κόιλ, Χουάν Πάμπλο ΝτιΠάσε, Άνταμ Λέβι, Γκρέτα Σκάκι, Τσίπο Τσούνγκ.

Μαρία Μαγδαληνή

Μεγάλη Δευτέρα στις 21:00 στον ΑΝΤ1

Η νεαρή Μαρία από τα Μάγδαλα αναζητά έναν νέο τρόπο ζωής στην κατακτημένη από τους Ρωμαίους Ιουδαία, που διοικείται από τον Πόντιο Πιλάτο. Λόγω του ανεξάρτητου πνεύματός της, η κοπέλα θεωρείται τρελή και επικίνδυνη από τους οικείους της, αλλά εκείνη αψηφά τις ιεραρχίες και τις αξίες της παραδοσιακής οικογένειας και γίνεται μέλος ενός κοινωνικού κινήματος με επικεφαλής τον Ιησού τον Ναζωραίο. Η Μαρία ακολουθεί τον «θεραπευτή» και «προφήτη», θα τον ακούσει, θα τον βοηθήσει, θα τον υποστηρίξει, θα του συμπαρασταθεί στον Γολγοθά, θα δει πρώτη την Ανάστασή του και θα κηρύξει τη διδασκαλία του, παρότι η προσωπικότητα και η συμβολή της θα διαστρεβλωθούν στην εξέλιξη της χριστιανικής θρησκείας.

Δραματική ταινία, 2018. Σκηνοθεσία: Γκαρθ Ντέιβις. Παίζουν: Ρούνι Μάρα, Γιόακιν Φίνιξ, Τσιετέλ Ετζιοφόρ, Ταχάρ Ραχίμ

Άγιος Παΐσιος – Από τα Φάρασα στον Ουρανό

Μεγάλη Δευτέρα και Μεγάλη Τρίτη στις 23:10, Μεγάλη Τετάρτη και Μεγάλη Πέμπτη στις 22:50, Μεγάλη Παρασκευή στις 22:00 στο MEGA

Η ιστορία ξεκινά από τη γέννηση του Αγίου Παϊσίου, κατά κόσμον Αρσενίου Εζνεπίδη, στα Φάρασα της Καππαδοκίας. Μετά τη Συνθήκη της Λωζάνης, η οικογένεια του μικρού Αρσενίου ξεριζώνεται και παίρνει τον δρόμο της προσφυγιάς για την Ελλάδα. Ο μικρός Αρσένιος μεγαλώνει στην Κόνιτσα της Ηπείρου με τη γιαγιά του και τη μητέρα του, οι οποίες του μεταδίδουν τη βαθιά τους πίστη στον Χριστό και την αγάπη για τον συνάνθρωπο. Μεγαλώνει με τις ιστορίες για τον Άγιο Αρσένιο και μέσα του φουντώνει η επιθυμία από μικρή ηλικία να ακολουθήσει τη μοναχική ζωή. Το 1945 κατατάσσεται στον στρατό όπου υπηρετεί ως ασυρματιστής. Με την αποστράτευσή του επισκέπτεται το Άγιον Όρος. Σύντομα, όμως, επιστρέφει στην Κόνιτσα για οικογενειακούς λόγους και παραμένει εκεί για τρία χρόνια. Αναχωρεί οριστικά για το Άγιον Όρος τον Μάρτιο του 1953 και καταλήγει στη Μονή Εσφιγμένου. Έπειτα από τρία χρόνια βρίσκεται στη Μονή Φιλοθέου, όπου γίνεται μοναχός και παίρνει το όνομα Παΐσιος. Στέλνει μια φωτογραφία του στη μητέρα του με την οποία την αποχαιρετά και της λέει ότι για μάνα του πια θα έχει την Παναγία.

Η Βίβλος

Από Μεγάλη Δευτέρα έως Μεγάλη Παρασκευή στις 23:00 στον ΑΝΤ1

«Η Βίβλος» είναι μια κορυφαία παράγωγη με σημαντικούς πρωταγωνιστές, ιδιαίτερη σκηνοθετική προσέγγιση, εντυπωσιακές σκηνές, αλλά και αριστουργηματικά εφέ που κόβουν την ανάσα και κρατάνε αμείωτο το ενδιαφέρον του τηλεθεατή. Η μίνι σειρά βασίζεται στην τελευταία αναθεωρημένη έκδοση της Βίβλου και καλύπτει όλα όσα έχουν συμβεί από τη «Γένεση μέχρι την Αποκάλυψη» σε μία μεγάλη και ολοκληρωμένη αφήγηση. Περιλαμβάνει τις «προφανείς» ιστορίες, όπως είναι η Κιβωτός του Νώε, η Έξοδος, καθώς και η γέννηση, ο θάνατος, και η Ανάσταση του Ιησού. Οι ιστορίες των πρώτων πέντε ωρών της σειράς προέρχονται από την Παλαιά Διαθήκη, ενώ των υπόλοιπων πέντε από την Καινή. Οι δημιουργοί της σειράς δείχνουν πως η Παλαιά Διαθήκη συνδέεται απόλυτα με την Καινή Διαθήκη, αλλά και πως είναι μια εντυπωσιακή ιστορία με ένα διαχρονικό και επιτακτικό μήνυμα: Ο Θεός αγαπά τον καθένα από εμάς σαν να ήμασταν το μόνο πρόσωπο σε όλο τον κόσμο για να δώσει την αγάπη του.

Θρησκευτική μίνι σειρά, 2013. Παραγωγή: Ρομα Ντουάνι, Μαρκ Μπερνέτ. Παίζουν: Ντιόγκο Μοργκαντο, Ντάργουιν Σοου, Πωλ Μπράιτγουελ, Ράμα Ντουάνι, Αμπερ Ροζ Ρίβαμ, Αντριαν Σίλερ, Γκρεγκ Χικς , Λουίζ Ντελαμέρ, Μάθιου Γκραιβιέλ κ.ά

Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ

ΜεγάληΤρίτη και Μεγάλη Τετάρτη στις 21:00, Μεγάλη Πέμπτη και Μεγάλη Παρασκευή στις 21:30, Μεγάλο Σάββατο στις 20:00 στον ΑΝΤ1

Η πιο μεγαλοπρεπής θρησκευτική παραγωγή στην ιστορία της τηλεόρασης, «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ», είναι ένα επιβλητικό έργο, σκηvoθετημέvo με μαεστρία και απλότητα από τov κορυφαίο δημιουργό Φράvκo Τζεφιρέλι. Ο Ιταλός σκηvoθέτης απέδωσε με ευλάβεια και θρησκευτική προσήλωση τα Πάθη του Κυρίου, αναπαριστώντας τα γεγονότα με πίστη στις Γραφές και απόλυτο σεβασμό στην ιερότητα τoυ θέματος. Ο σπουδαίος Ιταλός σκηνοθέτης χρησιμοποίησε ένα εξαιρετικό καστ, όπως τον Σερ Λόρενς Ολίβιε, την Αv Μπάvκρoφτ, την Ολίβια Χάσεϊ, τον Άντονι Κoυίv, τον Μάικλ Γιoρκ και, φυσικά, τον Ρόμπερτ Πάουελ στov ρόλο τoυ Ιησού.

Θρησκευτικό δράμα, 1977. Σκηνοθεσία: Φράνκο Τζεφιρέλι. Παίζουν: Ρόμπερτ Πάουελ, Αν Μπάνκροφτ, Ολίβια Χάσεϊ, Έρνεστ Μποργκνάιν, Κλαούντια Καρντινάλε, Τζέιμς Μέισον,Τζέιμς Φαρεντίνο, Λόρενς Ολίβιε, Άντονι Κουίν, Ρόντ Στάιγκερ, Ντόναλντ Πλέζανς, Κρίστοφερ Πλάμερ, Πίτερ Ουστίνοβ, Μάικλ Γιόρκ

Αντίο Κρίστοφερ Ρόμπιν

Μεγάλη Τρίτη στις 22:00 στο OPEN

Μετά το τέλος του Α’ παγκοσμίου πολέμου, ο συγγραφέας Α.Α. Μίλνε επιστρέφει στην οικογένειά του, έχοντας όμως υποστεί μετατραυματικό στρες, που τον δυσκολεύει στη συγγραφή ενός καινούργιου έργου. Αποφασισμένος να το ξεπεράσει, μετακομίζει με τη γυναίκα του, τον εξάχρονο γιό του Κρίστοφερ Ρόμπιν και την νταντά του στην εξοχή. Εκεί θα αρχίσει να γράφει για τις περιπέτειες του γιου του με τα λούτρινα παιχνίδια του, με κεντρικό ήρωα τον αρκούδο του Έντουαρντ, τον οποίο θα μετονομάσει σε Γουίνι. Όταν εκδοθεί το βιβλίο θα κάνει πάταγο, όμως το τίμημα για τον Κρίστοφερ Ρόμπιν θα είναι πολύ μεγάλο… Βασισμένο στη ζωή του δημιουργού του διάσημου χαρακτήρα Ο Γουίνι το Αρκουδάκι (Winnie The Pooh). Για τον ρόλο της στη ταινία η Κέλι ΜακΝτόναλντ (Gosford Park) ήταν υποψήφια για το βραβείο β’ γυναικείου ρόλου στα Βρετανικά Ανεξάρτητα Κινηματογραφικά Βραβεία.

Δραματική ταινία – βιογραφία βρετανικής παραγωγής 2017. Σκηνοθεσία: Σάιμον Κέρτις. Σενάριο: Φρανκ Κοτρέλ – Μπόις, Σάιμον Βόγκαν. Πρωταγωνιστούν: Ντόμναλ Γκλίσον, Μάργκοτ Ρόμπι, Κέλι ΜακΝτόναλντ.

Οι Θεοί της Αιγύπτου

Μεγάλη Τετάρτη στις 21:00 στο Star

Η επιβίωση του ανθρώπινου είδους κρέμεται από μία κλωστή, καθώς ο θνητός ήρωας Μπεκ ξεκινά ένα συναρπαστικό ταξίδι για να σώσει τον κόσμο και την πραγματική του αγάπη. Για να τα καταφέρει, θα χρειαστεί τη βοήθεια του παντοδύναμου θεού Χόρους σε μια αναπάντεχη συμμαχία ενάντια στον Σετ, τον αμείλικτο θεό του σκότους που έχει υφαρπάξει τον θρόνο της Αιγύπτου, βουτώντας την κάποτε ειρηνική και εύπορη αυτοκρατορία στο χάος και τις διαμάχες…

Περιπέτεια δράσης αυστραλιανής-αμερικανικής συμπαραγωγής 2016. Σκηνοθεσία: Αλεξ Πρόγιας. Παίζουν: Τζέραρντ Μπάτλερ, Μπρέντον Θουέιτς, Νικολάι Κόστερ Γουαλντάου.

Το Φως ανάμεσα στους Ωκεανούς

Μεγάλη Τετάρτη στις 22:00 στο OPEN

Λίγο μετά τον πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, ένας φαροφύλακας και η σύζυγός του, που ζουν σε μια απομακρυσμένη ακτή της Αυστραλίας, χάνουν ανέλπιστα το μωρό που περιμένουν. Καθώς προσπαθούν να επουλώσουν την πληγή τους, η τυχαία εμφάνιση ενός εγκαταλελειμμένου μωρού στη ζωή τους τούς οδηγεί στην απόφαση να το κάνουν δικό τους. Όταν όμως λίγα χρόνια αργότερα εμφανίζεται στην περιοχή η πραγματική μητέρα του παιδιού, τα πράγματα θα πάρουν μιαν άλλη τροπή… Ένα κορυφαίο καστ πρωταγωνιστών σε μια δυνατή ιστορία που προκάλεσε μεγάλη αίσθηση διεθνώς σε κοινό και κριτικούς.

Δραματική ταινία αμερικανικής, αυστραλιανής, βρετανικής και νεοζηλανδικής συμπαραγωγής 2016. Σκηνοθεσία: Ντέρεκ Σιανφράνς. Σενάριο: Ντέρεκ Σιανφράνς (βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Μ. Λ. Στέντμαν). Ηθοποιοί: Μάικλ Φασμπέντερ, Αλίσια Βικάντερ, Ρέιτσελ Βάις, Μπράιαν Μπράουν, Τζακ Τόμσον

Ο Ποντικομικρούλης

Μεγάλη Πέμπτη στις 21:00 στο MEGA

Ένας μικρόσωμος τύπος με μεγάλη καρδιά, φαβορίτες, μικρή ροζ μυτούλα και περίεργες ενδυματολογικές επιλογές, ο Στιούαρτ, ψάχνει να βρει το δικό του «σπίτι» σε έναν αφιλόξενο κόσμο. Οι περιπέτειές του ξεκινούν όταν τον υιοθετεί η οικογένεια Μικρούλη.

Κωμωδία αμερικανικής παραγωγής 1999. Σκηνοθεσία: Ρομπ Μίνκοφ. Με τις φωνές των: Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη, Παύλου Κοντογιαννίδη, Ντίνου Σούτη και Λευτέρη Σαμσών.

Ουζερί Τσιτσάνης

Μεγάλη Πέμπτη στις 22:15 στον Alpha

Στην υπό γερμανική κατοχή Θεσσαλονίκη εν έτη 1942-1943, ο Γιώργος και η Εστρέα είναι ερωτευμένοι. Όμως ο έρωτας ανάμεσα σε έναν Χριστιανό και μία Εβραία είναι απαγορευμένος. Η περιπετειώδης και παθιασμένη ιστορία αγάπης, παγιδευμένη ανάμεσα σε ένα απάνθρωπο ολοκληρωτικό καθεστώς και τον παραλογισμό των φυλετικών διακρίσεων, βρίσκει καταφύγιο στο ιστορικό Ουζερί Τσιτσάνης. Εκεί ο μεγάλος Έλληνας συνθέτης Βασίλης Τσιτσάνης διανύει τα πιο δημιουργικά του χρόνια και συνθέτει τα πιο γνωστά του τραγούδια, ανάμεσα στα οποία και την καθοριστική Συννεφιασμένη Κυριακή. Βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Γιώργου Σκαμπαρδώνη, η ταινία παρουσιάζει μια μυθιστορηματική ανάπλαση της εποχής. Στα Βραβεία Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου του 2016 ήταν υποψήφια σε έξι κατηγορίες: «Α’ Ανδρικού Ρόλου», «Β’ Ανδρικού Ρόλου», «Β’ Γυναικείου Ρόλου», μακιγιάζ, ενδυματολογίας και σκηνογραφίας και κέρδισε στην κατηγορία του «Β’ Γυναικείου Ρόλου». Επίσης, κέρδισε το Βραβείο Κοινού στο 13o Ελληνικό Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Σαν Φρανσίσκο. Στο soundtrack της ταινίας περιλαμβάνεται μια σπάνια εκτέλεση της «Συννεφιασμένης Κυριακής» από το προσωπικό αρχείο της οικογένειας Τσιτσάνη, ερμηνευμένο από τον Βασίλη Τσιτσάνη και την Ελένη Γεράνη.

Σκηνοθεσία: Μανούσος Μανουσάκης. Σενάριο: Βασίλης Σπηλιόπουλος, Άντα Γκουρμπαλή, Μανούσος Μανουσάκης.Ηθοποιοί: Ανδρέας Κωνσταντίνου, Χάρης Φραγκούλης, Χριστίνα Χειλά–Φαμέλη, Βασιλική Τρουφάκου, Γιάννης Στάνκογλου, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Λάκης Κομνηνός, Αλμπέρτο Εσκενάζυ, Μαρία Καβουκίδου, Μιχάλης Αεράκης, Γιάννης Αϊβαζής, Ξανθή Γεωργίου, Θοδωρής Αντωνιάδης

Τα Πάθη του Χριστού

Μεγάλη Πέμπτη στις 23:00 στον ΣΚΑΙ

«Τα Πάθη του Χριστού», μέσα από τον φακό του Μελ Γκίμπσον. Οι τελευταίες 12 ώρες του Χριστού, από τη στιγμή της σύλληψής του μετά την προσευχή στον κήπο της Γεθσημανής, ως την ανάκρισή Του, τα βασανιστήρια, την πορεία στο Γολγοθά και τη Σταύρωση. Μία ταινία, όπου όλοι οι διάλογοι είναι στα Αραμαϊκά και τα Λατινικά ενώ ήταν υποψήφια για 3 Βραβεία Όσκαρ.

Το Πράσινο Μίλι

Μεγάλη Πέμπτη στις 23:30 στο Star

Τη δεκαετία του ’30, οι δεσμοφύλακες της πτέρυγας μελλοθανάτων ενός σωφρονιστικού ιδρύματος θα βρεθούν σε πραγματικό ηθικό δίλημμα καθώς θα διαπιστώσουν ότι το επόμενο «θύμα» τους, που έχει καταδικαστεί σε θάνατο για τη δολοφονία δύο κοριτσιών, είναι ένα καλοκάγαθο άτομο, που διαθέτει το χάρισμα να θεραπεύει με τα χέρια του… Η ομώνυμη σκοτεινή νουβέλα του Στίβεν Κινγκ προσεγγίζεται από τον Φρανκ Ντάραμποντ, ο οποίος προσδίδει στην κινηματογραφική του απόδοση μια πιο συναισθηματική χροιά. Αποτέλεσμα ένα δράμα φυλακής, υπαρξιακών προεκτάσεων και προβληματισμού πάνω στις ανθρώπινες αξίες, που βασίζεται εξ’ ολοκλήρου στις «εσωτερικές» ερμηνείες των πρωταγωνιστών. Επικεφαλής ο βραβευμένος με Όσκαρ Τομ Χανκς ενώ έκπληξη αποτέλεσε ο Μάικλ Κλαρκ Ντάνκαν, στο ρόλο του τραγικού Τζον Κόφεϊ.

Σκηνοθεσία: Φρανκ Ντάραμποντ. Παίζουν: Τομ Χανκς, Ντέιβιντ Μορς, Μπόνι Χαντ, Μάικλ Κλαρκ Ντάνκαν, Τζέιμς Κρόμγουελ, Χάρι Ντιν Στάντον.

Οδύσσεια

Μεγάλη Παρασκευή στις 21:00 στο Star

Μετά την πτώση της Τροίας ο Οδυσσέας, που ήταν και ο εμπνευστής του στρατηγικού τεχνάσματος του Δούρειου Ίππου, παρασύρεται από την αλαζονεία του, χλευάζει τους θεούς με αποτέλεσμα να προκαλέσει την οργή τους. Θυμωμένος από την υπερφίαλη συμπεριφορά του, ο Ποσειδώνας, θεός της θάλασσας, τον καταριέται με αποτέλεσμα να περάσουν δέκα χρόνια μέχρι τη στιγμή της επιστροφής του πολυμήχανου ήρωα στην πατρίδα του. Το ταξίδι του θα γίνει «συνώνυμο» της περιπέτειας και του κινδύνου.

Μυθολογική περιπέτεια αμερικανικής παραγωγής 1997. Σκηνοθεσία: Αντρέι Κοντσαλόφσκι. Παίζουν: Αρμάν Ασάντε, Γκρέτα Σκάκι, Ιζαμπέλα Ροσελίνι, Βανέσα Γουίλιαμς, Μπερναντέτ Πίτερς, Κρίστοφερ Λι, Έρικ Ρόμπερτς.

Η Μεγάλη Υπόσχεση

Μεγάλη Παρασκευή στις 22:45 στον Alpha

Ο Μάικλ, αρμενικής καταγωγής, φθάνει το 1914 στην Κωνσταντινούπολη με σκοπό να σπουδάσει Ιατρική. Εκεί θα γνωρίσει και θα ερωτευτεί την Άνα, μια πανέμορφη δασκάλα χορού επίσης αρμενικής καταγωγής. Εκείνη όμως βρίσκεται ήδη σε σχέση με έναν Αμερικανό φωτορεπόρτερ και ο Μάικλ διστάζει να τη διεκδικήσει. Τότε όμως ξεσπά ο Μεγάλος Πόλεμος και η Οθωμανική αυτοκρατορία αρχίζει να καταρρέει, ξεκινώντας τις εθνοκαθάρσεις και την εξολόθρευση του αρμενικού λαού. Ένα ερωτικό τρίγωνο με φόντο την φρίκη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου και την ανείπωτη τραγωδία της γενοκτονίας των Αρμενίων. Ο σκηνοθέτης επιχειρεί να μεταφέρει στην οθόνη μια από τις πιο μελανές ιστορίες της ανθρωπότητας. Υποψήφια ταινία για Grammy, Satellite.

Σκηνοθεσία: Τέρι Τζόρτζ. Σενάριο: Τέρι Τζόρτζ, Ρόμπιν Σουίκορντ. Ηθοποιοί: Όσκαρ Άιζακ, Σαρλότ λε Μπον, Κρίστιαν Μπέιλ, Ντάνιελ Χιμένες Κάτσο, Μάρτα Μπογκόσιαν Awards κ.α.

Ιωάννα της Λωραίνης

Μεγάλη Παρασκευή στις 23:00 στον ΣΚΑΙ

Η ζωή της θρυλικής «Ιωάννας της Λωραίνης», που τέθηκε επικεφαλής των γαλλικών στρατευμάτων που μάχονται κατά των Άγγλων στη διάρκεια του Εκατονταετούς Πολέμου. Η αγράμματη, αλλά γεμάτη θρησκευτική ευλάβεια κοπέλα που ισχυρίζεται ότι ακούει τη φωνή Του Θεού, και τελικά καίγεται στην πυρά ως αιρετική και μάγισσα. Μία επική ταινία σε σκηνοθεσία του Λικ Μπεσόν και πρωταγωνιστές τους Μίλα Γιόβοβιτς, Τζον Μάλκοβιτς, Βενσάν Κασέλ, Φαίη Νταναγουέι και Ντάστιν Χόφμαν.

Ο Απόστολος Πέτρος και το Τελευταίο Δείπνο

Μεγάλη Παρασκευή τις 00:30 στον Alpha

Λίγες μέρες πριν την εκτέλεσή του στη Ρώμη, ο Απόστολος Πέτρος αναπολεί τον πολύτιμο χρόνο που μοιράστηκε με τον Ιησού, περιγράφοντας σε έναν από τους δεσμοφύλακές του τη ζωή, τη διδασκαλία και την απόλυτη θυσία του Δασκάλου του.

Ιστορικό δράμα αμερικανικής παραγωγής 2012. Σκηνοθεσία: Γκάμπριελ Σάμπλοφ. Σενάριο: Γκάμπριελ Σάμπλοφ, Τίμοθι Ρατάιτσακ. Ηθοποιοί: Ρόμπερτ Λόγκια, Μπρους Μαρτσιάνο, Λόρενς Φούλερ, Ράιαν Αλόζιο, Σάρα Πίκριλ, Ντέιβιντ Κάλαγουεϊ.

Οι τελευταίες μέρες του Ιησού

Μεγάλο Σάββατο στις 20:40 στην ΕΡΤ3

Παρακολουθούμε το δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ «Οι τελευταίες μέρες του Ιησού», παραγωγής ΗΠΑ 2017. Λίγο περισσότερο από 2.000 χρόνια πριν, η ιστορία του Ιησού από τη Ναζαρέτ, γιου ενός ξυλουργού και λιθοξόου, ξεκινά σε ένα μικροσκοπικό χωριό στους λόφους της Γαλιλαίας. Περίπου 30 χρόνια αργότερα, στην Ιερουσαλήμ, η ζωή του τελειώνει και η ιστορία του Χριστιανισμού ξετυλίγεται. Λίγα είναι γνωστά από τα Ευαγγέλια για τον ίδιο τον άνδρα μέχρι που βγαίνει στη σκηνή ως δημοφιλής ιεροκήρυκας που αιχμαλωτίζει το ενδιαφέρον του πλήθους. Τα τελευταία χρόνια, ορισμένοι ιστορικοί έχουν αρχίσει να αμφισβητούν τις ασυνέπειες στην εκδοχή των γεγονότων των Ευαγγελίων.

Οι Τελευταίες μέρες του Ιησού ΕΡΤ


Μπεν Χουρ

Μεγάλο Σάββατο στις 21:00 στο OPEN

Ο πρίγκιπας Ιουδαίος Μπεν-Χουρ, κατηγορείται αδίκως για προδοσία από τον υιοθετημένο αδελφό του, Μεσάλα, αξιωματικό του ρωμαϊκού στρατού. Σύντομα, χάνει τον τίτλο του, τη γυναίκα του και όλα τα υπάρχοντά του για να καταλήξει σκλάβος στα πλοία. Αναζητώντας όλα αυτά τα χρόνια τη λύτρωση, αποφασίζει τελικά να επιστρέφει στην πατρίδα του για να πάρει εκδίκηση…

Επικό ιστορικό δράμα αμερικανικής παραγωγής 2016. Σκηνοθεσία: Τιμούρ Μπεκμαμπέτοβ. Σενάριο: Κιθ Κλαρκ, Τζον Ρίντλεϊ. Πρωταγωνιστούν: Τζακ Χιούστον, Τόμπι Κέμπελ, Ροντρίγκο Σαντόρο, Μόργκαν Φρίμαν.

Δυνατά

Μεγάλο Σάββατο στις 23:00 στην ΕΡΤ1

Μια μαγική νύχτα με την κρυστάλλινη φωνή της αγαπημένης Γλυκερίας και εκλεκτούς καλεσμένους θα περάσουν το βράδυ της Ανάστασης, στις 23:00, οι τηλεθεατές στο πιο πλούσιο, κεφάτο και ξεχωριστό εορταστικό «Δυνατά» με οικοδεσπότη τον Κωστή Μαραβέγια. Η σκηνή του «Δυνατά» μετατρέπεται σε πάλκο με λαμπερούς καλλιτέχνες από τον χώρο της τηλεόρασης, της μουσικής και του θεάτρου, που συνοδεύουν και ερμηνευτικά τη Γλυκερία. Ο Ρένος Χαραλαμπίδης, η Ντορέττα Παπαδημητρίου, ο Γιάννης Χατζηγεωργίου και η Έρρικα Πρεζεράκου πιάνουν το μικρόφωνο και μας διασκεδάζουν με αγαπημένα τραγούδια, ανταλλάσσουν ευχές, τσουγκρίζουν αβγά και μιλούν για τις αναμνήσεις των ημερών. Ο Μιχάλης και ο Αλέξανδρος Τζουγανάκης φέρνουν την κρητική λύρα και μας χαρίζουν ανεπανάληπτες στιγμές με διασκευές, ενώ συμπράττουν με τη Γλυκερία σε τραγούδια της ελληνικής παράδοσης. Τη σκυτάλη παίρνουν οι τραγουδιστές Ειρήνη Τουμπάκη, Βασίλης Προδρόμου, Χάρης Μακρής και Χριστιάνα Γαλιάτσου, που με το ταλέντο της ερμηνείας τους μας προσφέρουν ένα μουσικό ταξίδι με παλιές επιτυχίες.

Ανάσταση με την Έλλη Κοκκίνου

Μεγάλο Σάββατο στις 23:00 στο MEGA

Η Έλλη Κοκκίνου, λίγο μετά την Ανάσταση, μας προσκαλεί σε ένα πασχαλινό γλέντι γεμάτο μουσική, τραγούδια και πολλές ευχές αποκλειστικά για τους τηλεθεατές του MEGA. Η αγαπημένη τραγουδίστρια, ανανεωμένη και με μοναδικό κέφι, ερμηνεύει μεγάλες επιτυχίες της και υποδέχεται στη σκηνή εκλεκτούς καλεσμένους. Δίπλα της θα βρεθούν η Στέλλα Κονιτοπούλου, ο Γιώργος Βελισσάρης και ο Γιάννης Αρβανιτίδης για μία μουσική συνάντηση με ντουέτα-έκπληξη και ρυθμούς από διαφορετικά είδη μουσικής. Special guest ο Θοδωρής Φέρρης, που θα μας ξεσηκώσει με γνωστές επιτυχίες του. Συμμετέχει ο Ελληνικός Παραδοσιακός Χορευτικός Όμιλος. Παρουσιάζουν η Δέσποινα Καμπούρη και ο Γιώργος Κρικοριάν. Η βραδιά ξεκινάει στις 23:00 με τον Βυζαντινό Χορό του Ιερού Ναού Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Πολιούχου Αθηνών. Μαζί με τον Γεράσιμο Ανδρεάτο και τη Σοφία Μάνου, και υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Γιώργου Δεμελή, η χορωδία θα ψάλλει ύμνους και τραγούδια σε κλίμα κατάνυξης. Στις 23:50 θα συνδεθούμε με τον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Τριάδος Πειραιώς για να παρακολουθήσουμε την Ακολουθία της Αναστάσεως.

Ένα τραγούδι ακόμα με τον Γιάννη Πλούταρχο

Μεγάλο Σάββατο στις 00:10 στο OPEN

Ο Γιώργος Θεοφάνους υποδέχεται έναν από τους κορυφαίους ερμηνευτές της ελληνικής μουσικής, τον Γιάννη Πλούταρχο αλλά και την ταλαντούχα κόρη του Κατερίνα Κακοσαίου, σε ένα απολαυστικό μουσικό ταξίδι, με αγαπημένα τραγούδια και ξεχωριστές ερμηνείες. Ο αγαπημένος μας Γιάννης Πλούταρχος, με τη χαρισματική και χαρακτηριστική φωνή του μας μαγεύει και μας παρασύρει σε μια υπέροχη μουσική και άκρως συναισθηματική βραδιά. Το “καλό παιδί” της δισκογραφίας ερμηνεύει αγαπημένα τραγούδια από το παρελθόν, αλλά και νέα τραγούδια που ξεχωρίζουν, με τον Γιώργο Θεοφάνους να τον συνοδεύει στο πιάνο. Ο Γιάννης Πλούταρχος τραγουδάει για πρώτη φορά αξέχαστα τραγούδια του μεγάλου Άκη Πάνου.

Στην Αυλή των Χρωμάτων

Κυριακή του Πάσχα στις 19:15 στην ΕΡΤ2

«ΠΑΣΧΑ με τις καλύτερες μουσικές στιγμές στην “Αυλή των Χρωμάτων”» κάνουμε στις 19:15, ανήμερα του Πάσχα. Η Αθηνά Καμπάκογλου και ο Χρήστος Νικολόπουλος, με γιορτινή διάθεση, έχουν ετοιμάσει ένα εορταστικό πρόγραμμα με τις καλύτερες στιγμές των αφιερωμάτων της εκπομπής, τις μοναδικές επιτυχίες και τους εξαιρετικούς ερμηνευτές που πέρασαν απ’ αυτήν. Θα θυμηθούμε μουσικές μοναδικές στιγμές από το αφιέρωμα στον κορυφαίο στιχουργό, ποιητή και δημοσιογράφο, Λευτέρη Παπαδόπουλο. Θα θυμηθούμε τον Τρικαλινό μέγα δημιουργό Κώστα Βίρβο, τον ζωντανό θρύλο της ελληνικής λαϊκής μουσικής Τάκη Σούκα, τον συνθέτη Γιάννη Σπανό. Θα ταξιδέψουμε στη Χρυσή Εποχή των λαϊκών τραγουδιών του ’60-’65 και στην τετραετία 1965-1969.

Στο μουσικό σεργιάνι συνοδοιπόροι είναι σπουδαίοι σύγχρονοι και κλασικοί λαϊκοί ερμηνευτές, όπως οι: Πίτσα Παπαδοπούλου, Γιώργος Μαργαρίτης, Βασίλης Λέκκας, Γιάννης Ζουγανέλης, Γιώτα Νέγκα, Ζαφείρης Μελάς, Ευδοκία, Σοφία Παπάζογλου, Φοίβος Δεληβοριάς, Γιάννης Κότσιρας, Δημήτρης Μπάσης, Γεράσιμος Ανδρεάτος, Ασπασία Στρατηγού, Χρήστος Μενιδιάτης, Νίκος Μακρόπουλος, Κωνσταντίνα, Δώρος Δημοσθένους, Ελεάνα Παπαϊωάννου, Πέννυ Μπαλτατζή, Βασιλική Νταντά.


Στην αυλή των χρωμάτων ΕΡΤ

Τιτανικός

Κυριακή του Πάσχα στις 20:00 στο OPEN

Στις 15 Απριλίου 1912, ο “αβύθιστος” Τιτανικός – ένα τεχνικό θαύμα της εποχής- διασχίζει τον Ατλαντικό στο παρθενικό του ταξίδι προς την Αμερική. Ωστόσο, ένας λάθος χειρισμός και ένα ογκώδες παγόβουνο ανατρέπουν το κλίμα ευφορίας που επικρατεί μέσα στα σαλόνια, οδηγώντας σε μια πολύνεκρη τραγωδία που έμεινε στην Ιστορία. Αρκετές δεκαετίες μετά το ιστορικό ναυάγιο, η γεμάτη αναμνήσεις Ρόουζ, επιβάτης της πρώτης θέσης μαζί με τον αρραβωνιαστικό και την οικογένειά της, ανακαλεί στη μνήμη της μια μικρή ιστορία που έζησε η ίδια μαζί με τον Τζακ, έναν ριψοκίνδυνο και γεμάτο όνειρα νεαρό, ο οποίος θα σημάδευε τη ζωή της για πάντα…

Αριστουργηματική ταινία-ορόσημο που έσπασε πολλά κινηματογραφικά ρεκόρ. Δραματική Περιπέτεια αμερικανικής παραγωγής του 1997. Σενάριο: Τζέιμς Κάμερον. Σκηνοθεσία: Τζέιμς Κάμερον. Πρωταγωνιστούν: Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Κέιτ Γουίνσλετ, Μπίλι Ζέιν, Κάθι Μπέιτς, Φράνσις Φίσερ, Γκλόρια Στιούαρτ.

Παιχνίδι της Μόλλυ

Κυριακή του Πάσχα στις 21:00 στον ΣΚΑΙ

Η αληθινή ιστορία της Μόλλυ Μπλουμ, σκιέρ ολυμπιακών προδιαγραφών, που επί μία δεκαετία οργάνωνε υψηλού ρίσκου παιχνίδια πόκερ, μέχρι να συλληφθεί από το FBI και βρεθεί αντιμέτωπη με εγκληματικές κατηγορίες. Η ταινία απέσπασε υποψηφιότητες για Όσκαρ και Χρυσή Σφαίρα ενώ στους πρωταγωνιστικούς ρόλους βλέπουμε τους Τζέσικα Τσάστεϊν, Ίντρις Έλμπα και Κέβιν Κόστνερ.

Φαντασία

Κυριακή του Πάσχα στις 22:00 στην ΕΡΤ2

Μια ταινία για την ανεμελιά, την αφθονία και τους έρωτες της δεκαετίας του ’90, θα παρακολουθήσουμε στις 22:00. Στη «Φαντασία», το αισθηματικό δράμα παραγωγής 2019, σε σκηνοθεσία και σενάριο Αλέξη Καρδαρά, το επίκεντρο της πλοκής είναι ένα μοιραίο ερωτικό τρίγωνο στις αρχές της δεκαετίας του ’90.Η ανερχόμενη νεαρή τραγουδίστρια, ο βετεράνος λαϊκός συνθέτης και μέντοράς της και ένας δημοφιλής σταρ του τραγουδιού. Το πάθος ανάμεσά τους κλιμακώνεται εν μέσω διασκευών κλασικών επιτυχιών του Μανώλη Χιώτη, του Γιώργου Μητσάκη, του Γιώργου Μανίσαλη, αλλά και κάποιων καινούργιων τραγουδιών∙ αντιπροσωπευτικών της αισθητικής και του τρόπου διασκέδασης εκείνης της εποχής.

Πρωταγωνιστούν: Ρένα Μόρφη, Στέλιος Μάινας, Γιάννης Στάνκογλου, Βίκυ Παπαδοπούλου, Καλλιρόη Μυριαγκού, Αντίνοος Αλμπάνης, Γιάννης Νταλιάνης, Άννα Καλαϊτζίδου, Ανδρέας Νάτσιος.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα